Från prokrastinering till produktivitet

Jag har varit i ett sånt där segt tillstånd, när allt är som fastkletat i tuggummi. Du vet, när man tänker att man ska göra något men aldrig kommer till skott. Tanken fastnar som i en tuggummisträng, dras tillbaka med ett schvung och kletar fast, helst i håret. Jag gör det en annan dag. Och så tycker man, i alla fall jag, att jag har så mycket att göra men när jag summerar dagen blir det inte ens en litterär tummetott. Prokrastinering alltså, uppskjutarbeteende i kvadrat upphöjt till en miljard.

Men så fick jag lite bränsle i form av ännu en jättefin recension av Ur jord är de komna. Du kan läsa den här om du vill. Det var som lite solljus för en halvvissen blomma som står i norrläge och genast föddes lusten för mera skrivande och att göra något. Och då fick jag en idé! En kanonidé förstås! Jo jo, redan här borde varningssirenen för ljushuvudanvändning har ljudit.

Ljushuvud

Ljushuvud. Varning! Vid tänt ljus kan oönskade händelser inträffa.

Eftersom jag inte hörde någon siren så lät tanken: Varför inte ta och göra något av några av mina rysliga noveller? som en alldeles superb sådan och jag lallade nöjt vidare.

Sagt och inte alls gjort i en handvändning. Jag borde ju inte gå på det där med att det tar en kvart att skapa en e-bok själv. Mööö. Det tar många kvartar. Det är pixlar hit, höjd dit, indragindragindraghelvetesindrag (ett nytt yogamantra), formatmallar åt skogen, avtal ska skrivas och helst förstås. Bara en sån sak. Men efter mycket klickande, dragande, huvudkliande och bruk av ett gäng svordomar så blev den klar. Du ser den till höger: I gränslandet.

Att du ser den till höger är resultatet av ett annat svordomsframkallande infall. Det är ju sååå lätt att göra en liten widget och placera varsomhelst på sin hemsida (ska läsas med väldigt ironiskt tonfall).

Så fan heller.

Jag ville ha den på min boksida, inte i menyn på varenda sida, det blir ju så tjatigt. Så är det någon av mina kära läsare som vet hur man gör så är ni mer än välkomna att höra av er. Själv har jag nämligen ledsnat på att bråka med alla system. Annars så finns den på Bokus, Adlibris, iBooks och Bokon. Snart kommer den på flera sajter, Amazon och biblioteken.

Trots allt grus i systemmaskineriet fortsätter produktiviteten att glimra. Så snart kommer Ur jord är de komna som ljudbok. Det ska bli så kul. En bra sak med det är att jag kommer att spara svordomar – någon annan kommer att ta hand om det tekniska.

26 tankar kring ”Från prokrastinering till produktivitet

 1. Micke

  Ja du…vågar inte prova mig på nåt för att försöka få till nåt…har min personliga coach i form av Bp 😉
  (En av mina läsare)
  Men på egen hand?
  Hujeda mej…

  Bra jobbat där….ser bra ut.

  SV: Ja..lite yngre kunde de ju vara…lite iallafall.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tack! Istället för en PT skulle man få ha en PDF (inte formatet alltså): en PersonligDatorFixare.

   Svara
 2. Musikanta

  Bra att du kom till skott trots att jag inte förstår så mycket av vad du har gjort. Att du snärvat ihop en E-bok tycker jag mig dock ha begripit.
  Jag har idag vattnat mina orkidéer och klippt av 10 stjälkar av självodlade eterneller ( enda blommor som jag har odlat i en kruka vid söderväggen). Jag har haft en lapp liggande vid min plats på matbordet nu i tre dagar om att jag skulle göra detta och nu kan jag kasta lappen. På tal om prokrastinering.
  Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det där känns igen. Varför ska vissa saker vara så svåra att komma till skott med?

   Kram till dig också

   Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Så bra. Det låter bättre att säga att man prokrastinerar än att man är slö och seg.

   Svara
 3. Gunnel

  Jag blev eld och lågor när jag såg att du skrivit en ny bok, men sen började jag tänka efter på alla biverkningar jag råkade ut för efter din förra bok. Är denna helt säker? Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Så roligt! Ja, jag törs lova att denna är utan biverkningar.

   Kram

   Svara
 4. Ama de casa

  Sedär! Nu lärde jag mig ett nytt ord igen. Prokrastinering… Tyvärr sitter det där tuggummit inte på insidan av skallen längre, så det nyvunna ordet lär ha försvunnit tämligen snart efter att jag lämnat din sida… 😉

  Spännande med dina noveller!

  Svara
 5. Ama de casa

  sv: Jag har ingen aning om vad dom gör med alla paprikor… Men det är väldigt vanligt med paprikafyllda maträtter här nere. Eller tapas, åtminstone. Sen blir det nog pulver av en del också… Jag får nog åka tillbaks och fråga! 🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tackar så mycket! Ja, det är skönt att kunna sätta punkt. (Dig och mig emellan har jag inte gjort det än – avtalet med Elib blev precis klart. Men berätta inte för någon.)

   Svara
 6. Pernilla

  Men tror du jag känner igen mig??
  Jag hinner ju ingenting. Ingenting och du ska se mitt fönster! Eller, nej, det ska du slippa se för ut går det då inte att se.
  Jag har inte heller läst dina alster. Lika bra att erkänna. Jobbar på den bok som påbörjades under semestern. Nu ljög jag igen. Boken jobbas inte på, den ligger med några lästa sidor. Det är liksom inte samma sak.
  Men du, ha en trevlig helg!
  /P

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Så där är det med mina fönster också.

   Tack, den var chokladfylld och trevlig!

   Svara
 7. Småländskan

  Jahapp, där lärde jag mig ett nytt ord! Jag, som brukar kolla mig själv i högskoleprovens ordförståelse, hade fått minus för prokrastinering. Tur det inte fanns i senaste provet. Tyvärr sitter det ordet inte som ett tuggummi i min skalle, det försvinner lika lätt som en tuggummibubbla som spricker innan den nått överläppen och halva ansiktet.
  På tal om tuggummibubblor; visst var det så att ”Bugg” var bäst att blåsa upp för att få till en redig bubbla? Toybubblor blev liksom mer finlirarbubblor, inte alls så hållbara?
  Jaja, nu är jag ute och bubblar. Kanske finns det inte några som minns det jag minns vad gäller bubbleri.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Bugg och Hubbabubba har jag för mig var bäst för bubblor. Toy var för tunt, det bara sprack.

   Det är alltid roligt att lära sig nya ord! Jag brukar också testa mig själv i högskoleprovets orddel. Tävlar mot mig själv liksom. Och jag brukar vinna 🙂

   Svara
 8. Ergo sum

  Underbart, underbart! Jag blir så glad av att läsa om all din framgång! Det är dig väl unt! <3 Sedan det här med att saker och ting skall vara lätt…. Suck. Så f*n heller! Men nåja, snyggt blev det i alla fall!

  Kram

  Svara
 9. Karin på Pettas

  Det verkar som om världen eller åtminstone omgivningen och mest jag själv är tuggummiserad.
  Skönt att veta att man inte är ensam om känslan. Grattis till fina recensioner igen och till nya boken.
  Jag blir alltid glad att titta in hos dig Lotta!
  Lycka till med allt!

  kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Du som gör så mycket, hela tiden! Måste vara ett litet snällt tuggummiserande där på Åland 🙂

   Tack så mycket!

   Kram

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.