F-el med el-bilar el-ler?

Det är mycket snack om så kallade miljöbilar nu. Jag förstår inte det här att vi ska satsa på att utveckla elbilar. Bilar som går på el istället för bensin. El?

Det känns som om det var bara igår som vi hade brist på el. Jag måste ha missat något. Behöver vi inte längre diskutera om vi ska bygga flera vindkraftverk och starta flera kärnreaktorer för nu har vi plötsligt så gott om el att det räcker till att driva bilar med också?

Det är tyst och skönt att åka i en elbil. Motorn hörs knappt. Det har en avigsida också. Helt plötsligt när man lugnt går där på trottoaren, så har man en bil bredvid sig och grannen som glatt tjoar ”Tjena”! Utan minsta lilla brummande förvarning. Tänk om jag trott att jag var ensam och passade på att klia mig i rumpan eller så? Hur pinsamt kan inte detta bli?!

Egentligen är elbilarna ganska farliga. Eftersom de inte hörs menar jag. Det är lätt hänt att kliva ut i vägen eftersom hörseln säger att det inte kommer någon bil. Kan vi verkligen ha det så i vårt säkerhetstörstande land? Vi kan ju alltid sätta på dem en sån där tutpipa som lastbilar har när de backar.

Det börjar dyka upp elstolpar här och där för att ladda bilen. Visst måste man säga att det är smart att ha en elbil och låta någon annan stå för elförbrukningen. Vi får också ett gäng nya ursäkter: ”Ursäkta jag är sen! Bilen var inte laddad/Frugan hade glömt att ladda bilen (höjda ögonbryn och suck)/Det var strömavbrott i natt/Hunden har gnagt sönder laddningskabeln.”

Det är med spänning i högvoltsklass som vi inväntar fortsättningen på elbilsutvecklingen. Undrar om någon har tänkt på hur det ska bli med framtida barns lek med bilar. Det kommer att bli den nya tysta leken: ssss.


Gödsel som drivmedel

13 tankar kring ”F-el med el-bilar el-ler?

 1. Annelie

  Många härliga funderingar!
  Tack för länken, jag haar sett den, och skickat ett par bilder också för den delen. Vad gulligt att du tänkte på mig!

  Svara
 2. Millan

  Viktig fråga. Tysta bilar hur bra är det? Kommer man inte lättare att kunna bli övermannad av nån äcklig gubbe bakom ratten…bara för att man inte upptäckt att han står där med bildörren öppnad förrän man blivit tagen.

  Tack för dina kommentarer. Klart man kan vara positiv till min läkare. Det trista är att jag får en annan nu. Hon slutar. Så då blir man ensam på mötena med de köttätande växterna från Mars. Kul. Sen får det väl gå på nåt sätt. Det brukar ju göra det./Millan

  Svara
 3. Znogge

  Viktig frågor och knepiga sådana. Jag trodde nämligen också att vi hade brist på el och att det var ett dyrt alternativ…

  Svara
 4. finafrun

  Klockrent, huvud på spiken och allt det där! Toppeninlägg!

  Mycket bra funderingar: elbrist (ja det klagas ju alltid på det, speciellt under vintern)

  Barnens lek: hahaha,det blir ju tyst och skönt 😉

  Säkerheten: tja, man vänjer sig nog vid att anv ögonen mer än öronen… hoppas inte att en massa pip-ljud ersätter bullret!

  Kram

  Svara
 5. murvlan

  El- bilen ja den susar inte ens minsta dugg. Och vad ska man tro i framtiden? Elen lär inte bli billigare. Läste nyss att kommande vinter också bjuder på elchock.
  Stackare (oss) som bor i hus med enbart eldrift. Vi kan inte installera annat än ”tio” luftvärmepumpar. De går också på el.
  Hur vi än vänder och vrider på elbehovet så kostar det kanske både liv och pengar…
  Tacj för underfundiga ideér.

  Svara
 6. elina

  he he, tänkvärt!! Gillade din novell Efterskott! Jätte bra! bra språk och höll läsaren på spänning! Fördelen med att vara sjuk, man har tid med sånt som man annars inte har:-)

  Svara
 7. Snyggmormor

  Hej hej!
  Nu har jag läst ikapp lite hos dig…har ju varit borta i några dagar…

  Elbil…njae, det är nog inget för mig just nu iallafall…

  Men, din träning häromdagen, den gillar jag. I vardagen, liksom….hahahaha

  ha de´
  Kram från snyggmormor

  Svara
 8. Susanne P

  Jag tänker: blir det inte en massa trassel på vägarna med dessa elbilar och kablar?
  Och hur lång elkabel behöver man?
  (om jag är blondin?! JA…hur så!?)
  Skämt å sido. Det är det en viktig fråga.

  Svara
 9. Svorskan

  Här i Landskrona finns trådbussar och de hängde en kedja på för att man skulle kunna höra när de kommer. Livsfarligt ju! Man förlitar sig ofta på hörseln i trafiken, oftare än man kanske tror.
  God morgon! 😀

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.