Att bli författare

Så här i början av det nya året har jag roat mig med att summera mitt nya skrivarliv. Roat och roat förresten, det är inte så lätt att bli författare. Men det är roligt att se att det har blivit en del, trots att jag inte är i närheten av att tjäna skjortan. Om man skulle leka fågel, fisk eller mitt emellan skulle man kunna säga fisk. Om man med det menar sådana här fiskar som vi kunde läsa om i Aftonbladet häromveckan:

Bildspel: Klicka för att starta
Iskallt. Djupfryst. The fishes are sleeping. Ja, du fattar. Vi pratar alltså om lite fickpengar, för små fickor.

Vad har det blivit då? Jo, det började med

Debut i död
En deckarnovell i ”Debut i död”. Inkomst: 0 kr, ett friex. Eller var det tre?

Sen kom barnboken:

Kluriga Klara framsida
På den har jag tjänat ungefär en tröja. Från H&M.

Från barnbok till skräck:

Nattmaror (pocket)
Två rysliga noveller har jag bidragit med i denna. Kommer kanske tjäna ett par strumpor.

Så i november kom en annorlunda bok:

Inspirationsspridaren : 65 korta berättelser ur verkliga livet (inbunden)
Inkomst: 0 kr, ett friex. Den här verkar sälja bra, den är mycket omskriven. Jag har inte läst den än. Nu får jag skämmas.

Och lagom till jul kom ännu en antologi, skönlitterär den här gången.

En bekantskap som berör : antologi (häftad)
Inkomst 0 kr, ett friex. Den här är riktigt bra – jag är mycket stolt över att bli utvald att vara med i den.

Man kan säga att jag inte är så sjåpig när det gäller genrer men det är thriller/skräck med övernaturliga inslag som mitt hjärta klappar mest för. Snart kommer jag att publicera ett reportage om någon som verkligen är hemma i den genren, nämligen Åsa Schwarz.

Så, nu vet ni varför jag går i mina gamla vanliga kläder. Men, jag skulle verkligen behöva förnya min garderob – så buss på skrivandet!

———————————————————————————–

”En bekantskap som berör” finns hos Adlibris och Bokus.
”Debut i död” finns numera som e-bok på biblioteken.
”Kluriga Klara kan själv” är slutsåld hos förlaget men finns kvar hos Bokia och Bokus.

24 reaktion på “Att bli författare

  1. Karin

    Det ante mig! Du får nog gå till Myrorna du liksom jag får gå till Emmaus om det ska bli någonting nytt i garderoben. Nu är jag ju inte författare, men många brukar säga att jag borde skriva en bok och nu ser jag ju att jag har rätt! Man blir inte rik på att göra det. Men kanske berömd Lotta? Du har ju ändå skrivit och skriver både dittan och dattan.
    Och Kluriga Klara! Det blir födelsedag för en fyraåring i sommar här hos oss…nog passar den väl en sådan ålder, boken? Om jag beställer boken, vilket jag har tänkt göra länge, ett år sisådär, så kanske du får ihop till ett par eller åtminstone en sommarsocka?;)eller en häl?

    Varm kram från ett kylslaget Åland

    Svara
  2. Rantamor

    Sitter här med ett härligt flin efter att ha läst din gynekolog historia.
    Hahahahaha…
    Underbart bara att du fick lära känna denna färgstarka gynekolog innan hon gick i pension.
    Vilket jobb dom har gräva i kajutor hela dagen, men jag är glad att det var en kvinnlig sådan, och inte den läkare man ska till om handleden värker.

    Jadu det är nog inte lätt att bli författare i början av ens karriär, man tror alltid att det ska finnas läsare som är intresserade av allt som skrivs, men så ser det ju inte ut att vara.
    Man måste nog först bli känd person och omskriven och sen kan man tydligen komma ut med en bönbok om så är fallet…
    då kommer man med i alla tv/radio program som basunerar ut den nyutkomna boken !!!

    Men det vore ju kul att få det gjort det man drömt om !!!

    Tjingelingen från Rantamor.

    Svara
  3. Decdia

    Men gud vad skoj att ha blivit publicerad! Måste vara fräckt att ditt namn kommer att leva vidare liksom. Det är så jag tänker, att nån mer än släkt och vänner ska minnas mig när jag inte längre är med. 🙂

    Svara
  4. Ama de casa

    Oj vad många bokprojekt du är/har varit inblandad i! Jag visste bara om barnboken…
    Kul! Hoppas det blir mer inkomstgivande framöver 🙂

    Svara
  5. Ama de casa

    sv: Auberginen var verkligen supergod och jag frågade vad det var i, för jag fick inte nån riktig kläm på det. Det var en blandning av fisk- och fläskbitar, grönsaker och en smarrig sås. Allt under ett ugnsgratinerat osttäcke.
    🙂

    Svara
  6. Freja

    Jag är glad att jag ändå varit med och bidragit både till en tröja och några strumpor… Ska recensera Nattmaror senare i år, men Klara kan själv ger jag bort!

    Svara
  7. anneli

    Vad gör väl det att du inte tjänat storkovan? Det kommer, det kommer! Det är ju så här de allra största författarna haft det i början. Jag är säker på att rätt var det är är du i alla veckotidningar i olika hemma hosreportage, kvällstidningarna kommer att slåss om din gunst och fickorna kommer att vara fulla av guldpengar, hahahahahahaha!
    Hur går det med bytet i februari förresten, du glömmer väl inte bort?
    Hälsningar från din krulliga vän. 😉

    Svara
  8. Småländskan

    Vet i fanken om du behöver förnya din garderob! Sockor, H&M-tröja är väl nog där du sitter i din skrivarlya? (Ironi,om nån tycker nåt annat).
    Och som alla stora konstnärer måste du acceptera att lidandet, att vara ”oförstådd” innan man blir förstådd, ja det tar sin tid. Vi är många här som förstår och ser din potential.
    Det är väl som med all konst, man måste hitta rätt, se till att ”rätt människor” läser/ser det man gör och att de i sin tur har de kontakter som räknas.
    Nu generaliserar jag, men jag vet att med ”riktiga” kontakter kan man göra underverk. Underverk för alla som sliter, jobbar, gör allt för att öht få synas…
    Önskar dig lycka till! Du är bara så bra!

    Svara
  9. ansepanse

    du har kommit en bra bit på väg och snart kommer inkomsterna också ska du se 🙂
    det låter väldigt spännande tycker jag
    kramar

    Svara
  10. Beppan

    Dom där fiskarna som frysit in i havet – det är inte långt ifrån Bodö där jag hållit till under en treårsperiod. Obegripligt… Inskrämda i en sötvattensrik vik av ett valstim kanske.

    Spännande detta med skrivande. Snart ska du se att du ”hittar hem” och fickorna blir fulla!
    Säger hon som började på ett skrivprojekt för några år sedan och ännu inte kommit loss 🙂

    Svara
  11. Mia

    Jag bidrog i vart fall till en god början av anständig klädsel till dig, en tröja… nåja, du behöver förstås litet till! Lycka till med ditt skrivande… 🙂 Jag tror du kommer att lyckas att få ihop till både mat och klädsel…

    Svara
  12. Susanne P

    Om du fick Stim-pengar skulle du vara rik just nu; vi läser Kluriga Klara nästan varje dag!

    Det är tur att du inte bor i Nolland då? Med tanke på den knapphändiga klädseln… 😉

    Kram

    Svara
  13. Karin

    Grattis till många spännande bokprojekt! (Det är friexen som räknas…)

    Kluriga Klara har jag framgångsrikt läst för barnbarnen.

    Svara
  14. Marina

    Kul att det i alla fall kommit på pränt! Nu blev jag lite nyfiken också så jag ska nog försöka få tag i några av de där böckerna. Sedan måste jag säga att jag är glad över att jag bidragit i alla fall till en mudd på den där tröjan, för vad är väl en tröja utan mudd…? Lycka till med det fortsatta skrivandet!

    Svara
  15. camilla

    Du behöver ju ett par byxor också.
    Skriv en bok till! 😉
    Sv: Jag vet inte vem pappan är till Siri så jag vet inte om hon är halv siames.
    Kram!

    Svara
  16. Hörni

    Man måste ju börja någonstans.. men hoppas du kan börja tjäna på ditt skrivande snart! Jag är i alla fall imponerad, även om jag bara läst barnboken än så länge. 🙂

    Svara
  17. Ann-Mari

    Vad roligt att läsa detta just nu. I tisdags höll en fotograf föreläsning om just detta att ha sin passion/ hobby som leverbröd.
    Nu får du ju skriva och publicera vad du vill och känner även om garderoben är tunn…:-)
    Har bara läst Klara, och henne gillar jag. Och dina inlägg här förrästen! Du är nog redan en författare!

    Svara
  18. Veiken

    Du får nog snart till en hel garderob – jag menar inte skåpet utan kläderna. Dom lär behövas i den kalla vintern. Lycka till med det 😉

    Svara
  19. Bosse Lidén

    Hej fiskkompis! Branschen är inte lätt när det finns ett fåtal stora fiskar som bestämmer alla spelregler. Det gäller bara att simma lugnt. Kör du med klädsim? 😉

    Svara
  20. susan

    Hoppas du får ett riktigt genombrott snart….Mest för att du ska slippa frysa häcken av dig…Jag beundrar både dig och andra som är så duktiga på att skriva…
    Kämpa vidare. En dag smäller det till!

    Svara
  21. Prinsessorna på Bellevue

    Snart ramlar nog kronorna in, håller alla tummar och tår! Och du har ju fått ut jättemycket förra året, så det är nog bara början. En annan har inte fått något gjort än…. 😉

    Kram
    Petronella

    Svara
  22. Gunnel

    Hade ingen aning om att du fått mer publicerat. Klara är en stor hit hos mina barnbarn och jag ser fram emot fler barnböcker. Får försöka få tag på dina andra alster med. Kram

    Svara
  23. Tjejsnackaren

    Men du VET väl att folk behöver lite tid på sig för att kunna uppskatta verkligt geniala, banbrytande författare som du. De måste komma ikapp rent intellektuellt, och tills de har gjort det kan man bara konstatera att de inte begriper sitt eget bästa. Eller ditt, för den delen 🙂
    Håller tummarna jättehårt att pengarna snart börjar ramla in – det är du så värd <3
    Kram!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *