Hur dum får man bli?

På väg in till stan sitter jag och bläddrar i Metro. Det är rusnings-trafik och trångt på tunnelbanan. Och tur är väl det för jag läser jag om levande djur som nyckelringar och skulle ha ramlat av sätet om det fanns plats. Har inte första april varit? Visst är det väl den 13 april idag?

Det verkar tyvärr vara sant.

I gatustånd i Peking säljs de: levande fiskar, vattensköldpaddor och salamandrar inneslutna i små plastpåsar. Som nyckelringar. Säljaren säger att vätskan är både syre- och näringsrik så djuren kan leva i flera månader. Skulle det vara bra det?

Men herregud.

Sen då? Jag antar att djuren dör långsamt av närings- och syrebrist.

Kinesiska djurskyddsgrupper protesterar men kan inget göra eftersom hantering är laglig.

För mig är det obegripligt hur man ens kan komma på idén.

21 tankar kring ”Hur dum får man bli?

 1. fialia

  Så förfärligt, men de har ju en annan syn på djur, (även människor).
  När djuren dör ska de bara kastas då o köpas nya?
  Ha de Fia

  Svara
 2. Freja

  Herregud, så fruktansvärt vidrigt och obehagligt! Och osmakligt!

  Sv: Vi hade hantverkare som monterade köket, så jag vet faktiskt inte hur mycket jobb de fick lägga på att dra om fläkten. Däremot är jag supernöjd med placeringen av spisen, det är rymligt och smidigt!

  Svara
 3. Britt

  Bomba Kina!

  Nej allvarligt så tror jag inte att vi kan göra något åt det. Vad hjälper det att lilla Sverige bojkottar handel med Kina när de själva är 3 miljarder konsumenter. De behöver ingen! De kan göra som de vill!…fan undrar om vi ändå inte ska bomba..eller åtminstone flyga lite över dem med JAS.

  sv: Jag tar tag i det där med Bongoklubben i morgon. Fast jag vet inte om jag kan komma på någongång jag gjort bort mig. Förnekelsen och förträngningsmekanismen är stark. Det handlar nog om överlevnad för min del. Jag brukar snabbt glömma allt som inte gagnar mig ;D

  Svara
 4. Ama de casa

  Gud vad äckligt! Ja, inte djuren då, men hanteringen. HUR kan nån ha kommit på detta? GRÄSLIGT!
  (Fast fästingar får man behandla på detta vis enligt mig – fast dom skulle nog inte sälja så bra…)

  sv: I England hade dom inte kommit på att man kan skilja mellan grädde och mjölk när jag var där i början på 70-talet. Mjölk med gräddklumpar… Inget gott alls!
  🙂

  Svara
 5. Babs

  Så fruktansvärt.
  De som kommit på att göra nyckelringar av djur verkar inte riktigt funtade i huvudet, sen att folk köper dessa ringar verkar heller inte klokt.
  Kram

  Svara
 6. Deleine

  Eftersom du redan tagit upp hur vidrigt det där är för själva djuret så kan jag skippa den biten och i stället gå in på:

  Tänk om den där påsen går sönder i väskan… Och det stackars djuret tar sig ut… Hur hela paketet med bindor dränks i den otroligt näringsrika vätskan… När du tar upp plånboken för att betala för något annat säkert lika oetisk grej å så hoppar en liten ödla fram bland alla sedlarna…

  Svara
 7. Deleine

  Sv: Vi BORDE avskaffa det här med ljus och mörker… Solen får gå upp en viss tid och ner en viss tid, varje dag året runt… Ska vi bestämma det?

  Svara
 8. Ann-Mari

  Kunde de inte ha nöjt sig med Tamagotchin, fast de var kanske japanskt?
  Usch, vad upprörande detta är! Inte bara att det finns folk som gör dessa, men också att det finns en kundkrets! Det är lite samma som med valp och kattunge-fabrikerna – varför köper folk därifrån?

  Svara
 9. Hillevi

  Så fruktansvärt motbjudande. Undrar hur man är skapt när man kommer på den idén? Och att folk köper dem? Ruskigt empatilöst.

  Svara
 10. anne

  Hur sjukt som helst!

  För några år sedan var det en hel del i omlopp om ”Bonzai kittens”, jag hoppas fortfarande att det bara var påhitt och båg.

  Svara
 11. Karin

  Nu har jag kommit hit i bloggen. 😀 (Det blev kort arbetsdag idag.)
  Har hoppat över att kommentera, för det har jag ju inte tid med. (Ska jag vara ärlig så har jag inte tid att sitta och läsa heller egentligen, men du har ju fått mig fast. :D)
  Här kan jag dock inte låta bli att kommentera… – Fy, så sjukt!!! (Men jag kan hålla med Ama om att man nog kunde få göra så där med fästingar förstås…)
  Hoppas verkligen folk i Kina också inser hur hemskt det här är, och låter bli att köpa.
  Nähä….. Om jag skulle försöka göra lite nytta också då kanske.
  Det får väl räcka med läsning här i dina arkiv. – För idag i alla fall…. 😉

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.