”Som man bäddar…

… får man ligga.” Det passar också bra med: ”Den som ger sig in i leken får leken tåla.” Ja, det skulle man kunna säga till matadoren som igår blev spetsad av tjurens horn.

Vad är vitsen med denna vedervärdiga s.k. sport? Är det att plåga ett djur – vilket är lagstridigt att göra i EU men som vi bidrar med EU-pengar till? Den som plågar mest och bäst vinner. Men här skriks det högt när det kommer fram att grisar plågas i köttproduktionen – innan svensken tar sin fläskkotlett till middag.

Och varför var publiken så chockad? Nog måste de gå dit med en spirande önskan att se en jämn match? Om tjuren blir skadad så borde ju även matadoren bli det – matcher med jämlika tävlande är ju alltid roligare än när en är helt överlägsen.

Men det är ju där skon klämmer. Vi människor tycker att vi är så överlägsna djuren att vi får behandla dem som vilket lort som helst. Så till den skadade matadoren vill jag säga: ”Bättre fly än illa fäkta.”

Om tjuren hade kunnat prata hade han säkert sagt: ”Bättre att förekomma än förekommas.”


AB 100522, 100523

1 tanke kring ””Som man bäddar…

  1. Annelie

    Håller med dig. Det är en avskyvärd ”sport”!
    Skulle aldrig falla mig in att besöka ett sån evenemang, aldrig i livet!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.