Är alla kockar närsynta?

Om du har sett något av alla dessa otaliga matlagningsprogram som öses över oss likt en gräddig sås, så har du kanske tänkt på hur kocken alltid lutar sig över maten när det är dags att lägga upp den. Lutar sig långt fram och ner över maten, så att han/hon står i rät vinkel och man undrar varför kockmössan inte ramlar av.

Varför gör de så? Det ser ju rätt fånigt ut när de nästan doppar nästippen i moset. Den märkliga arbetsställningen borde också leda till ont i ryggen. Eller har de blivit dimögda av allt os i köket, så när det väl är dags för uppläggning ser de allt som genom en silduk? Det kan ju förstås vara så att de måste göra en Ferdinand och lukta på maten. Fast då kan ju undra varför de måste göra det just då. Det är klart, de kan ju ha temperaturavkänning i hyn. Inte?

Är förklaringen så enkel att alla kockar är närsynta? Själva ihopkoket klarar de av ändå. Förresten: det kan vara förklaringen till att deras ”skvättar” grädde är ett par liter, deras smör”klickar” motsvarar ett spadtag och ”några droppar” olivolja är en halv flaska. Ja men så är det ju förstås!

Är det samma kock? Jag ser inte, har lagat för mycket mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.