Det här med trender

När det kommer nya trender och moden, hela tiden alltså, har jag ofta tänkt något i stil med:
”Aldrig i livet att jag kommer att tycka det där är snyggt!”
”Man måste vara totalblind om man tar på sig det där.”
”Men HUR tänkte de nu?!”
Och andra lika tvärsäkra och ofta nedsättande tankar.

Numera är jag inte riktigt lika snabb att kläcka ur mig sånt. För jag vet att jag vänjer mig. Efter en tid tycker man att modet inte är så fult eller konstigt och efter ännu en tid tycker jag ofta till och med att det är snyggt. Det tråkiga är att när jag kommer till det stadiet har det ofta blivit omodernt. Inga trendsetteranlag hos mig alltså.

Något som har funnits en tid nu och som jag fortfarande har svårt att vänja mig vid, är för små kläder. Varför ska man ha för trånga kavajer? Jag kan bara inte tycka att det är snyggt. Det stramar och veckar sig och magen putar ut. Den som minsann alltid annars ska döljas, klämmas in och plattas till, den ska nu framhävas. Äh, jag måste slänga på ett ! här.

För liten kavaj

Det ska vara för små kavajer nu.

Idag var jag och provad bikinis. Tro mig. Det är INTE snyggt med för små kläder. Om jag varit det minsta osäker tidigare så är jag tvärövertygad nu.

Något annat konstigt i modeväg som jag sett på sistone är denna:

Lakritskläder

En klänning (?) av det luftigare slaget. Inget som sitter åt någonstans. Och ännu mindre skulle det bli om jag hade den på mig. Skulle ju bli tvungen att smaka lite. Men ofta. Den är gjord av lakrits.

Vad som är snyggt eller inte, det kan debatteras i all evinnerlighet. Men vi kan i alla fall enas om att dessa två moden är huvudlösa.

25 tankar kring ”Det här med trender

 1. Gunnel

  Jag vill också ha den sista klänningen. En riktig fredagsmysklämnning. För små kläder brukar jag hitta lite då och då i min garderob. Inte visste jag att jag var så modern. Ha det gott.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Men så bra. Jag hade inte en tanke på att flera skulle få en aha-upplevelse, att de är så inne. Kul 😉

   Svara
 2. Decdia

  Haha! Jag dissar en hel del mode envist som synden… Men efter att leggings hängt med i typ fem år så har jag gett med mig och köp ett par. Även om det är skitfult. Lite naivt s hoppas jag fortfarande på att jag inte köper en onepice eller haremsbyxor. Men vem vet vad som händer i framtiden? 😉

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Haha på dig själv 😉 Leggings har jag. Mycket praktiskt (speciellt när man har så fula ärriga ben som jag har). Och hur töntig är man inte när man köper kläder för att de är praktiska?! Haremsbyxor hade jag förra gången de var inne.

   Svara
 3. Marina

  Härligt att veta att även det som hänger längst in i garderoben är modernt 😉
  Det där med att prova bikini är aldrig kul! Det är inte roligt i vanliga fall, och det är absolut inte kul med en expedit som springer efter hela tiden och kommer bärandes på en massa förslag samtidigt som personen i fråga tittar lite uppgivet på kundens (i det här fallet min) kroppsform och för säkerhets skull sliter med sig ytterligare något förslag (som jag inte heller vill ha!). Nej, det får nog vänta tills jag kommer hem och åtminstone kan välja i fred…

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Prova bikini är att jämföra med tortyr. Långdragen sådan. Både med och utan expedit.

   Svara
 4. Karin på Pettas

  Jag har liksom Gunnel insett att jag är rätt så modern jag också, mina kläder i garderoben
  är modernt för små, många av dem. Annars är det bra med dessa modecykler…nu har min gamla klänning, inte för liten, varit en riktig höjdare denna vinter, trots att den är snart tjugo år.
  Igår blev det en helt ny klänning inhängd där igen och förhoppningsvis så är den rätt i tiden ett tag framöver. Lakritsklänningen skulle nog glesna här också…men kanske man kunde använda den till fisknät efteråt? Med tanke på återbruk
  Kram på dig Lotta!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Är du inte lite sjåpig nu? Du får väl vara barbent! 😉

   Svara
 5. BP

  Alltså killens outfit var riktigt snyggt tycker jag. Må hända att kavajen var ett nummer för litet, men kombon var riktigt läcker!

  Lakrits tycker jag inte om. Men ersätt lakrits med skruvar (nej, jag menar inte ostbågar här), muttrar, kedjor och ett långt (lätt-)metallstycke fram så tycker jag att klänningen är riktigt läcker faktiskt. Å om du undrar – nej jag är varken kinky eller har en läggning åt ”det” hållet;-)

  Svara
 6. TantGlad

  Mode är kul. Tycker själv att man ska bära de kläder man trivs i, för då kommer de åxo att passa personen.

  Den sista klänningen var ju riktigt avslöjande……Hmmm……nog inget för fega haha.

  Kavajer ska ABSOLUT inte vara för trånga. Då ser det lite emligt ut.

  Nu får de Ha en GLAD PÅSK.
  Kram från mig.

  Svara
 7. BP

  Svar: Ägget var Håkans, så det var ju trevligt att han delade med sig. Å nej, han blev inte ett dugg sjuk. Å konstigt nog är han inte ens överviktig. Han är en riktigt gottegris och dessutom världens bästa chef:-)

  Svara
 8. yvonne

  Trender kommer och går!! Jag har precis som Gunnel kläder som hänger i garderoben och krymper.Märkligt fenomen!! Bikini skulle jag inte ha mod att prova ens! ……………………………………..Klokorden var inget aprilskämt!! Ha en bra dag Kram!

  Svara
 9. Freja

  För ett år sedan skulle jag inte bära nått som var rosa, men nu letar jag aktivt efter det… Men böljande luftigt vill jag ha, om än inte så luftigt som lakritsklänningen…

  Svara
 10. Annika

  Inser att både jag och Lennart är nog rätt ute då det gäller mode.;) Men jag tror att fantasin börjar ta slut hos de som designar kläder. Dels för att kläderna ska vara för små men även att de ska vara trasiga, som många jeans är. Ha nu en riktigt mysig helg.
  GLAD PÅSK

  Svara
 11. Ama de casa

  Jag minns när stuprörsbyxorna kom på sjuttiotalet (troligen tidigare, men jag bodde i Skellefteå då och där kom inte trenderna så snabbt…).
  ALDRIG i livet att jag skulle ha såna! SÅÅÅ fult. Nej, utsvängt skulle det vara.

  Nu när det utsvängda kom tillbaka var min känsla precis likadan. Fast tvärtom, om man så säger…
  🙂

  För små kläder tycker jag däremot kan vara snyggt. Eller snyggt… Praktiskt. Eftersom jag inte gillar att köpa nya kläder och fortfarande växer… 😉

  Svara
 12. micke

  Det där med mode har aldrig varit min grej.
  Jag håller mig till åttiotalets standard, det räcker för mig. 😉

  Glad påsk på dig. 🙂

  Svara
 13. Lotta

  Hej och tack för din hälsning och fina ord!!

  Mode och jag….nja. Jag har numera hittat min stil och det känns så skönt! Jag piffar till med lite detaljer men kör en enkel bas som jag trivs i.

  Glad Påsk!

  Svara
 14. Andra året i Hjo

  Nej, inte snyggt med för smått. Men vad säger du om de som har brallorna hängande nedanför kallingarna? Kan ingen berätta för dem hur snyggt det är. Ja.
  Fortsatt trevlig påsk!

  Svara
 15. Pernilla

  Jag som är en gottegris skulle ju bli naken om jag försökte mig på den svarta klänningen. Bäst att låta bli. Jag är lite feg och även om jag tycker något är snyggt, vågar jag inte riktigt vara först.
  /P

  Svara
 16. Veiken

  Jag är likadan. När det kommer en ny trend, så hakar jag på den gamla. Fördelen är att allt gammalt reas ut till förmån för det nya!
  För små kläder? No comments!!!!

  Svara
 17. Bosse Lidén

  Mode är en konstig fluga tänkte jag skriva, men jag kom av mig helt när jag såg den sista bilden och nästan började dregla. Tror du att den finns i manlig kavajupplaga också? Jag älskar lakrits. Trånga kläder har jag fått nog av. Det är slut med, vill du vara fin får du lida pin. Det har jag växt ifrån. Oj! Hamnade i en svart dröm. Tänk att dansa tryckare med en kvinna i den där klänningen. Jag hade bergis tappat takten. Handlade det om en låååång ballad hade hon varit utan klänning när låten tystnat och min tunga hade varit syndigt svart. Påskkram

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.