”Svenska vägarbetare jobbar inte!”

– Va?, sa jag förvånat när taxichauffören avlevererade detta faktum medan vi sniglade oss fram i rullatorfart genom ett vägbygge. Det var väl det tredje i ordningen på fem minuter.

– Vi som kör hela dagarna, vi ser en hel del, fortsatte den utlandsfödde taxichaffisen. Men vi ser aldrig vägarbetare jobba.

Sedan berättade han om en resa från en plats i södra Stockholm till en plats i norra. Kunden ville absolut åka en viss väg, chaffisen sa att de aldrig skulle hinna fram i tid om de tog den vägen. På grund av alla vägarbeten.

– Om du ser några vägarbetare så är det en som fikar, en som röker och en som pillar på mobilen, men ingen som jobbar, menade han.

Kunden ville inte tro på detta. Det slutade med att de tog kundens väg och slog vad om en hundring att de vägarbetare som de skulle komma att se skulle fika, röka och pilla på mobilen. Och att de inte skulle hinna fram i tid.

Chaffisen vann vadet.

Efter den taxiresan brukar jag titta på alla vägbyggen när jag är ute och kör på dagtid. Stockholm med omnejd är den perfekta platsen för det just nu – det formligen kryllar av vägarbeten. Det är ganska sällan som jag faktiskt ser några vägarbetare över huvud taget. Och de jag ser, de brukar – ja gissa.

 

Trafikverket: Kanske är det dags att uppgradera den här skylten.

10 tankar kring ””Svenska vägarbetare jobbar inte!”

 1. Karin

  Här brukar man skämta och fråga om någon är en kommunalare när denne någon t.ex lutar sig över en spade och vilar,
  Av samma anledning som chaffisen hade åsikter om.

  Svara
 2. Gunnel

  Det måste jag kolla nästa gång jag åker förbi ett vägbygge. Kan det vara därför det tar en sån evinnerlig tid för dem att bli klara, tro?

  Svara
 3. Ama de casa

  Här i Spanien jobbar dom på minsann. Vi var fascinerade när vi inte bodde här och var här mer sällan. För varje gång vi kom hit hade dom smällt upp en himla massa nya rondeller. Hemmavid i Sollentuna höll dom på i typ fem år med EN rondell…

  Sen håller dom på och lappar och lagar inne i stan. Inte med det mest lyckade resultatet alla gånger…

  Men jag tycker uppriktigt synd om dom på sommaren. När dom står och asfalterar – i full skyddsutrustning – när det är typ 40 grader i skuggan.

  Svara
 4. Ama de casa

  sv: Jag vet inte vad det är på grannens balkong, lika lite som jag vet vad det är som ”vi” har planterat 😉

  Klockan var inte från Jula, den är inhandlad på Clas O, eller möjligen Kjell & co. Det finns fler än Jula som krånglar till det 🙂

  Svara
 5. ergo sum

  Det DÄR måste jag kolla!! Vilken intressant teori! Och så blir jag nyfiken på en massa saker: varför gör de inte det? Vad är det som ”hindrar” dem? osv.. Skall absolut kolla nästa gång!

  Hoppas du har en bra vecka!

  Kram

  Svara
 6. Selma

  Jag säger att svenska vägarbetare inte alls slöar. Jag vill inte nämna i vilken land jag var när jag såg att man kunde jobba långt mycket mindre med sina vägarbeten.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.