Ful flicka

Artikeln ”Retuscherade barn på skolfoto” i SvD som berättar att skolfotografer retuscherar foton på barn, får mig att se rött. Och jag lovar; den röda blicken går inte att korrigera i något bildbehandlingsprogam! I det här fallet hade fotolabbet trollat bort ett ärr på ett litet barns näsa. Utan att föräldrarna bett om det. Vad håller de på med?! Och så ha mage att säga: ”Vi sitter inte och förskönar bilder, vi tycker barnen är jättefina som de är.” De kan lika gärna dra den med Rödluvan också.

Fattar de inte vilka signaler sånt förfarande ger det barnet?!

Kommer ni ihåg den lilla kinesiska flickan som sjöng men ansågs vara för ful för att vara med i teve på OS-invigningen i Peking? Då skrev jag denna 55-ordare:


Ful flicka

Alla sa att jag sjöng så vackert. Jag skulle få sjunga för hela världen. 

Men nej. Du är för ful. Ge din klänning till den söta flickan. Ställ dig där bakom där du inte syns och sjung medan sötnosen mimar.

Jag sjöng.

Nu bantar jag. Jag är åtta år och ful.

1 tanke kring ”Ful flicka

 1. Krönikören

  Hej mcdreamy81,
  Om du hade läst hela inlägget så kanske du hade förstått att det är 55-ordaren som heter ”Ful flicka”. Har du hört talas om ironi?
  Hälsningar
  Krönikören

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.