Grimmisch – en riktigt bra föreställning

I fredags kväll var barnen, syrran, vuxna systerdottern och jag och såg teaterföreställningen ”Grimmisch – Ett sagoäventyr i Bröderna Grimms värld” av Teater i Haga.

Vi har sett Teater i Haga tidigare och det är alltid en upplevelse. Dels för att det är så speciellt att sitta i slottsruinen i Hagaparken och dels för att de är så duktiga. Det blir också en mysig upplevelse när man har med sig matsäck och tar en långsam promenad genom den vackra engelska parken.

Den här gången var det första gången som barnen var med och jag var lite orolig över att de inte skulle klara av att sitta stilla så länge, med paus nästan två och en halv timme. Speciellt Krusidullan, hon kallas ju inte så utan anledning. Men det var inga problem – de satt som trollbundna hela föreställningen. Det gjorde även vi vuxna. Jag både skrattade och grät en skvätt (jag är av den lättgråtna typen, om någon gråter så gör jag också det) och fascinerades.

Barnen pratade mycket om föreställningen efteråt och det brukar de inte göra. Speciellt imponerade var de över huvudrollsinnehavaren Isabel Reboias, känd från Bolibompa, förmåga att spela arg och ledsen. Prinsen och den goda fen drog hem många skratt, likaså den tuffa Barbie.


Huvudfiguren Beata/Snöluvan somnar i Rapunzels knä


Barbie, en fantasifigur


Häxan i Hans och Greta och Nalleteddy, en hungrig fantasifigur


Rapunzels prins

Scenen och skådespelarnas kostymer är verkligt fantasifulla. Sagan som vi lotsas igenom där vi får träffa en del av Bröderna Grimms mest kända figurer i en lite annorlunda variant lockar till skratt – som till exempel Rödluvans brorsa Rödmössan som ingen någonsin har hört talas om – samtidigt som den har en allvarlig underton. Den egna musiken hjälper till att berätta sagan.

Som förälder som har sett ett antal barnteatrar gläds jag åt att slippa överpedagogiska skådespelare som antingen pratar med en strumpa eller springer runt och vevar hysteriskt som om de går på uppåttjack. Här är det ”normala” skådisar, vilket gör att föreställningen passar även vuxna.

Mer än så ska jag inte berätta. Gå och se den! De spelar till och med den 15 juli. Om du har MedMera-kort får du rabatt.

—————————————————————————————

PS. Det här kanske verkar vara ett sponsrat inlägg, men det är det inte. Föreställningen var bara sååå bra! Och fria teatrar har det inte så lätt, de kan behöva lite PR.

 

 

 

13 tankar kring ”Grimmisch – en riktigt bra föreställning

 1. Freja

  Sv: Jag kommer sällan ihåg böcker jag läst och jag tycker att Glasklart nog fungerade fast jag inte kom ihåg den förra boken. Det var en sidohistoria från förra boken som reddes ut på ett intressant sätt.

  Svara
 2. Camilla

  Låter som en kanonteater. Hmm..jag går så sällan på teater. KAN bero på att det sällar är några föreställningar här uppe i Norr 🙂
  Kram!

  Svara
 3. peterlarson

  Vad häftigt!!
  Hagaparken är ju jättefin på sommaren (kanske på vintern också, har inte kollat) och utomhusteater är härligt.
  Jag har upptäckt att mina barnbarn blir mer påverkade av teater än av tv och filmer, jag vet inte varför riktigt men det känns på något sätt bra.
  Jag tycker det är jätteviktigt att både vuxna och barn får kulturupplevelser och får man en naturupplevelse samtidigt då är det en perfekt dag.

  Svara
 4. ergo sum

  Låter helt fantastiskt bra! Vi brukar gå (läs: jag tvingar med motvilliga barn som sedan blir helt lyriska) på en hel del utställningar, konserter och teaterföreställningar. Den här hade vi gärna bevistat!

  Kram på dig

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.