Hur mycket pengar?

Hur mycket pengar kan man ha liggande hemma?

Massor. Tydligen.

När man är god man får man räkna med att göra lite av varje. Det hade jag räknat med också. Men att räkna en massa pengar hade jag inte räknat med. Och definitivt inte att ta hand om penningsummor i den här storleken.

Aldrig har jag väl sett så många tjuvar lura i buskarna som det dygn jag var tvungen att ha pengarna hemma.

Eftersom många banker inte har pengar idag (!) ringde jag först till banken. Hade ju ingen lust att knalla omkring i onödan med så mycket cash på mig. I stora växeln ville de inte koppla till bankkontoret i fråga utan sa att det bara var att åka dit. Att jag berättade att det handlade om en STOR summa pengar gjorde ingen skillnad. Till slut sa jag summan och fick genast responsen:
– Jag kopplar dig!

Det visade sig att det var klokt av mig. På bankkontoret tar de bara emot större belopp när de har vakt. Alltså bokade vi en tid.
– Och då går du rakt fram till kassa 2, ta ingen nummerlapp, sa damen.

Dagen efter klockan 09.59 pip klev jag in på banken. Aldrig har jag hållit så hårt i min väska som den dagen. Det var en sällsam upplevelse att bara gå förbi alla och direkt till kassan. Lite röda-mattan-vibbar. Tror jag skulle kunna vänja mig vid det. När jag var några meter ifrån tittade banktjänstekvinnan på mig och frågade:
– Är det du som kommer med pengarna? Kom bara!
Huvuden vreds åt mitt håll. Förvånat. Surt. Jag kan tänka mig att de undrade varför jag hade en egen kassa. Då borde man väl åtminstone se ut som en kassako. Inte bara känna sig som en tillfällig sådan.

IMG_6712 - Kopia (853x1280)

Lättnaden när pengarna var insatta på min huvudmans konto var enorm. Pengar är ett tungt ansvar.

Hur mycket tror du att det är?

Mina vänner som har hört summan ombeds hålla näbben!

32 tankar kring ”Hur mycket pengar?

  1. Karin

    Oj. Det ät i sådana lägen som ungarna säger att det är stjärnstopp mycket. Så det tror jag att det är. Vinner man beloppet om man har rätt?

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Du är stjärnstopp mycket optimistisk du!

      Jag frågade barnen om de brukar säga stjärnstopp mycket. Fyra blå ögon tittade förbryllat på mig. ”Vad betyder det?” Jag förklarade. ”Nej, vi säger oändligt.”

      Svara
  2. Karin på Pettas

    Jag är glad om jag får en tiondel…precis som prästerskapet fick förr:). Herreminje så mycket pengar…allra minst 150 tusen…
    Påminner mig om när jag en gång i tiden var i en liknande situation som du. Jag tvättade kläder åt en äldre dam och hennes make som jag bodde nästangranne med, de var gamla och jag hade modern tvättmaskin, så det föll sig naturligt…i hennes strumpor hittade jag buntvis med ihoprullade sedlar. Mängder av sedlar..
    och bar förstås dem tillbaka till den förbryllade maken
    kram

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Tänk att man kan tjäna grova pengar på att tvätta åt grannen! 😉
      Jag antar att det var svarta pengar eftersom hon ville ha dem tvättade…

      Kram

      Svara
  3. Freja

    Ohh, en sån pers! När jag var ung jobbade jag på fiket på ett regemente. När jag och den andra köksan skulle lämna in kassan på banken fick vi alltid med oss väpnad vakt… Vi tyckte det var superspännande! Hon och jag, klädda i blå klänning, vitt förkläde, vita träskor och en liten serveringsmössa, eskorterade av två vaktsoldater med skarpladdade vapen… Det måste ha sett rätt udda ut…

    Svara
  4. Småländskan

    Förstår att det var ett tufft dygn med så mycket pengar hemma och i väskan.
    ”Så mycket pengar” var säkert 200.000:- gissar jag på!

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Ja, nej, det var inte roligt alls. Men nu är det över sedan en tid tillbaka. Puh!

      Svara
  5. Marina

    Jag förstår att alla tittade på dig vid frågan om det var du som kom med pengarna. Alla undrade naturligtvis varför någon varit dum nog att gå till banken av alla ställen med pengar, det har de ju inte där…;)

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Ja men precis! Vad skulle jag på banken att göra? Det finns ju madrasser… 😉

      Svara
  6. Rantamor

    Här gissar jag på ”en hel mille” minst, om du fick röda mattan till kassan, men jösses att gå omkring med en sådan summa, jag hade skitit på mig innan jag var framme vi banken.
    Och speciellt som att pengarna inte var mina heller….
    Om någon hade knackat dig på axeln…hade du sprungit dådå ???

    Tjingelingen från Rantamor, och ha en trevlig sommar och skriv mera böcker. Försökte läsa boken du skrivit för John, men just nu är han BARA intresserad av traktorer och ”bajsbilen” som han kallar sopbilen för, eftersom den hämtar hans och lillebrors bajsblöjor.. =)

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Det kan du lita på! Sprungit men jag undrar om jag inte hade viftat med knytnäven först.

      Konkurrera med bajsbilen – det är svårt det. 😉

      Svara
  7. Annelie

    (Jodu, nog hade jag en hel svordomar som flög ut ur den lilla munnen, jag uppfann en del nya också tror jag faktiskt.)
    Jag har ingen aning om hur mycket pengar det var i högen men det måste vara en rejäl slant när du får sån behandling på banken.Dom brukar ju inte vara så lätta att imponera på precis.
    Närmare en miljon kanske?
    Jag hade skitit på mig i ren nervositet.

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Som tur var gjorde jag inte det. Sket på mig alltså. Fast nervös var jag, jösses. Jag funderade över vakten. Större mage än en höggravid trillingmamma. Han hade inte orkat ta upp jakten mer än någon meter.

      Svara
  8. Ama de casa

    150.000?

    I mitten av 80-talet sålde vi min bil och fick 35.000 i kontanter. På en söndag…
    Hela förmiddagen ägnade vi åt att hitta ett ”säkert” gömställe hemma. Pengarna flyttades hit och dit. Till slut satt vi i köket och stirrade upp på hyllan där lergrytan stod med 35.000 kronor i sig.

    Såg på varann. Skakade på huvudena och åkte ut till Arlanda där det ju faktiskt fanns en bank som hade öppet.
    🙂

    PS: Pengarna räckte precis till ett kilo löjrom, ett stycke cykel och en månads bröllopsresa till Bankok, Java och Bali 😉

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Så mycket skulle det inte räcka till idag! Och tur att ni hade en bil till. Segt att cykla till Arlanda… 😉

      Svara
  9. susan

    Helsingland vad pengar!!! Jag förstorade upp bilden och räknade noga tre gånger….Kom fram till 1,3 miljoner!!!! Om de sa något annat på banken så har du blivit lurad;))

    Svara
  10. Bosse Lidén

    Vilket spännande jobb du har. Jag vågar mig inte på någon vild gissning ens. Låg de i madrassen? Det är bara en tidsfråga innan folk blir rånade på sina kort och koder istället för kontanter. Problemet flyttas bara över.
    De söker någon i Ystad just nu som vann 27 miljoner på Lotto i lördags. Tycker du att jag ska svara nästa gång det ringer?

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

      Synd att låta bli att svara bara för att de letar efter en miljonär 😉

      Svara
  11. Diana

    Oj!!! 40.000 kanske?
    Jag som skulle säga att vi också har pengar liggandes hemma, innan jag kom till din bild… Nu kan jag inte skryta över vår samling av tjugolappar och mynt.

    Svara
  12. ansepanse

    runt 150.000 kr gissar jag på, vad skönt att allt är insatt på konto nu
    Sv: jo, jag längtar efter dusch nu, men det blir inte förrän imorgon, allt blev inte riktigt klart idag heller
    kramar

    Svara
  13. Mia

    Ojojoj, att gode män ställs inför olika problem visste jag, men det här var förstås ett udda sådant.

    Jag gissar på att det handlar om sisådär 500.000:-. Jag tror också jag skulle kunna vänja mig vid att glida in så där elegant… ;-)Litet osmart av kassören att snacka högt om pengarna du hade…

    Svara
  14. Susanne P

    108 000:-?

    Skulle jag ha mer än 200 spänn i lösa pengar så skulle jag bli knäsvag. Inte av att bli rånad utan av att tappa bort dem… 😉

    Sv.Om nu tiken skulle vinna så är det hanen som är det motsatta könet! Helt (mer) rättvist kan jag tycka! 😉

    Kram

    Svara
  15. camilla

    Oj…vilka massa pengar.
    Vad synd att du redan satt in dom på banken. Jag medar…du skulle ju kunna få mitt kontonummer 😉
    Jag gissar på att det är 1 mille!
    Kram!

    Svara
  16. Åse

    oj så mycket pengar, när man läste ditt inlägg kändes det lite som starten på en wallanderfilm 🙂 ha en fin fredag.

    Svara
  17. Tjejsnackaren

    Jag klipper till med 150 000! Lustigt det där med bankerna – en bank som är pank, hur får de den räkneoperationen att gå ihop liksom… 🙂
    Skönt att du fick dumpat sedelbunten utan problem – synd att det inte var ditt eget konto som tog emot den 🙂
    Glada Tjejsnackhälsningar

    Svara
  18. Pingback: Kökets snuskigaste pryl | Äntligen måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.