Massmord i Täby!

Har du missat det? Har polisen mörkat ännu fasansfull händelse? Det kanske är ännu något som DN inte vill skriva om – än. För att en typ av invandrare sägs vara inblandade.

Det här hände i alla fall. Att de som ska sova, inte nödvändigtvis sött, invandrade och började ta över hela boendet. Så där bara, som om det vore en självklarhet. Det kunde jag förstås inte acceptera. Väggarna är gränser, eller hur?

De ville gärna vara med på mitt skrivbord. Okej, det finns lite plats kvar men snåla jag ville inte dela det med någon. Speciellt inte när de bara marcherar på som om de ägde stället. Och mig.

Det är inte alls särskilt skönt när de börjar kliva på en när man sitter där i godan ro och skriver. Och sen inträdde biverkningarna. Eller faktiskt Biverkningarna. Att varje gång det killade till någonstans, på benet, i hårbotten, på magen så trodde jag att det var en av dem. GAH! Då var hysterin på en armslängds avstånd.

Alltså återstod bara mord. Massmord.

Myra

Här har det skett ett mord.

Efter en förmiddag i invasionens och massmördandets tecken trodde jag mig ha hittat deras smitväg in. Vid golvlisten precis bredvid mitt skrivbord. Eftersom jag hade mycket att göra och ingen lust eller tid att åka iväg och köpa lämpligt motmedel och min kur med hårspray inte hjälpte (fast det luktade rätt gott) slängde jag ut en förfrågan i panik på Facebook. Finns det något som kan mota dessa små odjur, något som man vanligtvis har hemma?

Jodå, jag fick massor med tips, så snacka inte skit om Facebook. Salt, kanel och bikarbonat. Jag kastade mig in i köket och med ett triumferande vrål utrustade jag mig med sagda saker och spridde ut dem längs golvlisten i en hämndlysten yra.

Myror

Massgrav, typ. Utan grav. Men kaneldoftande. Lite julvibbar på det.

Resten av dagen satt jag i ett kanel- och hårspraysdoftande rum – jag tror inte att det har inverkat menligt på mitt förstånd. Nästa dag åkte jag till en nära boende vän och hämtade en anti-myr-dosa.

Tack Facebook och alla vänner. Friden råder åter i arbetsrummet.

 

22 tankar kring ”Massmord i Täby!

 1. Gunnel

  Haha! Förstår du nu har jag kände mig efter att ha läst din bok? Tro nu för allt i världen inte jag tänkte att hämnden är ljuv. Jag lider med dig. Kram

  Svara
 2. Musikanta

  Konstiga myror som är vakna på vintern. Jag själv använder Myrr – luktar hemskt men det är effektivt. Kemiskt så det ryker om det – inte det minsta miljövänligt…
  Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tror vi har en Myrr i förrådet. Men det vill man ju inte ha inomhus!
   Kram

   Svara
 3. Marina

  Jag tycker att det var väldigt omtänksamt av dig att försöka den lite mildare vägen med kanel först innan den giftiga dosan kom fram! Det känns i alla fall bättre att man vet med sig att man försökte även om det brukar sluta med något slags massmord i slutänden ändå…

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jag kan försäkra dig att jag inte kände mig det minsta omtänksam.

   Svara
 4. Anne-Marie

  Haha, du är för rolig med dina dramatiska beskrivningar. 🙂
  Man vet dock aldrig i nuläget om polisen kan ha mörkat mer.
  Jag är inte snäll mot myrorna eftersom de tar över om man inte kör med hårdhandskarna. VI har väldigt många myror på somrarna pga att det blir torrt.
  Skönt att du fick lugn och ro!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Dramatisk? Who – me? 😀
   Vår gräsmatta är full med bullar som inte är bullar utan myrbon. Jaja, suckar jag lite uppgivet.

   Svara
 5. Tjejsnackaren

  Hu, så hemskt!! Och så fegt att en så stor armé ger sig på en ensam stackars människa, att inte våga mötas man mot man – eller myra mot kvinna för att vara mer exakt. Fegt är det i alla fall, och du gjorde helt rätt i att be alla dina vänner om hjälp i denna nödens stund!

  Svara
 6. Tredje året i Hjo

  Upplopp bland svartmyrorna i Täby! I Göteborg hade vi myror i lägenheten när vi kom hem efter semestern. Här på landet mest flugor. Vilket inte är ett dugg bättre. Men nu är det väl vinter, ska inte myrorna sova då?

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Just det. Jag provade med God natt, Gå och lägg er osv osv. Hjälpte inte.

   Svara
 7. Pernilla

  Myror nu?
  Men en antimyrdosa är väl inget mordvapen? De går ju in och käkar själva. Räknas liksom inte. Du är friad.
  /P

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Ja men precis! De borde sova nu.
   Åh vad skönt. De begår självmord, hela högen.

   Svara
 8. Karin på Pettas

  Något som är viktigt är att ta reda på varför de söker sig till dig och ditt boende.
  OM det händer igen att du blir invaderad, se efter vart myrstigen tar vägen.
  Troligen har de fått nys på något sött och gott som är tillgängligt.
  Myrr i små dosor är bra. Vi använde sådant när vi jobbade i en annans kök ett antal månader.
  Enda sättet att bli av med marodörerna. Placera dosan vid myrornas ingång. Då vandrar de raka vägen
  in i dosan istället och bara döden dör. Grymt? Ja! Men det finns gränser ibland….Var och en på sin plats
  som Edit sade och sopade ner en myra i spisen.

  Kram

  Svara
 9. Ama de casa

  Vi hade också problem med myror när vi bodde i Sollentuna. Haha! Vi köpte ett hus på Myrvägen, så vad hade vi väl trott? 😉

  På somrarna var dom ute och roade sig i trädgården, men på vintern var det för kallt för dom små myrfötterna, tydligen, för då kom dom in.

  Myrr var det enda som motade bort dom.
  🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Aha, så det är ett norr-om-Stockholmsproblem. När jag bodde i Myrängen söder om stan hade jag minsann inga myrproblem!

   Svara
 10. Annelie/Fullblodsekologen

  Hörde på radion om en dam (spansk) att man ska prata snällt till myrorna och be dem lämna huset – detta sätt skulle vara det bästa att bli av med myror på(!). Så jag tog mig en pratstund med mina myror, men inte försvann de inte. Se det bliv massmord även här.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Aha. Man ska prata spanska med dem. Det förklarar saken. *ler*

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.