Fel hattar i Nordanstig

Nordanstig ska bli landet första vargfria kommun. Vilket lysande beslut! Varför bry sig om Sveriges lagar och regler, eller att vargen hör till svensk natur? Petitesser. Nä, kör på bara och hitta på egna lagar. Nordanstig kanske borde bli ett eget land, när de nu ändå är i farten. Glöm inte bort bara att informera eventuella vargar vid kommungränsen, att straffet för att våga sätta en tass innanför gränsen är livet.

Jag hoppas att min hemkommun visar samma kreativitet och nydanande och beslutar att bli landets första myggfria kommun. Tänk så skönt det skulle vara! Slippa alla kliande myggbett, kunna ha fönstret på vid gavel hela sommarnatten utan att de flyger in och surrar runt kudden. Det är ju faktiskt ganska jobbigt med mygg, även för boskap och hästar som går ute och så hotar de vårt friluftsliv. Ja, jo jag vet att fåglar äter mygg – men vaddårå om det nu blir färre fåglar. Skönt att slippa deras sjungande.

Tydligen har Nordanstig kommun beställt Laholmshattar för att öka kreativitetet. Tyvärr blev det fel i leveransen – de fick dumstrutar istället.


DN 100216, SvD 100216

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.