Skilsmässorecept

Ingredienser:
1 st effektiv men trött maka/sambo/mamma
1 st semestermissförstådd make/sambo/pappa
2-4 stycken yngre barn

Tillagning:
Dag 1:
Knåda ihop alla ingredienser genom att åka iväg på någon sorts nöjesfält, tivoli eller liknande. Det viktiga är att ni ska gå långt i brännande sol, köpa massor med onödig sockervadd, ständigt få prata i skrikläge på grund av volymen på stället och göra av med kusligt många tjugor på att försöka vinna ett superpaket med Dumlekola, som givetvis alla andra vinner som inte tillhör din familj.

Ni ska vara där till stängningsdags så att ni dels utnyttjar hela dagen och dels blir riktigt utmattade. Sedan ska alla packas tätt ihop och puttra långsamt under natten i ungefär 42 grader. Det görs lämpligast genom att övernatta i ett alldeles för trångt hotellrum i storlek gästmugg, där sängarna är för få sett till antalet personer i familjen.

Om värmen har varit god behöver du inte tänka på att salta. Men en extra kryddning kan vara att den manlige på morgonen klagar över att det var svårt att sova på grund av ett avlägset surr från någon väg. Och vad är väl det jämfört med timmerstocksdragande och munpipande på någon meters håll!?, ska du då tänka. Detta ger en bra syrlighet i degen.

Så där ja, nu är grunden fixad, nu är det inte så mycket kvar.

Dag 2:
Jo, det är lite surdegsbakning över det hela! För nu ska hela degen knådas ytterligare en gång, lämpligtvis på IKEA. När ni reser hemåt inser nämligen den effektiva kvinnliga vuxna att ni kommer att passera ett IKEA. Och eftersom semesterns att-göra-lista (ja, när ska man annars hinna med?!) inte har krympt ett dugg (det finns ju golfbanor!) så kan ni åtminstone passa på att köpa det där som aldrig blivit av, till exempel en madrass. Eller ett skåp om ni har plats i bilen. Den motvillige manlige vuxne ger då med sig eftersom ungarna vädrar IKEAs köttbullar och skanderar KÖTTBULLAR KÖTTBULLAR i baksätet.

Det viktiga är nu att ni passar på att titta även på annat på IKEA och styvnackat vägrar att ge med er om vad som ska prioriteras och vad som är snyggt. Det kan låta svårt, men tro mig, om du har följt första delen av receptet kommer det att gå som en dans! Ni ska också ta bara en vagn så att ungarna ges möjlighet att bråka om vem som ska köra. Bråk, gnäll, tårar, totalt befängda idéer, smaklösa infall – jo, du fattar.

Om du har följt receptet borde du ha en smärre katastrof just nu, men båda sälta, surhet, vassa sting och beska, det vill säga inga smaker som gifter sig.

Det här receptet funkar också för dem som bara är lite grälsjuka och behöver få ett utrensande gräl. 

Lycka till! Hoppas att det blir lyckat eller hur man nu säger – jag tar gärna emot tips om du har provat andra ingredienser eller tillagningssätt.

29 tankar kring ”Skilsmässorecept

 1. Gun

  Hahaha, fy tusan vad jag är glad att mina barn är vuxna och jag slipper sånt där numera. Jag tänker på alla semestrar vi har åkt på, med barn som är osams, svettiga i bilen utan AC, hyrt svindyra stugor, på tråkiga ställen, i regniga Sverige, bara längtat hem.. Men vi klarade oss från skilsmässa, som genom ett under. 😉

  Svara
 2. carina

  Och ”gästmuggen” ska inte ha mugg på riktigt :-)Ut på barmarken med trött kissnödligt barn på natten. Maken blir naturligtvis tvungen att leta upp toarullen i bagageutrymmet på bilen.

  Svara
 3. ansepanse

  hahaha – det där med semestrar är ju ett kapitel för sig, trångt och primitivt är också en krydda att lägga till 😀
  Sv: tack snälla
  kramar

  Svara
 4. PeterL

  Tack…
  det är inte så farligt med mig, hade hellre stannat uppe i Norrland ett tag till bara.
  Men det finns ju något som heter ”verkligheten”
  Kram själv!

  Svara
 5. krulli

  haha, självupplevt? Synd jag inte har alla ingredienser.. bara en grälsjuk mamma emellanåt, går inte att fixa några bråk på det. Man måste vara minst 2..

  Svara
 6. Susanne P

  Hahahaha! Helt underbart recept men jag tror inte att det kommer att hamna under favvorecepten!
  Sv. min man brukar säga det samma när han är med när jag hittar kantareller… 😉
  Kram

  Svara
 7. Stattinskan

  Hm … har du möjligtvis något recept på hur man fångar ett motsatt kön … ja, för annars blir det liksom svårt att lägga det här receptet till samlingarna 😉
  Underbart skrivet!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Enkelt: Ställ dig utanför ett IKEA-varuhus, där är det bara att håva in dem.

   Svara
 8. Stattinskan

  Svar: Mäh .. är det inte svårare än så? Varför har du inte sagt det tidigare ;-D
  Ha en kanonkväll med IKEA-mannen och ”di sma under jordi”
  😀

  Svara
 9. Britt

  Det går att avsluta med ett försoningssex istället för skilsmässa också…och av bara farten får man en till familjemedlem att baka med till nästa semester.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.