Gynekologsamtal

Eller: Samtal med huvudentrén på vid gavel

Vissa samtal kommer man lätt ihåg, fast man inte kommer ihåg vad samtalet handlade om. Det är situationen, omgivningen, känslan som stannar kvar.

Genom åren har jag haft flera sådana samtal. Ungefär ett per år. Med min gynekolog. Eller, det är mera rätt att säga att hon har samtalat med mig. Den här kvinnan är mycket speciell, hon börjar närma sig pensionsåldern, hon är väldigt frispråkig – nästan chockerande frispråkig – svär så det osar och det konstant men är ändå väldigt varm och omtänksam. Och så blir hon uppretad och upprörd över mycket.

I många år nu har vi, mest hon, ventilerat den förbannade landstingspolitiken, datorernas framfart som ingen jävel vill bli pådyvlad, varför man inte kan använda såna där satans disketter längre, japanska kvinnors mens, japanska jävla mäns idioti, sojabönshelvetesodlingar och gud vet vad.

De samtal jag har lite svårt att komma ihåg är de som skett när jag ligger i stolen med huvudentrén på vid gavel. Då tycker jag att det är aningens svårt att på ett avslappnat vis diskutera parkeringsproblem i innerstaden eller landstinget som gör allt för att försvåra för privatläkare. Jag ligger mest och känner efter om någon fis har fått för sig att se dagens ljus just nu. Det har aldrig hänt, men ändå, någon gång ska ju vara den första.

Och när hon riktigt kommer igång om ett engagerande ämne så lutar hon armbågen mot mitt lår, lägger hakan i handen och pratar. Och här snackar vi om serious talking – inget litet småsnack. Där ligger jag och luftas och hon pratar… senast tror jag det var om det skulle vara bättre för ryggen att ligga ner framför den jävla datorn och ha ett tvådelat tangentbord som hängde ner på sidorna. Men jag är inte helt säker. Det kan ha handlat om huruvida det är bra eller dåligt med gratisskittidningar också.

Däremot är jag säker på att i morgon när jag ska på mitt årliga besök, kommer jag ändå att sakna denna färgstarka människa som nu har gått i pension. Den nya gynekologen är säkert jättebra och helt vanlig. Vi får se om hon kommer att avsluta undersökningen med att klappa mig på låret och säga att jag ser söt ut där.


27 tankar kring ”Gynekologsamtal

 1. Helen

  Wohahha…….Nä hon säger nog men KÄRA NÅN kjhlhaahfalan dkvhsja!
  Och en vanlig gyn dr. har jag då aldrig träffat på, så jag önskar lycka till!

  Kramar
  Helen

  Svara
 2. Helen

  Sv. Rätt analyserat……
  men det var så viktigt att ha foten i högläge så därför lyssnade ego på sitt förnuft. Nu kan jag ha foten nedåt i ca 20 min innan det börjar stasa, det är ung. som med värktabletterna! You know! Och ett måste att vara på båda fötterna å det snaraste!

  Nu ska vinet drickas ur och badkaret intagas snarlik ställning som du imorgon, fast med bara ena benet. Inte luft men skölj…usch då!

  Kramkram

  Svara
 3. Snyggmormor

  Spännande!!

  Nä, det var ingen som noterade att jag ägnat flera timmar åt att göra mig snyggare…Men, jag känner mig snyggare så då får jag väl vara nöjd med det då….

  Lycka till imorrn!

  Kram

  Svara
 4. Znogge

  Förstår att du inte är lika avslappnad men på ett sätt är det ändå befriande. Hon har ju varit helt naturlig i sin roll.

  Min gynekolog gick också i pension men hennes efterträdare som jag besökte nu i höstas visade sig vara helt ok.

  Lycka till i morgon!

  Svara
 5. Freja

  Hahahaha, hon låter helt fantastisk! Det är härligt med engagerade människor.

  De gynekologer jag har träffat på har varit otroligt utslätade och grå allihopa, jag skulle uppskattat någon med ett uns av det du beskriver!

  Svara
 6. Ewa Pihl

  VILKEN HÄRLIG KVINNA!! Tycker de blir färre o färre…MIn Gynekolog i Tranås, var från Ungern. Liten i sjutti-årsåldern. Rak i ryggen som en fura..Han vääägrade gå i pension, och det var ingen som envisades. han frågade mej hur ofta min man o jag hade saml…??! jja, sa jag kanske tre-fyra ggr i veckan.. Han pratade väldigt tyyydligt och nasalt!! MÄNNISKA, det är inte normalt!! Minst två gånger om dagen ska det älskas!!?? Så det var ju lika bra att lyda1!?? ha-ha- näää det gjorde jag inte..Motorledsvägen..Goa Natten..bara ett än, nåja..

  Svara
 7. Stattinskan

  Hahaha – härlig och spontan kvinna men hur BEKVÄMT är det egentligen att någon liksom vilar sin armbåge mot låret och ligger med hakan så nära, nära …. ja, du vet vad jag menar ;-D
  Gomorron

  Svara
 8. Ama de casa

  Hahaha! Kan förstå att det kan kännas både bekvämt och obekvämt på en och samma gång 🙂
  Låter som en fantastisk kvinna – hoppas du har tur med nästa också 🙂

  Svara
 9. Hillevi

  ”Ser söt ut”?!? Ja, du milde, misstänker att det är en krav på att blivande gynekologer skall vara riktiga original..?

  Sv. Nej, bara på hobbynivå. 🙂
  Jaha, jag trodde det var det att barnen åt upp allt godis… 🙂

  Svara
 10. Fina Frun

  Hoppas att det är en kvinnlig gyn. som du får (vet du?) Jag gillar inte alls när en främande man rotar omkring där nere (om det inte blir en trevlig utgång – hehe)

  Duktig du är som går en gång om året! Jag slarvar ska erkännas…

  Svara
 11. fia

  Haha jo jag får göra kaffe men två morgonsura människor o en vattenkokare i samma kök på morgonen, ja du fattar.
  Väntar hellre.
  ha de Fia

  Svara
 12. Rullebulle

  Nu får du ge dig!
  Du får se det bakvänt och han har inte sett, tror jag! Fint att börja med rullis och sen rulator och därefter apostlahästarna……äh nu kryper jag i säng!
  Puss och kram men jag skiter i nyp i röva!
  Wheels, keep on r…….
  Rullebulle

  Svara
 13. elina

  he he du e rolig du! det fanns en liknande gyntant i Åkersberga när jag bodde där för huuuuundra år sen…..ja men ha en bra helg:-)

  Svara
 14. Diana

  Jag har en sådan i min närhet. Min tandläkare. Han har hela diskussioner med mig. Synd att jag inte kan delta eftersom jag oftast har munnen full…om man säger så 😉

  Svara
 15. Herta

  Haha!
  Här går vi bara till en barnmorska och kollar upp oss en gång per år. Det kan vara vem som hellst. Däremot så kom jag till en person en gång som jag träffar i lite andra sammanhang.Till saken hör att jag inte gillar dessa cancertest och är helt uppfylld av detta. Denna barnmorska började prata om den kommande verksamhetsutvecklingen av ett för oss båda gemensamt sammanhang och undrade vad jag tyckte osv medans hos gjorde vad som skulle kollas. Hon tyckte nog själva kontrollen var en bisak.

  ELLER? Pratar vi verklig proffesssionsalism här. Pratar vi om en otroligt kunnig person som vill att resp patient verkligen skall koppla av och känns sig komfortabel i sammanhanget?

  Svara
 16. Gun

  Hahahahaha, vilken härlig människa! Synd att hon gått i pension. Hoppas du fick en bra ny gynekolog, det är så viktigt vem man får gå till.

  Svara
 17. Britt

  Hade älskat en sån gynekolog. Det är såna människor som ändå får en att tänka på annat än på själva undersökningen som ju inte är rolig på något vis trots att man är frisk och bara där på en rutinkontroll.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.