Blindhet, fotsvett och hälgångare

Jag har funderat på varför så många vuxna inte respekterar skogränser och har kommit fram till att det beror på antingen blindhet, fotsvett eller hälgångeri. För inte kan det vara så att de inte bryr sig, att de på något sätt tycker att de är bättre än andra? Nä, vi svenskar är ju så omtänksamma och visar alltid hänsyn för våra medmänniskor. Det måste alltså bero på något annat.

Som förälder passerar man dagligen ett antal skogränser: på dagis, fritids, i skolan och på barnens olika träningar. På varje ställe ser man alltid några vuxna som inte tar av sig skorna eller använder de blå plasttossorna, som för övrigt funkar jättebra när man har bråttom eller har skor som är bökiga att ta av och på. (Nackdelen med dem är att folk på bussen stirrar så när man glömt att ta av dem och så är de ruggigt hala på vintern).

Jag sitter på dotterns träning och ser flera vuxna med skorna på. De har då passerat ett gigantiskt rött streck på golvet med texten SKOGRÄNS på plus två stycken en och en halv meter höga hyllor med en massa skor i. Då tror man ju att polletten skulle trilla ner – men nej, det ekar ödsligt i myntfacket. Inte heller reagerar de tydligen över att andra vuxna går i strumplästen.

Blinda tycker jag kan ursäktas, men eftersom ingen av dem har vit käpp kan vi nog utesluta det.

En extrem fotsvett är en annan plausibel förklaring. Så trots att våra barn får leka och träna i deras insläpade grus, lera och regnvatten, ska vi kanske vara tacksamma. Vi slipper ju få en rak höger av deras fötter.

Varje dag i skolan, på fritids och dagis syns massor med föräldrar av arten hälgångare. Man känner igen dem på deras karaktäristiska inomhusgångstil: de går på tå. Eftersom tåpartierna på deras skor tydligen är rena måste det betyda att de går på hälarna utomhus. Fast jag undrar vart de tar vägen sen, man ser ju inga hälgångare ute i samhället. Kan faktiskt inte påminna mig att jag sett en endaste i år. Inte förra året heller. De kanske vaporiseras eller nåt.

Eftersom det är synd om dessa människor som man kan tro har en Gamle Ole gömd i skorna (inget ont om den osten, men den har en oslagbar peak på doftskalan) och hälgångare som riskerar att få en snedbelastad hälsena uppmanar jag fotterapeuter och säljare av antifotsvettsprodukter att marknadsföra er i barntäta lokaler. Där finns det massor av presumtiva kunder – bara kom och ta för er.

2 tankar kring ”Blindhet, fotsvett och hälgångare

  1. Krönikören

   Jo, det är sant, fast här bor det inte många från andra kulturer.

   /Krönikören

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.