Januari – jippie!

Det är lite mycket gnäll på januari, tycker jag. Om vi bortser från att man är både pank och fetare efter julen, att snön är väldigt mycket, att man redan har kraschat alla sina nyårslöften och att nästa ledighet ligger en eon fram i tiden, så har januari sina fördelar också.

Jo, jag vet, det är lite hurtigt ”Foten i kläm? Jajamensan!” över det hela. Men, det börjar bli ljusare, ett och annat fågelkvitter kan höras OCH det är tulpantider. Äntligen tulpaner!

Blomdofter innehåller endorfiner som är bra för kropp och själ, de lindrar smärtor och gör en gladare. Om man inte har råd att köpa sig en bukett så kan man alltid gå till en blomsteraffär och njuta och sniffa lite.

De här tulpanerna är från Ulriksdals Slottsträdgård. Mitt må-bra-ställe.


18 tankar kring ”Januari – jippie!

 1. Helen

  Vackra…..
  Har en bunt röda i blickfånget och en rosa bukett som står sig fint ännu!

  Ha en go eftermiddag, här ska strax badas!

  Kramar

  Svara
 2. Susanne P

  Nja…det skulle nog behövas en regäl bukett innan jag kan få igång endorfinerna i min kropp och tycka att jag kan höra vårfåglarnas fågelkvitter…
  Natten mot lördagen hade vi -30 grader kallt!
  Men snart så kommer våren hit också…
  Varma kramar.

  Svara
 3. Freja

  Får bli blomsteraffär för mig eftersom mina katter äter upp allt i blomväg som kommer innanför våra dörrar.
  Men jag gillar januari ändå, och februari ännu mer. Nytt år, nya möjligheter, ljusare kvällar, vårvintern är härlig!

  Svara
 4. carina@pocolococreativo

  Den här gången kan jag inte bräcka dig som jag gjorde i ditt inlägg om amaryllis. Jo då vi HAR tulpaner här, blomsterhandlarna sätter små tunna gummisnoddar runt blomman för att människor inte ska se att de redan är halvdöda! Nej, jag köper inte!
  Jag brukar köpa orkidéer eller solrosor i januari istället 😉

  Svara
 5. annika

  Vet inte hur du bar dej åt … Men jag fick vårkänslor när jag såg bilderna … Suck … pokonis A

  Svara
 6. Ama de casa

  Tulpaner är verkligen fina – såååå många vackra former och färger 🙂

  sv: Jag hamstrar ordinära wettexar när jag är i Sverige, och dom använder jag. Dom fina som jag har fått har jag inte hjärta och blöta ner 😀

  Svara
 7. Britt

  Det konstiga är ju att vi annars tycker om början av allt för då har man ju allting kvar. Fredag är bästa dagen för då har man hela helgen framflör sig. Första semesterdagen är den bästa semesterdagen. Varför kan man inte tycka att januari är den bästa månaden just för att det då bara blir ljusare och ljusare och att det ligger längst ifrån mörka november.

  Svara
 8. murvlan

  Ulriksdals slottsträdgård är underbar. Har även njutit av maten på värdshuset.

  PS. Berätta nu vilken tidning som begärt din bylinebild. Så att man vet var…

  Svara
 9. Ulrika

  Tulpaner är underbara! Köpte mig en bukett i fredags, vackert lila-rosa. Tyckte att jag hade förtjänat det. 😀

  SV: Nä, det blir nog ingen kvällsmacka ikväll. Men möjligen en extra brownie..;D

  Svara
 10. Susanne P

  Kände att jag behövde lite endorfinkick så här på måndagsmorgonen och tänkte då på dina fina tulpaner…
  God måndagmorgon…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.