Bristande förtroende och misstro

Jaha, nähä, klimatmötet verkar inte gå något vidare. Bristande förtroende och misstro i- och u-länder emellan. Man är inte ens eniga om vilket avtal som diskuteras. I möten på denna nivå trodde jag att man hade klargjort sånt i förväg, silly me.

Apropå bristande förtroende och misstro så undrar jag om vår miljöminister har missförstått sin roll. Efter några tveksamma ageranden, alltså tveksamma sett ur ett miljöperspektiv, uttalar han att det vore bra om biltrafiken i Sverige ökar och nya vägar byggs. Trots att samlad expertis har slagit fast flera gånger att det inte kommer att gå att ta fram miljövänliga motorer på den korta tid som krävs för att klara klimatmålen tycker han att vi ska satsa på det. Eftersom det är så svårt att ändra människors beteende! Sen tar han flyget till Köpenhamn, för han har inte tid att åka tåg. Tänker jag fel eller har Andreas Carlgren har missat något i hela klimatdebatten?

Mitt förtroende för honom brister helt klart. Det känns väldigt konstigt att en miljöminister propagerar för ökad trafik. Ungefär som om socialförsäkringsministern skulle börja montera ned socialförsäkringen.

Oooops.


DN 091211 ”Klimatmötet splittrat om…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.