Val, teveprogram och kockar

Det är något skumt som pågår. Funderade i fredags kväll vad det var som kändes konstigt, nästan lite kusligt medan vi satt och halvlåg framför teven, ena handen i popcornskålen och hjärnan på autopilot i lågenergiläge. Det småputtriga ”Så ska det låta” hade nypremiär eller vad det nu kallas. Lagom trevligt, mysigt och svordomsfritt för en barnfamilj en fredagskväll. När programmet började gå mot sitt slut och de tävlande lagen äntligen började nöja sig med att sjunga små bitar ur låtarna i stället för att ha en hel show, kom jag på vad det var:

Vi fick inte vara med och rösta! Skandal! Det lag som hade flest poäng vann! Men har du hört så konstigt. De lagade inte ens mat. Vi har ju vant oss vid att ALLA ska laga mat och att det är vi tittare som ALLTID bestämmer vilka som ska gå vidare eller vinna. Inga krav på att det ska vara de som är duktigast, nänä.

De kunde åtminstone ha slängt in ett litet efterrättsavsnitt. De tävlande behövde inte vara halvnakna eller halvdolt sexiga medan de kastade ihop något fettsnålt. De kunde till exempel sjunga medan de vispar ihop en smal efterrätt med bara 500 gram smör i. Och sen skulle vi tittare få rösta. Pengarna kunde gå till SVT eller, om man var generös och röstade via det dyrare numret, kunde pengarna tillfalla kockskolan. 

Vi vill vara med och bestämma och vi har vant oss vid det. Dagens barn tror säkert att det är så allt går till, att det är så man påverkar samhället. Bara ring eller messa.

Riksdagen: Kör höstens val via telefon eller sms så kan ni vara säkra på ett högt deltagande. Antagligen det högsta någonsin. Att vinnarna inte är de som förtjänar att vinna är en bagatell; det har vi vant oss vid.


AB

2 tankar kring ”Val, teveprogram och kockar

 1. Annelie

  Hahahahaha! Jag som fullkomligt ÄLSKAR ”Så ska det låta”! Jag ligger minsann inte och småputtrar i soffan, nej här är det hård magträning som gäller. Du vet när man spänner hela magen i iver över att komma på låten-Jag vet ju, det är ju den där, men vad fan, jag vet, jag vet jag vet!
  Är helt förstörd! Fast denna gången jobbade jag, så det blev ingen träning…..

  Svara
  1. Krönikören

   Annelie: ”For the record” (”Till protokollet” låter liksom inte lika snärtigt): Jag gillar också ”Så ska det låta”, gudomligt skönt att det bästa laget vann utan att folket behövde tillgripa sina mobiler, Settman är en pärla.

   Ironi är vad det handlar om.

   Hälsningar
   Krönikören

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.