Av naturen, men spola inte

Jag blev ombedd att göra en bordsdekoration till fina festen. Den skulle vara i en låg vid skål med en liten dam i och den skulle gå i grönt (inte sååå konstigt), vitt och gärna rosa.

Den här gången tänkte jag utmana mig själv att bara använda växter och blommor från naturen och tomten. Sagt och gjort. Krusidullan och  jag var ute en kväll och letade dekorativa växter. Vi var inte ensamma, nejdå. Massor med mygg och sniglar gjorde oss sällskap, så sött av dem. Men det var svårt att hitta ”bra” blommor och trots att det är fullt av dem just nu, är de rosa sällsynta, i alla fall där vi bor.

Att klängväxten är ljust rosa (caprifol?) syns dåligt på bilden. Nu kanske du tycker att caprifol inte är en så värst vild blomma, och tror att jag har varit inne på en tomt och tjuvat. Nejdå. På ett ställe här har den blivit vild. Den har spritt sig från en trädgård och ut i skogen där den slingrar sig runt lönnar och slånbär.

Blomsterdekorationen blev inte den allra bästa jag gjort, jag är så där nöjd. Mitt tips är att om du ska börja göra dekorationer själv, börja med en smalare kruka och använd mest köpeblommor – det är lättare.

Annars? Jodå. Knoddarna har börjat sitt sommarlov. Jag försöker jobba lite, med betoning försöker. När jag tänker efter kan man gärna betona lite också. För det är inte så lätt. Saker händer. Som till exempel att samtidigt som jag svarar på VIKTIGA SAMTALET hörs ett ”Hoppsan” från badrummet, tätt följt av ett PLOPP och ett KLOINK.

Alla vet att hoppsan, plopp och kloink inte betyder något lyckligt. Jag fortsatte mitt samtal och hoppades att Krusidullan inte skulle få den mindre goda idén att spola. Saker som gör kloinkljud ska inte spolas ut i naturen.

18 tankar kring ”Av naturen, men spola inte

 1. Monia - mamma till Tuvalie

  På midsommarafton – alltså om FYRA dagar dras 20 lyckliga vinnare i min supertävling! Sponsrade priser för över 15 000 kr! 3 stycken vinner en varsin superGOODIEBAG, och 17 stycken får tröstpriser 🙂 Skynda att vara med innan fredag!

  Här hittar du tävlingen:
  http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/may/vinn-goodiebags-till-ett-varde-av-.html

  Ps. om du tycker det är många sponsorer att gilla på facebook, så tänk såhär: Det är värt det – plus att du kan ”ogilla” när tävlingen är slut om du vill 😉

  Svara
 2. Annelie

  Oooops! Det låter inte alls bra det där, men det var väl i alla fall inte telefonen, för den pratade DU väl i? Eller har hon en egen månne?
  Hur som helst, inte bra alls.
  Inget fel på blomsterdekorationen alls tycker jag!

  Svara
 3. PeterL

  Nej ”kloink-ljud” följda av ”hoppsan” och barn i badrum ger gärna upphov till viss oro.
  ag minns detta väl, trots att det inte fanns t.ex mobiltelefoner när jag själv hade småbarn. Men det fanns säkert annat som kunde säga ”kloink”.
  ”Hoppsan” har det sagts ofta i min närhet. Av mig själv och av andra. Det lär hända igen.

  Svara
 4. Znogge

  Den blev väl inte tokig alls! Fast personligen hade jag tagit bort björkkvistarna. Kaprifolen är bara så vacker!

  Svara
 5. Freja

  Hahaha, nä, hoppsan plopp och kloink är ingen bra badrumskombination… Jag tycker dekorationen är bra, men undrar vad damen skulle vara där för… Något tema?

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Skålen är gammalt arvegods och den lilla damen hör till. Hon sitter på rund grej (som säkert heter något) med hål i för stjälkarna, fast jag har inte använt den.

   Svara
 6. Camilla

  Ska du verkligen hålla på med dekorationer och färger då du är färgblind? 😉
  Såg du inte att mina skor var gula?
  Jaja…mestadels var dom ju beige. Men sulan var gul. Och det är DET som räknas 😉
  Kram på dig!

  Svara
 7. Susanne P

  Jag tycker du gjort ett fint jobb med blommorna. Det kanske inte blir om man tänkt först men huvudsaken är att man jobbat och tycker att man har gjort sitt bästa och känner sig nöjd.
  (JA! Jag jobbar inom barnomsorgen så jag är lite störd…!) 😉
  Ha nu en trevlig midsommar.
  Kram på dej!

  Svara
 8. ergo sum

  Nä – ingen förnämlig kombination av ljud.. *ler* Men du och Krusidullan gjorde ett bra jobb med blomletningen!! Jag tycker det ser jättefint ut – tycker mycket om kaprifol.

  Tack du snälla för din fina kommentarer inne på min blogg… Önskar dig en finfin midsommar!

  Kram

  Svara
 9. Emmy

  Jättefint arrangemang! Jag trodde man skulle ännu mer orolig när barnen är helt tysta utan anledning =) Men att spola ner saker som ploppar är nog ändå inte att rekommendera. Glad midsommar!

  Svara
 10. Jane

  Vilken fin dekoration. Men det där klonket och ploppandet är ju inte roligt.
  Jag måste ju fråga som Freja gjorde vad gör den lilla damen där?
  Dunder kramar i massor och ha en fortsatt trevlig sommar / Jane

  Svara
 11. Britt

  Du verkar haj på bordsdekorationer. Själv brukar jag göra såna med maskrosor i dricksglas på jobbet. De blir av förklarliga skäl inte lika vackra.

  Svara
 12. Diana

  Saker som gör kloinkljud tenderar även att klogga toaletter och sådant är ju lindrigt lustigt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.