Husmorsorna plåstrar om

De finns snälla människor och det finns snälla morsor. Och så finns de snälla och varma Husmorsorna – och de är i en kategori för sig själva.

Ni vet Husmorsorna Anette och Emma som har en matblogg på Amelia? Och som har gett ut boken ”Kärleksmums – 101 söta favoriter” som bjuder på en vacker läsupplevelse parad med drägelblandat skratt, bara för att de skriver så mysigt och roligt och har hoppat över alla högtravande pretentiösa inslag? Då vet du vilka jag menar va?

De Husmorsorna i alla fall, de är ena hejare på att sätta plåster på såren. Världsklass. Outstanding om man behöver ta till utrikiska. Vadårå? undrar du, det här börjar ju låta som värsta fanklubben. Nej då, så här var det:

Före jul vann jag stekvantar på deras blogg. Men det kom aldrig några stekvantar i min brevlåda. Och så var jag lite deppig över jul och nyår för att det var så tråkigt jullov när vi bara var sjuka hela tiden och inte kunde göra något. Och då tyckte Husmorsorna att jag skulle få en present som plåster på såren – ett stjärnfat av Lena Linderholm.

Wow. Du fattar nu va? Just det. Här kan vi snacka om PLÅSTER. Salvekvick – släng dig i väggen.

Igår mötte jag Anette i Stinsen Köpcentrum och fick mitt underbara fat. Se här.

Du fattar va? Ett sånt vackert fat – det är ett plåster som heter duga det.

Planen var att jag skulle bulla upp med semlor på det, men det fanns inte en semla att uppbringa i mina trakter idag. Så jag fick köra en nyttigare variant. Visst är det fint?

Och visst blir man glad, så där skönt glad så att det puttrar och småskuttar i bröstet och magen, över att det finns såna snälla människor. Tack Husmorsorna! Ni är underbara.


25 tankar kring ”Husmorsorna plåstrar om

 1. carina@pocolococreativo

  Underbart! Kan du tipsa dom att jag så småningom ska flytta tillbaka till Stockholm och är fatlös då?
  OCH eftersom det inte finns mandel och inte vispgrädde och inte florsocker här så undrar jag om du kan ha en insemling till mig i din blogg?

  Svara
 2. Helen

  Justa puckar bruden…..

  Så snällt av dem och vilket vackert fat….men vanten då?
  Nu skall jag se på Mord, många sådana…..

  Kramar
  Helen

  Svara
 3. carina@pocolococreativo

  Svar från den principfasta kommentaren i min blogg:
  Jaså du…Ordnar du hjälpinsamlingar då? Jag tänkte om man lägger en annan vinkling på insemlingen?
  Jag skulle kunna tacka dig genom att plocka amaryllisar på strandpromenaden och skicka till dig?

  Svara
 4. Helen

  Ha ha det var ju dumt av mig! Men nog håller en novell med ingredienser brott, mord och straff……..det blir ju uppsåt, verkan och eventuellt straff.

  Eller så tar vi alla ingredienserna, med otrohet, mord osv å då blir det en mini roman!
  Kanske är bättre!!

  Natti natti 411111111111111 hugs
  Helen

  Svara
 5. Gun

  Wow vad fint det är, vad snällt! Och förresten, är det du på bilden? 🙂

  Sv: Hahaha, ja jag känner mig som en Alien så jag är nog lite omänsklig..:D
  Har inte läst Damernas detektivbyrå, men tänker göra det. Har läst och hört så mycket bra om dem, och känner mig jättenyfiken. Jag läser mycket fakta och berättelser om Botswana på nätet nu, och det är så kul och intressant.

  Svara
 6. Gun

  Sv: Squashar, intressant. Skulle jag vilja se.:D

  Var in på Husmorsornas blogg, vilka underbara recept!

  Svara
 7. Annelie

  Ja det kan man verkligen kalla plåster på såren! Wow! Vilken present, förstår verkligen att du blev glad!
  Hacker, jag? Hihihihihihihihihihi!!!!!

  Svara
 8. Millan

  Jodå jag har sett Ferry vinna..och handbollskillarna med för all del…

  Nog är man rädd för att fisa hos gynekologen alltid. Värsta traumat om det skulle hända. Annars är supertrasiga strumpor ett aber det med, som jag hade förra gången vid besöket. Kanske man hade kunnat tagit av sig dom… istället för att vifta fint med dom i den där stolen.

  Jättefint fint fat!! Fast semlor hade varit mer passande på det tycker jag.

  Svara
 9. Ama de casa

  Ja det var verkligen ett otroligt vackert plåster! Till och med finare än Bamseplåster 🙂

  PS: Jag hade missat att du grejade parenteserna i tävlingen också – sorry, jag har åtgärdat det nu 🙂

  Svara
 10. Hillevi

  Mycket tjusigt! Jag som inte ens gillar blått tycker det är fint. 🙂

  Sv. Men attans vad bra de är att ta till..! 🙂
  Jodå, den var bra, helt ok. Men jag hade nog lite för höga förväntningar. Försöker att inte ha det när de är så uppskrivna, men undermedvetet smyger det sig väl in. 🙂 Men i nuläget tycker jag inte att man behöver springa benen av sig för att få tag på den. Men den är läsvärd. 🙂

  Svara
 11. Freja

  Snyggt! Jag tyckte redan de var fantastiska efter att jag fått ett recept på rotmos av dem… Men i jämförelse med ditt fat är ju rotmos – faktiskt – bara rotmos….

  Svara
 12. Britt

  Hade inte ens hört talas om Husmorsorna förrän jag läste ditt inlägg. Skönt att få ett plåster på såren. Det känns verkligen som man är värd ett när man får ett.

  Svara
 13. Ia

  Åh….vilket fantastiskt vackert fat! På ett sånt fat kan man ha vad som helst och det ser lockande ut!!!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.