Opp Amaryllis, del II. Eller: Hur gick det sen?

Nu är ni väl bra nyfikna på hur det gick med mina amaryllislökar som jag planterade? Nähä. Jag tänker berätta i alla fall.

Så här blev den skira ljusgröna Evergreen. Läcker, eller hur? Den är nu inne på sin andra blomstängel som är väldigt hög.

Sweet Nymph med sina limegröna ränder är ju bara så gosig! Den blommar nu med sin andra stängel och det är fyra blommor på varje.

Mästerverket Exotic Star var den som blommade först. Den är ståtlig och iögonenfallande och är nu på gång med sin fjärde stängel.

Den riktigt röd julamaryllisen Cherry Nymph pryder sin plats. Den är lite lägre och stadig och helt bedårande.

Picotee, den vita med röda kanter, har ännu inte börjat blomma. Den första kommer antagligen precis till jul.

Jag lyckades smitta min äldsta kompis med min amarylliskärlek, så hon köpte en på Slottsträdgården Ulriksdal. Några veckor senare fick jag ett fint mejl:  ”Har tänkt mycket på dig sista tiden. Varje gång jag ser min Amaryllis faktiskt. Nu skulle Krönikören se den har jag tänkt! Den är ju bladlös eftersom  jag i desperation klippte av de långa bladen. Jag lydde ditt råd och lät den vara. Så kom en blomknopp som växte upp och blev väldigt lång och de mest underbara (3 st) fylliga, julröda blommor uppenbarade sig.” Det värmer i hjärtat att läsa sånt!

Man blir glad av blommor!


17 tankar kring ”Opp Amaryllis, del II. Eller: Hur gick det sen?

 1. Camilla

  Oj…vilka blommor!
  Jätte vackra.
  Jag har aldrig sett en Evergreen.
  Vilken läcker!
  Jojo…här är det en som har gröna fingrar,ser jag 🙂
  Kram på dig!

  Svara
 2. Ia

  Jätteskoj att bli uppdaterad! Själv köptte jag de vanliga traditionella amaryllisarna jättebilligt på Plantagen…och det kommer tre knoppar i alla…sånt gillar jag!

  Svara
 3. Majsan

  Min ulriksdalsamaryllis blommar nu med sin andra stängel. Ser edan fram emot nästa års inköp av lökar. Kan dock inte slå dig! Underbart vackra! Kram Majsan

  Svara
 4. Annika

  Nääe … det ska jag verkligen inte .. Börjar ångra att jag började grotta med detta … jag sliter mitt hår … Hur jag än gör så vägrar den gamla släppa taget … pokonis A

  Svara
 5. Znogge

  Åh, så fina de är! Jag som bara har en får nog se till att vidga mina vyer. Snabbt dessutom… Den gröna är väldigt vacker och speciellt. Min stackare är en dubbel röd men minns inte namnet.

  Svara
 6. Stattinskan

  Otroligt vackra! Jag har gröna fingrar … med allt som INTE blommar. Av någon märklig anledning kommer min barbariska sida fram när det blommar! Tycker jag gör enligt konstens alla regler – men IKKE sade Nicke att jag fixar det!
  Gomorron

  Svara
 7. Marie-Louise

  Så vackra. Jag har ingen amaryllis i år och när jag ser dina vackra exemplar så sörjer jag det lite. jag brukar alltid ha en röd ”vanlig” men i år glömde jag bort att köpa den i tid 🙁

  Svara
 8. Svorskan

  Vackra!! Själv är jag inne i en period där blommor och växter inte har prioritet. Det har nog lite med att jag har vetat ett tag att jag skulle flytta. Då köper man inget nytt.
  Hoppas du har en härlig lördag kväll!

  Svara
 9. Helen

  Nu önskar jag en god natt! På raden blev det nada men svarade du 9 på julkalendern så har du rätt där!
  Nu får jag nog besöka Britta igen…
  Nattikram
  Helen

  Svara
 10. Annelie

  Här har du en till som smittats av din amaryllisfeber! Jag som tyckte det var en riktig tantblomma! Jag äskar min fina ståtliga spräckliga sak, den blommar med två stänglar och ”matte” är så stolt, så stolt!

  Jo, Cecilia och Liam fyller på samma dag. Vilken födelsedagspresent, att få sitt första barn! Häftigt tycker jag!
  Och andra barnet var först beräknat till pappas, fast det blev inte riktigt så, det skiljer en vecka.
  Lunch i januari, på Ulriksdal förståss!?

  Svara
 11. stina

  Å det inlägget måste du sätta in i november nästa år på din blogg så jag minns vad de olika amaryllisarna heter så får jag får en riktig adrinalin-kick. Jag klarar aldrig att övervintra dom till nästa år men du kanske har tips och ideer. Antar att jag behöver få en glas-varanda eller liknande, rena rama drömmen.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.