Jag är på rymmen

Jo, jag är det ibland. Som idag när både Kloker och sambon hostar ikapp så väggarna skakar och tavlorna halkar snett då visar det sig att min Florence Nightingalegen har gömt sig. Somliga som är hemma har svårt att respektera att jag jobbar hemifrån och tittar gärna in med viktiga frågor som absolut inte kan vänta. Tycker de, alltså. Själv tycker jag att de flesta frågor är av karaktären ”kan vänta”.

Alltså inledde jag dagen på ett café med gratis wi-fi och frukost. Den sistnämnda var dock inte gratis. Men riklig och väldigt god.

20150216_083808

Med rund och trind mage fick jag bland annat iväg en faktura och hade ett långt samtal med min alldeles förträffliga illustratör Elina (se magicpen.dk så får du se) om våra framtida planer både för Kluriga Klara kan själv och nästa barnbok. Sen gick jag igenom en massa ”läsa-senare-mejl” och kikade på ett avtal för min kortroman. Och det nämner jag så där bara, som att ’jag gick ut med soporna igår’ typ. Vi får se vad det blir innan jag jublar högt. Men då kanske omgivningen behöver öronproppar.

Eftersom jag tidigare hade bestämt att träffa en gammal jobbarkompis över en lunch gjorde jag det. Fast jag var proppmätt som en nyäten gnu – den där frukosten räckte fortfarande. Men kul att träffa honom och prata lite. Och tro det eller ej, jag fick plats med en lunch också. Duktigt.

Nu sitter jag i Täby Centrum och funderar över om de har hört mig. De, alltså någon i ledningen. Jag har nämligen länge gnällt över att det inte finns några krokar på toaletterna att hänga handväskan eller jackan på. Golvet är ofta blött och kladdigt (av vad vill jag inte tänka på, speciellt inte nu när vi har genusfria muggar här) och inbjuder inte att ställa något på. Och det är så himla besvärligt att ha handväskan i knät under den kritiska fasen av toabesöket.

Och se! Det finns numera en krok på dörren! Till och med med förklarande skylt. OCH illustrativ bild. Tänk va?

20150216_134602

Nu undrar jag bara om det är senaste mode att väskorna ska ha axelremmar eller handtag i samma tjocklek som lakritssnören? Inte ens en halv axelrem får plats på den där fjutthängaren. Och då är inte mina axelremmar särskilt feta eller svulstiga, trots att handväskan ibland innehåller diverse udda saker. (Lite snopen blev jag allt när jag för några dagar sen fick upp en häftapparat när jag skulle betala. Fast rätt häftigt ändå ;))

Så, alla ni handväsksnördar: Ska det vara axelband typ sytråd nu?

 

24 tankar kring ”Jag är på rymmen

 1. Musikanta

  Har aldrig sett en sådan konstig väskkrok tidigare. Måste väl ha varit en man (sån som har tusen fickor i sina kläder) som har designat den. Men ditt gnäll har tydligen tagit skruv.
  Märker att jag måste ha en kopp te nu när jag ser din härliga frukostbild. Ungefär som en hotellfrukost som man håller sig mätt på långt fram på eftermiddagen.
  Spännande med nästa projekt!
  Kram från Ingrid

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Skulle tro det.

   Ja, det är lite spännande, det måste jag erkänna. Vi får se vad det blir.

   Kram

   Svara
 2. Rantamor på näthinnan

  Den där gofrukosten har jag ju redan snubblat över, och den var lika orörd nu som då ???
  Åt du aldrig upp den heller ?
  Bra att du håller dig hemifrån om du har hostiga familjemedlemmar hemma,
  här kommer vi aldrig ur vår vintersjukdom, vaknade igår med ont i halsen igen,
  och nu har gnällfia ont i storkroppen igen.
  Jag hade då gjort allt man skulle efter avslutad host/snor/ögoninflammation,
  jag hade vytt alla handukar, kokat tandborstar och bäddat rent.
  Skulle nog ha slängt ut den där eländiga Rantamor också….

  Ja du det var en fjuttig handväskekrok, den som hängde upp den har nog aldrig
  varit på en trång toalett med en handväska dinglande på axeln.
  Ska vara prinsessan Viktoria dådå med sin lilla kuvertväska med guldkedja,
  den skulle hänga fint där, men hon går väl mera sällan på en offentlig toalett.
  Har du mött henne där nångång??
  Eller blir inte prinsessorna skitnödig ???

  Tjingelingen nu ska jag slänga två av Borgafjälls öringar i stekpannan.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jag lovar att frukosten är uppäten. Ingen bäst-före-tid på fotona 😉 Nä, kronprinsessan har jag aldrig mött i centrum. Fredrik Reinfeldt är nog den mest kända.

   Svara
 3. Karin

  Avtal för kortroman, minsann … grattis!

  Men den där väskkroken. Den är nog ingen krok. Kan det ha suttit något hängvänligare där tidigare som någon krokbehövande mindre nogräknad person skruvat bort? Vi har några jättedesignade krokar (som inte alls är krokiga utan små fjuttstumpar bara, men till och med de ser hängvänliga ut jämfört med den där ynkliga pluppen. Alternativt ÄR det självaste kroken och då förstår en ju varför det behövs påde text och bild som talar om vad den är tänkt att användas till. Hej och hå, det blir att skriva och fråga ledningen för Täby Centrum om de kan kompletera krokarna med en utförligare bruksanvisning: ”Ta med ett snöre och en rulle gaffa-tejp vid toalettbesök. Trä snöret genom väskhandtaget. Knyt. Häng sedan väskan, med hjälp av snöret, på den lilla utskjutande metallgrunkan. Försegla med gaffa-tejp, så sitter den kvar tillräckligt länge för ett normalt toalettbesök.”

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Haha! Ja, det kanske man borde. Jag tänkte att de resonerade som så att nu kan ingen komma och påstå att det inte finns krokar, samtidigt som dörrarna inte slits av väsktyngder. Två i en, liksom.

   Tack! Vi får se vad det kan bli av det hela.

   Svara
 4. Gunnel

  Haha! Jag tror faktiskt det bara visar vilken storlek på väskor man kan hänga där. De har verkligen varit övertydliga när de satt upp allt. Glöm inte tala om när nästa bok kommer.Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Ja men , vad smart du är! Så är det naturligtvis. Krusidullan hade en sån i rosa plast när hon var liten. Jag måste kolla om hon har den kvar. Den rymmer väl ett betalkort i alla fall.

   Risken att jag skulle glömma att berätta om nästa bok är obefintlig 😀

   Kram

   Svara
 5. Freja

  Åhh, jobba på fik, det ska jag börja med! Mina politiska uppdrag passar bra att sitta och fila på till lite gott te och bakelse! Och det ser ut som att de la mer tid på design än funktion för kroken…

  Svara
 6. TantGlad

  Aproprå frågorna, så vill nog alla känna sig viktiga ..eller hur * ler*.

  Det här med väskor ja………Jag gillar nog lite bredare band.
  Ha nu en fin tisdag.
  Kram.

  Svara
 7. Marina

  Någon har redan sagt det, och jag kan bara hålla med – det måste ha varit en man som designat den kroken(?), alternativt någon som har en väska som definitivt är av annan modell än vad min är!! Den väskan som ska kunna hänga där måste väl förutom ha sytrådstunna axelband, dessutom vara så liten så det inte ryms något i den och då är frågan, varför ska man då ha en väska???
  Spännande med kortromanen!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det är nog som Gunnel skrev, att illustrationen visar storleken på väska som kroken är avsedd för. Yttepyttemini alltså.

   Svara
 8. Herr Nilssons Fru

  Häftig o något annorlunda väsk krok.
  Frukosten såg väldigt god ut, men de allra godaste är att sitta för sig själv i lugn o ro o göra de man måste 🙂 utan frågor.
  Kramiz

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Håller med. Trots surr runt omkring så är man själv. Skönt.

   Kram

   Svara
 9. Pernilla

  Oj, man bör ju vara tacksam för det som är positivt, även om det positiva inte alltid är så bra. Men om min väska hade smalare axelremmar, hade de inte hållit. För min väska har också allt men inte häftapparat.
  /P

  Svara
 10. Micke

  Lite knepigt kan det väl vara när man jobbar hemifrån…mor min hade problem med det minns jag, hon jobbade hemifrån som telefonförsäljare på kvällarna…det var banne mig ingen som tyckte hon prioriterade rätt när hon valde borben del födelsedagskalas eller liknande nån gång ibland.

  Själv tar jag hem lite jobb ibland…ja…planering och sådant…..men jag har ju bara frugan här hemma…det funkar bra men går väl inte att jämföra med ett helt dagsverke på hemmaplan.

  Sv: Liiiite överdriver jag allt…men säg inget till nån 😉

  Ha de fint. 🙂

  Svara
 11. yvonne

  Verkar som om man ska ha med sig en spik i väskan,som ska stickas in i hålet !!!!! ………………………Jag samlar så mycket energi jag kan.Kram!

  Svara
 12. Decdia

  Så härligt att du kan leva på din dröm även om den kräver hårt arbete!
  En vacker dag skulle jag också vilja ge ut en bok (precis som ”alla andra”), jag ska bara lära mig skriva bra och få en bra idé…
  Sjuka karlar, ja jösses… Jag har hand om 60 gamla om nätterna och de är mindre gnälliga tillsammans än en förkyld Batman. 😉

  Svara
 13. Kraka

  Det var en märklig krok… Kunde de inte satt upp en ordentlig när de ändå var i farten? Den där känns ju mer som ett hån mot oss som vill hänga upp våra väskor.

  Svara
 14. Veiken

  Det är inte dumt alls att rymma ibland. Särskilt inte med en frukost som får mig att dregla.
  Vadå väskkrok? En krok för mig är som ett stort J och ingen annat! Ha det gott!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.