Drömfrukost, Gynning och Schulman

Igår var jag på frukostmöte på Yogayama. Det var Yourlife som hade bjudit in till blogg- och pressträff.

Jag var i ganska god tid så jag passade på att ta plats nära scenen och siktade in mig på att få bra bilder. Sen högg jag in på frukosten. Tänk om man kunde börja varje morgon med en sån frukost – jag blir så lycklig av så god mat! Om jag bodde i närheten av Jungfrugatan skulle Yogayama bli mitt stamhak.

Efter att ha avnjutit en vitaminshot, en ljuvlig yogagröt med havre, dinkel, kanelstång, kardemumma, linfrö, pumpakärnor och kanske lite kokos, en osötad äpplekompott med jordgubbar, mumsigt dinkelknäckebröd med färskostkräm med citrus, råkostsallad samt jos och kaffe (jo, visst kändes det fel med kaffe efter alla de nyttigheterna – men gott var det) kom efterrätten i form av Carolina Gynning och Amanda Schulman.

Som många andra hade jag mina fördomar om Carolina Gynning. Men faktum är att hennes konst sålde för över 2 miljoner förra året, hennes parfymer säljer mer än Paris Hiltons parfymer (lite skum jämförelse?), men det sas inte hur mycket hennes böcker har sålt för. Nu kommer hon med en ny bok, en thriller. Carolina själv kallar genren ”dirty crime” och säger att det är en ganska snuskig bok med detaljerade sexscener. Hon kommer också börja spela in en film inom kort.  Frågan kvarstår om hennes karriär hade gått så bra om hon inte hade haft sex i Big Brother – det får vi ju aldrig veta. Men man kan väl gissa att det var en skjuts på vägen.

Amanda Schulman, YourLifes ”stjärnbloggare”, vem är hon då – förutom att vara gift med Alex Schulman? Jo, hon jobbar på Mastiff med teveproduktioner som till exempel Let´s Dance och Pluras kök. Hon gav ett väldigt vänligt intryck, nästan lågmäld med ett rart leende, i princip motsatsen till sin man. Hon berättade att hon inte hade någon lust alls att börja blogga, men när maken sa att hon är både tråkig och omodern så ändrade hon sig.

Min största behållning var ändå frukosten! Och jag blev ännu mer övertygad om att jag aldrig kommer att bli en ”bra fotograf”. Jag har helt enkelt svårt att bara ställa mig närmast scenen framför alla sittande gäster och bara stå där. Och skymma för alla.

Okej, goodiebagen är en stor behållning också och som vanligt när Skugge & Co står för eventet var den välfylld.

En drömfrukost som avslutas med att jag fick bland annat tre böcker – bättre kan en dag inte börja.

—————————————————————————————-

Efter flytten av Metrobloggen är alla prenumeranter på Bloglovin borta. Vill du prenumerera måste du tyvärr anmäla dig igen.

26 tankar kring ”Drömfrukost, Gynning och Schulman

 1. carina@pocolococreativo

  Men fasen. Jag har ju dig i min blogglista i blogger, och den har inte uppdaterats sen Metro stuvade om sina bloggar. Så jag har trott att du har pysslat med annat istället för att blogga. Går in ändå nu för att skälla på dig och tala om att du kanske kunde ha vänligheten att blogga lite. Så har du gjort det för fullt!

  Svara
 2. fialia

  Låter som en trevlig förmiddag / dag.
  Tyvärr e jag ingen frukostmänniska men det låter gott. Jasså Gynning var bra, hm har nog själv lite förutfattade meningar o så tror man att man e fördomsfri,

  ha de Fia

  Svara
 3. carina@pocolococreativo

  Bara jag igen för att svara dig: Jag fick byta url så funkar det, men jag ser ändå att de hämtar konstigt, min logo när jag skriver hos dig verkar vara en gammal wordpressgrej, och inte alls den jag har i vanliga fall. Ska prova att ta bort dig i mitt flöde och lägga in på nytt och sen skriver jag en kommentar till.

  Svara
 4. carina@pocolococreativo

  Det funkar på ”follow blogs” i blogger, allt uppdateras och dina inlägg stämmer överens med när du publicerade dom. Det är bara avataren när man kommenterar som ”skiter sig”, metro hämtar dessa från WordPress automatiskt, man får inte välja eller bestämma själv. Jag kände igen min sko, den fanns på en wordpressblogg typ för 4 år sen!

  Svara
 5. Fina Frun

  Men så mysigt och vilken goodiebag!
  Amanda S. vet jag ingenting om men Carolina Gynning älskar jag! Vacker, charmig och talangfull, fantastiska tavlor!

  Svara
 6. Freja

  Hmm, jag äter ofta hotellfrukost men ä SUPERDÅLIG på att utnyttja det… Fil, müsli och älppeljuice…. Gillar Carolina Gynning skarpt, men jag såg henne aldrig i Big Brother. Och jag vill oxå ha en goodiebag…det räcker med en liten…kanske en pocketbok och en snickers….Måste nog bli mer hipp först så jag blir inbjuden till goodiebagsevent 😉

  Svara
 7. Ama de casa

  Du är ju ute och får goodiebags hela tiden du 🙂

  sv: Jodu. Jag är lyckligt lottad och har det så fantasktiskt underbart. Jag får nästan nypa mig själv i armen varje dag… Fast vi har jobbat oss till den här tillvaron själva, det vill jag gärna påpeka.

  Svara
 8. Stattinskan

  Ja, tänk om man blev serverad en sådan frukost varje dag … helt i min smak, ja förutom bären då (fast är de osockrade går det bra)
  Gomorron till dig och fredagen 🙂

  Svara
 9. Camilla

  Vilken dag!
  När Caroline var med i BB tålde jag inte henne.
  Vilken bimbo,tänkte jag.
  Men ojojoj,vad fel jag kan ha.
  Oj,vad jag har ändrat mig.
  Du…den tjetjen spelar bara dum. Hon är ju hur smart som helst.
  Har du läst hennes böcker?
  Du…den tjejen har varit med om både det ena och det andra.
  Jag tror att hon hade klarat sig galant utan BB.
  Kram på dig!

  Svara
 10. Stattinskan

  Svar: Om hon kommer ihåg? Jodå, vi pratar om det ibland (och en annan händelse som också hände på sjukhuset när jag trängde mig förbi hela kön på ortopedakuten för att dottern hade grym nackspsärr – och skulle spela en jätteviktig fotbollsmatch …) Ska sanningen fram så bråkade jag på henne utanför röntgen eftersom hon faktiskt använde båda armarna i leken. Jag har förstått senare att hon är grymt smärttålig ;-D

  Svara
 11. Svorskan

  Jag gillar Carolina Gynning numera, även om jag har lite svårt för hennes flummighet. Men jag tycker hon verkar vara sig själv. Amanda har jag ingen aning om.. Men hennes man säger själv att han är en toffel hemma. 😀

  Svara
 12. Helen

  Din lyckost…….
  Snart så kan du öppna en lite shop och sälja av alla roliga,fina och förhoppningsvis läsvärda saker du får!
  Den enda påsen jag får, det är när jag måste tömma dammsugarpåsen å jäklar va den är full!

  Kramar

  Svara
 13. Snyggmormor

  hmmmm…varför var inte jag på det där eventet??? Jag har ju en friplåt från Yourlife….kan det bero på att jag istället var på Astrid Lindgrens barnsjukhus???

  Jag har gett mig till känna i min blogg, kika in om du har tid…

  Fredagskram till dig!
  Snyggmormor som numera är fbvän med din Anneli som är en fantastisk fotograf!! Gilla!

  Svara
 14. Millan

  Ang din kommentar så var godis i tanke att muta förföljarna och göra dem snälla på så sätt…då funkar godis bra.

  Ang Gynning så är hon underskattad. Fast det var nog inte helt oviktigt att hon hade sexet på den plats hon hade det..för att bli upptäckt liksom.

  Svara
 15. Annelie Esséus

  Wow! Den frulle gick inte av för hackor. Den hade sinte suttit fel alls.
  Konstigt det där med bilderna, har svårt att tänka mig att du inte skulle ”våga” nånting?
  Släng etikett och god uppfostran, kläm fram dig i bästa position bara, kom igen!
  Jag hade varit överlycklig bara över att FÅ fota på dylika arrangemang! *skratt*

  Svara
 16. Britt

  I mitt jobb är det inte så mycket goodiebags som kräk, snor och bajsblöjor.

  Har varit in och läst Gynnings blogg mellan varven, men nu var det länge sedan. En kvinna som är som unga kvinnor är mest – mån om utseendet, osäker på om hon duger, handlingskraftig med drömmar om framtiden. Och nej vem vet hur det gått utan BB. Tavlorna hennes gillar jag. Hennes mamma är väl konstnär?

  sv: Tack för det nya namnet Bongo-Britt som jag kan lägga till de andra jag fått genom åren…eller Brits-Britt som ingen kommit på att döpa mig till

  Svara
 17. sladdertackan

  Vilket event! Tja, jag får nog fundera lite på Bongohistorien – jag brukar glömma bort när jag gjort bort mig, så nu får jag försöka plocka fram det igen. Funderar ….

  Svara
 18. Pingback: Rösta – bästa frukosten « Ama de casa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.