Mina jeans: en sorgesam historia

En del människor säger: ”Ja, jag köper alltid mina jeans där och där. Behöver inte prova, jag vet att de passar och det finns maaassooor med modeller jag kan ha” och liknande.

En sån skulle jag vilja vara. Väldigt mycket. Frågan är bara hur jag blir det?

Jag köpte nya jeans förra veckan. Eftersom någon har knubbat till mig ville jag inte köpa några dyra utan klev in på Lindex och började leta. Men viss tvekan och stor misstänksamhet tog jag med mig en hög till provhytten, men inte större än att jag kunde kika över den (den är så jobbigt att ramla in i klädställningar). Åren har lärt mig att det är bra att ha med ALLA sorter i minst tre olika storlekar, för att slippa klä på sig och springa ut i affären flera gånger.

Första paret på, vanliga jeans fast med HÖG midja. Det här kan aldrig gå väl, tänkte jag. Döm om min förvåning när de liksom gled på och passade perfekt! Ungefär samma hallelujamoment som när kondomen rullas på. Eller ja, inte direkt samma känsla, för det kan ju inte jag veta eftersom jag inte är man,  men de passade lika bra. Om du fattar vad jag menar. Tajta men sköna. Jag tror jag går vidare nu. Jag var tvungen att hålla in magen för att kunna dra upp gylfen och då vet man ju att de blir perfekta eftersom de töjer sig lite sen. Så det var bara att ta dem och gå ut och betala. Perfekt!

Glad i hågen började jag använda dem. Sköna. Lite lycklig över mitt smärtfria fynd var jag. En kompis sa för några år sen att det spelar inte så stor roll om man har byxor med låg midja – så att magen kan bulla ut sig lite klämmigt över linningen – eller hög midja, för då bara trycker man upp fettet och så får det pysa ut under behån istället. Och hon har rätt!

Vad jag inte visste var att det var ståbyxor, det upplyste de inte om. Man får alltså inte gå i dem, för då åker de ner. Och man får absolut inte böja sig ner, då åker de extra långt ner. Så mina jeans med den kondomliknande passformen hänger som uttänjt, korvigt gammelmanssladder runt rumpa och lår. Om jag rör mig alltså.

Det kanske är det som är tanken: ju mindre jag rör mig, desto bättre kommer de att passa. Trist. Men jag sa ju att mina jeans är en sorgesam historia.

——————————————————————————

Efter flytten av Metrobloggen är alla prenumeranter på Bloglovin borta. Vill du prenumerera måste du tyvärr anmäla dig igen.

22 tankar kring ”Mina jeans: en sorgesam historia

 1. Emmy

  Haha, ja jeansshopping är det värsta jag vet. Har hittat ett par favoriter nu från abercrombie and fitch. Hoppas nu de håller länge så jag slipper ut och shoppa snart igen… Kram

  Svara
 2. Annelie Esséus

  Usch ja, lika jobbigt varje gång! Men man lär sig med åren. Stretchjeans har jag definitivt lagt av med, de har en förmåga att söka sig neråt hela tiden (är det såna du har kanske?) Fel storlek säger somliga, men jag undrar jag. Har jag hittat ett par går jag i dom tills de går i bitar. Fast sist köpte jag faktiskt ett par som redan var i bitar, hmmm, var det så klokt egentligen. Skit samma, de är sköna, och det är huvudsaken!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jag använder ett skärp, men man måste kanske ha flera? 😉

   Svara
 3. Znogge

  Vilken otur! Jag har köpt jeans på Lindex och de sitter perfekt även i rörelse. Men det är kanske ett annat märke och modell…

  Svara
 4. Ann-Mari

  Ja, men även om den är sorgesam skriver du den rolig 🙂
  Nästa gång jag skall shoppa jeans vet jag nu att testa att jag inte råkar inhandla ståbyxor, för de skulle jag ha väldigt lite användning av…

  Svara
 5. Helen

  Hängslen som extra förstärkning till livremmen….
  Tråkigt att det blev så! Men kolla Flash, inte så dyra och dessutom bra!
  Bamsekram

  Svara
 6. PeterL

  Jo, jag känner till det där med att man blir ”till-knubbad” utan att man ens bett om det. Du har kanske några att skylla på men jag, som bor själv, vem ska jag skylla på?

  Det där med att gå in i en butik och hitta en massa modeller som passar, det kan inte jag göra ens med stickade mössor. Vad är det för fel på mig? Jag trodde inte det skulle påverka storleken å huvudet

  PS. Har det börjat styra upp sig med WP-plattformen?
  Annars tycker jag du skall byta till WordPress helt. Dom har bara strulat för mig en enda gång, en natt, på två år. Men det var fixat nästa morgon.

  Svara
 7. Freja

  Jeans har jag gett upp… Av just den anledning du beskriver. Om jag står stilla rakt upp och ner och poserar så sitter de skitsnyggt, men om jag gör minsta antydan till att röra mig och faktiskt ha ett liv så sjangserar de totalt…

  Sv: Tack för tipset om Aftonbladet, just nu avvaktar jag veckans händelser för att eventuellt skicka en anmälan till skolverket om inget händer….

  Svara
 8. Susanne P

  Mina jeans håller på att bli genomskinliga nu så nu måste jag nog köpa ett par till snart….men det är inte skoj!!!
  Men som du beskriver det så blev det ganska roligt. Jag kommer att tänka på detta inlägg när jag står där i provhytten med det starka blåa ljuset, som gör en grådaskig och celluliterna får en extra profil. ;D
  Kram

  Svara
 9. Jane

  Men vad härligt du skriver ! Haha
  Sorgligt men sant.
  Känner igen det där! (Hela proceduren)
  Kramar i massor / Jane

  Svara
 10. Hillevi

  Jag har ett par sådana jeans men jag förlåter dem för om jag tar av mig glasögonen, dricker ett par glas vin och kisar ordentligt så lyfter de ändalykten i säkert ett par-tre millimeter…

  Svara
 11. Annelie Esséus

  Tack för de fina kommentarerna. Man blir alltid så glad när man läser dom!
  Ha en skön påsk nu, det är väl bäst om ni håller inne, så det inte händer nåt….*skratt* Och hälsa INTE på mig på jobbet är ni snälla!

  Svara
 12. Stattinskan

  Som bekant är jag ganska bra på ursäkter … Det är inga ”ståbyxor” du har köpt – att de hänger, slänger, hasar och kasar beror naturligtvis på att du har gått ner i vikt … och att vågen är trasig eller helt enkelt inte kalibrerad! 😀
  Så ligger det till förstår du 😀

  Svara
 13. Babs

  Hahaha, så roligt skrivet!
  Jag köper alla mina jeans på FLASH, och håller mig till samma sort hela tiden, det finns modeller för alla och biträdena brukar kunna se direkt vilken modell som passar dig.
  Och du, det går både att sitta stå och gå i dem 😉
  Kram

  Svara
 14. Britt

  Byxor är problem. Ibland önskar jag att vi kunde införa Kalle Anka mode och gå i bara överdel…fast då måste vi nog flytta till ett mer tillåtande klimat. Och vi kanske ska börja med en mer tillåtande attityd till att vi får se ut hur som helst…mycket ska man få klaga på men inte andras utseende.

  Svara
 15. Ia

  Åh, den där historian känner jag igen!!!!! Jeans är hopplöst att köpa, själv är jag ju nuförtiden ganska…öh…omfångsrik och tycker det är svårt att hitta jeans trots att jag ser att människor runt om mig som är ännu mera omfångsrika har jeans på sig!

  God fortsättning!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.