Karin Mannerstål och Brigbys på Formex

I samma stund som vi klev in på Formexmässan fick jag behov. Ett per sekund ungefär. Tvålbehållare, kuddar, ljus, påslakan, smycken … you name it. Jag behövde massor.
– Man får inte handla här, sa syrran nytert.
– VA?! Inte handla?! råmade jag ungefär som en ko på grönbete med munkorg. Sen insåg jag hur mycket pengar jag skulle tjäna. Nej, inte spara. Det känns bättre med tjäna.

Vi var där för att vara med när Karin Mannerstål lanserade sin nya serie gosedjur Pelican Toys ihop med leksaksgrossisten Brigbys. Gosedjuren som alla har namn är både charmiga och pillemariska men inte så värst gosiga.

Karin Mannerstål var precis så entusiasmerande och energifull som vi är vana att se henne i Äntligen hemma. ”Hon med håret” du vet, som hon säger själv att hon brukar kallas. Som borrar, målar, sågar och pysslar helt smärtfritt. Inte alls som när en annan ska göra det.

Karin Mannerstål och Pelican Toys

Karin Mannerstål med två av sina gosedjur.

Brigbys är ett familjeföretag som säljer högkvalitativa leksaker av starka varumärken. Lite som tvärtemot BR Leksaker, kan man förenklat uttrycka det.

Det var många Ååååhhhh! och gott om Naaaaw!! när vi gick runt i montern och tittade. Fina pussel, välgjorda pyssel, gosedjur, byggleksaker, träleksaker som framkallade en önskan att barnen skulle föryngras snabbt. Bara så mamma fick köpa fina saker. Som de här till exempel:

Brigbys

Helt bedårande nallar! Lite som Nalle möter Fåret Shaun. 

Efter lite snack, mera åååhhhande och varsin goodiebag gick vi vidare. Bland annat fastnade vi bland en massa ljuvliga cupcakes.

IMG_6769 (1024x683)

Ät dem inte bara! Det är badbomber.

Som alltid dras jag till det färgsprakande. Och visst behöver man ha sånt här hemma?

IMG_6771 (1024x683)

Jodå. Det behöver man visst det.

Och hem kom jag med lika lite i plånboken som jag åkte med. Fast med goodiebagen och några gåvor från olika utställare måste man ändå säga att jag tjänade på mässbesöket.

—————————————————————————————–

Tack till Skugge & Co som stod för eventet.

 

14 tankar kring ”Karin Mannerstål och Brigbys på Formex

 1. Karin

  Är det så hon heter!!=:) Flickan från Tomteverkstan, hon som blev rädd för spindeln…hon är ju bara för härlig!
  Självklart måste man ha alla dessa färger.
  Tur att man kan ta hem dem i kameran:)
  Tack för titten in på mässan!

  Vinterkram, varm förstås

  Svara
 2. Freja

  Det enda jag ser när jag läser är goodiebag, goodiebag, GOODIEBAG! Jag har fortfarande aldrig fått någon goodiebag, jag vill ha! Sen ser jag burkarna med pärlor? stenar? i olika färger och drömmer mig bort till det pysselrum i vår källare jag ska börja bygga i vår/sommar….

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Den ena raden är en sorts pärlor gjorda av gel, den andra är sten.

   Svara
 3. Jane

  Vad bra att man kan tjäna på det där viset.
  Och en sådan där badbomb skulle jag verkligen vilja ha i mitt badrum.

  Vad det gäller ditt förra inlägg så kan jag bara hålla med dig ang Morberg. Varför är han så het???
  Kramar i massor / Jane

  Svara
 4. ergo sum

  Tjäna pengar på ett så trevligt sätt?? Ja tack!! *ler* Vad underbart trevligt det såg ut.. Och goodiebag.. Suck.. Ja, kanske jag kan se alla de buntar med papper man fått via politiken som ”goodiebagar” Bara så att man inte blivit utan.. ;))

  Kramar

  Svara
 5. Rantamor

  Den mässan har jag hört vår äldsta dotter prata om, och hon har nog varit där ett par gånger också…men inte i år.
  Jag därimot har aldrig varit där.
  Inte varit på så många andra ställn heller..=)

  Men dom där badbomberna såg ju smarriga ut, lätt att ta fel för barn kan jag tänka.

  Och leksakerna var ju kanonsöta, alltid kul med lite kvalitè bland alla dåliga leksaker.

  Tjingelingen från Rantamor.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.