Det här med prioriteringar

Vi prioriterar mycket nu för tiden: familj, fritid, arbetstid, träning, hobby etc etc. Jag har till exempel inte prioriterat bloggen den senaste tiden. En del till och med prioriterar ner saker, hur nu det kan gå till.

På tunnelbanan finns det numera prioriterade sittplatser. Egentligen borde det betyda att man ska sätta sig där först men det gör det inte.

prio1 prio3

Tur att de har illustrationer också. Och visst är jag rund om magen men jag misstänker starkt att det inte är sådana som jag som prioriteras.

Dagens toaletter brukar ha markeringar för var man ska trycka vid olika sorts spolning. På den här muggen har man inte prioriterat att göra det lätt för användarna. Är den vänstra något lite större? Eller sitter den bara högre upp? Ska man köra en ole dole doff varje gång? Eller är det ett sånt där syntest – den ena pricken är faktiskt större än den andra?

image

En kväll under middagen sa jag:

– Tänk, nu är det bara en månad kvar tills vi får en ny släkting!

Kloker gav mig en ointresserad blick och muttrade något (för er som har tonåringar vet ni att minsta lilla blick är en omvälvande händelse för mamma- och pappahjärtan, ointresserad eller ej). Sen lyste han upp och sa entusiastiskt:

– Om två veckor får vi fiber!

Det står utom allt tvivel att han och jag har olika prioriteringar här i livet.

 

26 tankar kring ”Det här med prioriteringar

 1. Musikanta

  Haha, den var bra! När det gäller de prioriterade sittplatserna på tunnelbanan har jag hittills aldrig sett någon gammal man eller kvinna eller någon gravid sådan som sitter där…
  Man får väl göra som du föreslår – trycka varannan gång på spolningsknappen.
  Kram från Ingrid

  Svara
 2. Rebekah M

  Haha åt att ”prioritera NER”! Det blir ungefär som när SvD skrev att ”priserna rasar i höjden”
  Hur jag än tittar på den där toalettknappen, blir jag inte klok på den – prickarna är ju lika stora?!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Rasar i höjden! Språknörden som bor i mig tar sig för pannan.

   Jag har också stirrat på prickarna, tills de börjat hoppa. Nästa gång får jag ta tid på spolningen 😉

   Svara
 3. Gunnel

  Jag hade nog satt mig på den där magplatsen, för det står väl inget om att det inte gäller ”matmagar”? Konstigt det här med skyltar…antingen är de övertydliga eller också får man själv gissa sig fram till vad de ska betyda. Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Haha! Precis så är det – fattar genast eller inte alls.

   Kram

   Svara
 4. Decdia

  Det med olika prioriteringar märkte jag av när vi flyttade till denna lägenheten. Jag skruvade ihop sänggaveln det första jag gjorde medan Batman gav sig på tv-bänken. Hahaha!

  Svara
 5. Bosse Lidén

  Om vår familj gått på tåget tillsammans, så hade säkert någon rolig figur i damtrion pekat och sagt ”Kolla! Pappa har en egen plats.”
  Prickarna på toastolen var svårtydiga och kan ge lätt huvudvärk. Det finns en del olika varianter har jag noterat. Ibland kort text. Andra gånger halv fylld cirkel. Spola efter det lilla.
  Middagskonversationen med kidsen känns bekant. Jäpp! Vi ser livet genom olika nyckelhål.
  Kul inlägg.
  Kram Bosse

  Svara
 6. Tredje året i Hjo

  Prickarna är lika stora för mig. Men det ger sig nog. För övrig hör vattenklosetten (WC) till en av de bästa uppfinning människan åstadkommit. Nu kom vi utanför ämnet. Men så får det bli.

  Svara
 7. Freja

  Jag och dottern har kattunge som högsta prio just nu, men sonen valde bort att hämta kattunge för att i stället repetera alla gäme of throne avsnitt…

  Svara
 8. Småländskan

  Prioriteringarna ändras efter hand/åldern .Det sa i alla fall min gamla moster dåförtiden när jag var ung, ungefär för ca 100 år sen. Vid ett tillfälle tyckte hon INTE att jag skulle prioritera en vespautflykt till Paris tillsammans med min dåvarande fästman. Det tyckte jag! Och det sa jag också till henne. Inte populärt att ifrågasätta de äldre släktingarnas prioriteringar.
  Jaja, som hon, mostern, också alltid sa ”var tid har sitt”. Och det hade det ju. Väldigt mycket hade det det då min son var den första i släkten som inte konfirmerades. Herrejisses (!!) vilka försvarstal jag hade.
  Det blev ”folk” av sonen, trots ickekonfirmationen.
  Må hon vila i frid, min ingifta moster. Den mostern som jag aldrig nånsin såg drog på smilbanden…
  Numera prioriterar jag barnbarnet vad gäller det mesta. Eller kanske speciellt vad gäller datorn och mobiltelefonen. Som sagt, man prioriterar annorlunda allt eftersom.
  Alltid kul och intressant att läsa dina inlägg!

  Svara
 9. Tjejsnackaren

  Världen är sannerligen full av konstiga prioriteringar – och även av konstiga prioriterare. Somliga prioriterar till exempel att gå upp tidigt, träna på gym med konstiga maskiner, lägga sig tidigt och aldrig sitta uppe halva natten och kolla på en såpaserie. Konstiga kufar tycker jag, som prioriterar precis tvärtom 🙂

  Svara
 10. Micke

  Ja du..prioriteringar kan vara nog så svårt….men man får väl hoppas de prioriteringar man gjort i livet har varit rätt väg att gå och jag tror jag lyckats ganska bra. 🙂

  Bebis eller fiber?

  Tror jag föredrar fiber…fast bebis är kul också 😉

  Svara
 11. Bosse Lidén

  Alltså. På vilken plats kommer din blogg i din prioriteringstabell? 🙂 Varje gång som jag kliver av bloggstationen hos dig möts jag av samma prioritering.
  Hoppas du har det gött.
  Kram Bosse

  Svara
 12. Bosse Lidén

  Jag ska inte sticka under stol med att jag är nyfiken ibland. Vad gör den där Lotta egentligen? Hm! Det har jag inte alls med att göra. Däremot kan jag hoppas att hon har det bra och njuter av sommarens möjligheter.
  Kram Bosse

  Svara
 13. Musikanta

  Härligt inlägg, jag skrattade gott i slutet på detta. Jag har sällan sett någon som är gammal eller gravid sitta på de prioriterade sätena på tunnelbanan. Ganska ofta är det unga killar med mobiler.
  Visst kan man prioritera bort, eller? Jag gör det med 1) hushållsarbete i allmänhet 2) matlagning i synnerhet 3) trädgårdsarbete.
  Ha det gott önskar
  Ingrid

  Svara
 14. Bosse Lidén

  Det kan inte vara nyttigt med fibrer. Jag har aldrig ramlat ut systemet så ofta sedan vi blev med fibrer. Företaget skyller på datorn. Se på dig. Du har ramlat ur rejält. Hoppas det är bra med dig. 🙂
  Kram Bosse

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.