Stress och tandtråd

Det är mycket just nu. Reportage ska in, deadlines flåsar mig i nacken som den värsta otränade fienden efter en påtvingad språngmarsch, matsäckar till barnen ska ordnas, intervjuer ska genomföras, blodprover tas, skulle vi ha gäster på lördag? och hej och hå.

Utslagen ligger jag i soffan och tittar på Bron, har kraft att irritera mig en aning på den socialt handikappade polisen Saga, äter lite Ben & Jerry direkt ur burken och konstaterar, lite svävande så där, att jag nog glömde att borsta tänderna i morse.

Men hur stressad är man då? Om man glömmer att borsta tänderna?

Så slår det mig – det dåliga samvetet: Jag har snart tid hos tandhygienisten. Bäva! Och ligger här med oborstade tänder medan tandtråden står skinande ny och alldeles obegagnad i badrummet. Den har nog horn också.

Jisses.

Är det semester snart?

18 tankar kring ”Stress och tandtråd

 1. Emmy

  Uscha, tandläkare än inget trevligt alls. Mer än när man kommer därifrån och vet att man inte behöver gå dit på ett bra tag… Hoppas det lugnar ner sig för dig snart!

  Svara
 2. Gunnel

  Jag tycker det är sunt om man glömmer bort tandläkaren eller hygienisten ibland. Världen går ju inte under för det. Man borde kunna vaccinera sig mot dåligt samvete. Kram

  Svara
 3. Ann-Mari

  Det frågade jag också min arbetskamrat nyss…jag skulle vidarebefodra ett mail från vår franska försäljare åt honom, med min egen svenska kommentar, men skickade mailet som svar till Frankrike istället. Därifrån kom det svar att de tyvärr inte förstår finska…
  Blir skrämd av sådant – tänk om något viktigt och konfidentiellt åker iväg med ett felklick? 🙂
  Håll ut! 🙂

  Svara
 4. Helen

  Andas, djupt och igen och igen och igen!
  Så länge du orkar.

  Nu börjar jag bli lite förtjust i Saga, men första avsnittet var det lite svårt.

  Håller en tumme att allt klaffar på alla fronter!

  Kramkram

  Svara
 5. Småländskan

  Först retade jag ihjäl mig på Saga, sen liksom kommer hon mer och mer, men lite irriterad är jag nog ändå.
  Det där med hygienister och allt, ja såna blir man påminda av emellanåt. Och just då, nån dag innan själva tentan, ja då borstar man (jag), tar fram allt vad tandtråd och mellanborstar och allt vad de heter.
  Jag fick i alla fall MVG nu senast. Tack!
  Till råga på allt hade jag nån innestående ”bonus”, så det blev betydligt billigare än jag hade räknat med. Bara en sån sak alltså. Heja, heja, jag bara älskar dig min tandläkare och hygienist!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Haha! Ska man se det som en tenta? Och komma dit hålögd och med skitigt hår – för det hör ju till tentatider? Jag ska börja gnugga bort mitt dåliga samvete snart, och vem vet, kanske lite plack följer med på köpet.

   Svara
 6. Susanne P

  Åh, nu blev jag påmind om att jag har tid hos tandläkaren…som jag måste ringa och ändra. Dels för att jag gärna skjuter upp obehagliga tandläkarbesök…ja, det var nog den enda anledningen.

  Svara
 7. Millan

  Skit med stress och deadlines. Fram för mer choklad.

  Sv: ja du har någorlunda rätt i att jag var/är storasyster och mitt yngre syskon var mkt sjuk när hon var liten….ja lite är utbytt i texten han är hon…allt är inte bokstavligt talat sant i texten..men känslan den bär jag med mig tyvärr.

  Svara
 8. murvelinas hörna

  Berätta var finns reportagen, vill gärna se och läsa.

  Bra tat någon tidnig använder sig av frilansare. Annars är det magert med utbuden.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Roligt att du vill läsa Murvelina! Instämmer i att det är otroligt svårt att sälja in frilansreportage. Jag har ett antal lokaltidningar som jag jobbar frekvent för, andra jobb är jättesvåra att få. Du får några länkar hos dig.

   Mycket nöje!

   Svara
 9. Ama de casa

  Jag klarade av Saga i två avsnitt, sen slutade jag titta på serien. Jösses så irriterande hon är!

  Anders ska till tandläkaren på söndag. Inget akut, här jobbar dom lite annorlunda bara 🙂

  Svara
 10. Freja

  Tandtråd, det använder jag nästan bara när jag har huvudvärk… Att vidga utrymmet mellan tänderna verkar udda nog minska hu8vudvärken, det vette faan hur det fungerar….

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Skumt, men bra. Fast om du inte har så mycket huvudvärk så blir tänderna eftersatta… hmmm.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.