Husdjursmässan – en annan värld

Fulla av förväntningar går barnen och jag på Husdjursmässan i Kista. Spännande, vilka djur ska vi få se?

Vi går in genom de stora entrédörrarna och utställningen börjar direkt till höger med några långa utställningsbord. Raskt går vi dit och får se… frimärken. Det var ju lite otippat, måste jag säga. Vi traskar på framåt till leksaker, bilar som kan köra på väggar, tar oss med viss möda igenom en mindre insjö av godisremmar i färgglada ränder och glass – ”Kom nu barn!” – till en fiskdamm där man inte fiskar fiskar utan godis eller frukt till kylskåpsmagneter med målade djur på.

”Det här var ju töntigt – finns det inga levande djur?” undrar Kloker.

Vi hör en speaker hojta från höger om någon tävling och går ditåt.

Där sitter en massa barn utanför ett staket och tittar längtansfullt på vuxna som går och springer runt i en inhägnad med en massa hinder och klätterställningar i. Jag tror att alla de vuxna fuskar. Ingen hoppar eller klättrar; de bara pekar på alla hinder.

Här är det tydligen bakvända världen – det brukar vara de vuxna som sitter utanför staketet och tittar på när barnen leker.

Vi går vidare i vår jakt på levande djur. Och äntligen hittar vi djur, söta sådana som man får hålla i och gosa med.

Sen kom vi till en hinderbana till. Och rackarns vad en del kaniner kan hoppa! De vuxna på den andra hinderbanan borde gå hit och lära sig.

Vi går vidare till reptilhörnan. ”Kom barn så ska ni få se piercingar! Ähum, jag menar ormar och sånt.” Jistanes vad många hålslagna människor på ett och samma ställe. Hur kommer det sig? Vilken tur att alla reptilerna var inlåsta, med all den maten skuttande bredvid. Intresserat tittar vi på djur med många långa och lurviga ben och helt benlösa krälande. Men hänglåsen ser så ynkliga ut så inte blir jag ledsen när vi går därifrån till de stora djuren.

Kor. Jag hade inte tänkt på att kor räknas som husdjur. Jaha. Efter korna hittar vi hästar och visst är det så att en liten ridtur förgyller dagen för många barn. Vad hästarna tyckte om att gå runt, runt, runt i flera dagar vill jag inte tänka på.

En sväng in i hagarna där man får klappa getter, kaniner och får – fast vissa barn tror att det betyder att man får klappa till dem, många aggressioner som kom ut där – en vända in till fåglarna och sen var det dags att ge sig ut i snön igen.

En del tjat om att köpa djur får man räkna med när man går på en husdjursmässa.

Jag tycker att jag kom undan rätt billigt – svettiga fötter och en häst för sextio kronor. Det var det värt.


 

16 tankar kring ”Husdjursmässan – en annan värld

 1. elina

  he he…kul inlägg! roliga foton! jag har också flängt runt på nåt liknande i kphamn för ett par år sen slutade också med en hästjävel på snöre!!! ha de bra:-)

  Svara
 2. Ama de casa

  Det är kul på husdjursmässor! Jag var på en en gång där jag fick klappa en Utter. Fast det var en häst som hette så. En polishäst. Vid närmare eftertanke var det nog en polismässa. Jo. Det var det.
  Men det är kul på husdjursmässor i alla fall 🙂

  Svara
 3. Britt

  Läste Amas kommentar och tänkte att jag hellre gick på en Polismässa än en husdjursmässa och klappade lite på en polis…inte klappade till utan på…det är skillnad! ;D

  Svara
 4. Freja

  Det bästa på husdjursmässor är att jag får träffa illrar… Skulle gärna ha en sådan, men det får räcka med katterna. Var på en Husdjursmässa en gång där och där låg en gigantisk grekisk rya(populära på 80-talet), mitt i en gång. Visade sig vara en pyreneérhund. När den reste sig upp likande den mest en isbjörn… Husdjursmässor är kul!

  Svara
 5. mormor

  Jag har kommit från något liknande med ett marsvin!!! Din häst var ett bättre val …!
  Jo, det är jag som målar en tavla ibland till ”husbehov”. Trevlig kväll till dig!/Mormor

  Svara
 6. Mia systeryster

  Hahaha, kom barn så får ni titta på piercingar. Den var kul och så sant, de ser ju oftast ut så de som håller på med reptiler.
  Men vad gjorde de vuxna på hinderbanan utan djur?
  SV:Jag bor på andra sidan, alltså, typ bakom stuvsta C

  Svara
 7. Susanne P

  Jag kan tänka mej att de sålde mer godis än husdjur… 😉
  Hahaha! ”Kom barn så ska ni få se piercingar!” Ja, det hör ju som till dessa djur!
  Sv. nja…du har jättefel namn på din blogg…iallafall idag! 😉
  Kram & jag överlevde dagen!

  Svara
 8. Helen

  Du får då till det……..Sköj!

  Å så glad jag blev att det bara var en leksaks, för här finns levande till skänks!

  Kramar
  Helen

  Svara
 9. fialia

  jasså kossa e husdjur? Tur att inte barnen visste det när de var små. å du e sugen på o köra rullstolsrally på teneriffa, nja, tror jag kör själv, hehehe
  ha de Fia

  Svara
 10. murvlan

  Husdjur. Ja här finns två fyrbenta varelser, en ”tanks” vorsteh sju månader och en mjukis whelsspr. spaniel sju år. I natt hade jag önskat mig guldfiskar i ett akvarium. Betydligt lugnare. Den ena hunden led av diarré kl 04.00 och en timma senare. Den första vankade av att den andta gick ut.
  Varför husdjur undrar man när det snurrar runt…det började med barnens längtan och fortstte med övetagen omvårdnad av föräldrar. Så är djurlivet. Vi har haft ALLT, fåglar, fiskar,hamstrar,kaniner, fiskar, katter och hundar. I natt kändes det NOG.Roligt inlägg av en bentrött förälder.

  Svara
 11. Ia

  Vi var på nån form av sån mässa när ungarna var små…då var det ludna spindlar och klängiga ormar!!!!

  Sv; Nja, jag var inte så nöjd….Blivande fick göra en utryckning till COOP och köpa annan färg för jag skulle på förhandling med HSB för vår BRF dan därpå…kände att jag kanske itne blivit tagen på allvar i den oranga tonen ;O

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.