Ett muntert skramlande …

… avbryter mitt arbete. Trevligt, tänker jag. Först. Sen tänker jag att det inte är ett bra tecken när det skramlar så om tvättmaskinen, muntert eller ej.

Aha, jag tvättar en ficklampa. Lite otippat faktiskt. Undrar om den kommer att lysa alldeles lysande efter en 40-graders kulörtvätt? Fast den är svart.

Helt säkert tippat är däremot att Kloker inte kommer att bli varken munter eller Glader när han får höra det.

Och glada barn vill ju alla ha.

I söndags efter diverse julshoppande kom jag hem med ett par nya läsglasögon. Jätteglad var jag. De är cerisa, går att sätta på huvudet och ögonfransarna går inte emot glasen hela tiden. Det är så skönt att kunna blinka lite så där när andan faller på, fast glasögonen sitter där de ska. Snygga är de också och klär mig. Enligt både damen i affären och spegelbilden.

Kloker och Krusidullan blev också jätteglada. De började vrålgarva när de såg mig. ”Du ser helt korkad ut!” lyckades Krusidullan få fram mellan frustningarna och hålla-sig-för-magen-skrattet. Kloker var oförmögen att tala.

Ja jo, glada barn är ju bra. Fast kanske inte precis hela tiden.

Vi ska nog ta det där med att man kanske inte alltid behöver säga vad man tycker, en gång till. Det får ju vara måtta på munterheten.

23 tankar kring ”Ett muntert skramlande …

 1. Karin

  En ny variant på att gömma ficklampa!
  Min mor, salig i åminnelse, brukade gömma den i frysen titt som tätt.

  Håller med! Det finns en gräns för munterheten också:)

  Lycka till med lysandet!
  Karin

  Svara
 2. Gunnel

  Säger som Vanheden: Lysande Sick …..hmhm ….Krönikören. Men visst är det kul när man kan glädja någon. Kram

  Svara
 3. Ann-Mari

  Jag skrattar också, men absolut inte pga av tanken på dig i nya glasögon, utan åt ditt härliga humoristiska sätt att skriva. Beundar folk som kan bjuda på sig själv!
  Ett litet snack isåfall…det är klurigt detdär med sanningen 🙂

  Svara
 4. Helen

  Oj oj, jag har glömt hänga lakanen…
  var du glad att det bara var en ficklampa och inte en lös skruv, det är det här, ofta!!

  Fniss….De klär dig alldeles säkert utmärkt!
  Å precis så ska de va, att man kan hiva upp dem på skallen. Det gillade inte optikerna när jag provade ut mina nya…

  Tackar så mkt! Prövade nya mobilen och i brist på inspiration till luckorna, så blev det som det blev!

  Ha det gott kära du!

  Kramkram

  Svara
 5. Annika

  Ja, någon måtta på ärligheten får det vara. 😉 SV: ja, jag ska berätta om kolorna blev goda. Det blir nog på lördag som vi gör dem.

  Svara
 6. Yohanna i Las Palmas

  Du är säkert skitsnygg och de är bara avundsjuka. Men ett snack kan ju inte vara fel 😉

  Bättre att tvätta ficklampa än ett paket pappersnäsdukar i en svart tvätt. DET såg inte roligt ut när jag öppnade luckan. Och det gick åt en hel del sån där klädrullare kan jag lova när jag skulle få bort alla papperstussar på kläderna 😉

  Hälsningar
  Yohanna

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Hoppsan hejsan. Jag ser den tvätten framför mig. Inte kul alls. Hellre en ficklampa.

   Svara
 7. Skatan

  Ha ha haa… den reaktionen möter jag ofta hos barn och ungdomar och har äntligen förstått att de skrattar för att de är generade av att du plötsligt inte är densamma utan annorlunda. EGENTLIGEN tycker de… att du är JÄTTESNYGG i dina nya CERISA glasögon och om man är generad MÅSTE man ju bara vräka ur sig motsatsen till vad man EGENTLIGEN tycker: Åh, mamma du ser jättefin ut i dom … och klok 🙂

  Kram!

  Svara
 8. Annelie Esseus

  Man kan tvätta det mesta, men en lampa, tja vi får väl se. Du kanske kan torka den i mikron lite snabbt och kolla om den funkar när den fått torka lite. Det kan kanske tom laddar upp batterierna lite?!
  Lite strålning kanske piggar upp både lampa och batteri. Förlåt, är trött och ser att jag svamlar lite
  Godnatt, eller vad säger man när man ska sova när andra går till sina jobb? Goddag låter ju väldigt konstigt.

  Svara
 9. murvelinas hörna

  Ja tänk so man tvättat, här pm sistens en hel kletig massa, hundgodis i en ficka. Bara att tvätta om. En nnan gång tvåhundra spänn, något skrynkliga, men tack lov med bevarad köpkraft.
  Du är säkert snygg i dina nya ögom och att kunna blinka bakom glasen är ju underbart.

  Svara
 10. ansepanse

  ajdå 🙂 inte bra, själv har jag tvättat spikar, skruvar, pennor, anteckningslappar och öronproppar
  nej, inte behöver man tala om vad man tycker och skratta åt det mer än en gång i allafall
  kramar

  Svara
 11. Freja

  Lite lurigt det där… Jag försöker uppfostra mina barn att vara raka och ärliga, men sen inser jag att det inte alltid är så trevligt…..

  Svara
 12. Camilla

  Hahaha…vilken tur att ficklampan hamnade i kulörtvätten då 😉
  Själv tvättar jag mest nycklar,pennor,öronproppar och plasthandskar 😉
  Kram!

  Svara
 13. Britt

  Själv har jag tvättat mycket förutom kläder…tamponger (de gick att använda efteråt då plasten runtom var hel), tändare (gick också att använda), bläckpenna (inget i den maskinen gick att använda efteråt), Lypsyl (se föregående)…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.