Jag är INTE vidskeplig

Nej, inte alls. Inte ett dugg. Sånt är ju bara nonsens, det vet väl alla. Det är sånt som folk sysselsatte sig med förr i tiden när det inte fanns smarta telefoner, Facebook och liknande, bara för att ha något att göra. Vi i denna upplysta vetenskapens tid vet att det bara är nys.

Att jag aldrig går under stegar har faktiskt inget med vidskeplighet att göra. Det är bara det att jag inte vill bli anledningen till att kraken som står där på stegen och vinglar i snålblåsten ska ramla ner och bryta båtbenet. Och det där med att jag låtsasspottar när en svart katt smyger över vägen, det är ju bara på skoj. Förresten la jag nycklarna på bordet för några år sedan. Ingen vidskeplighet här inte.

Igår kom den här kallelsen till hälsokontroll.image1 (7)

Jag måste verkligen betona att jag inte är vidskeplig. Att jag blev lite småfladdrig i magen när jag läste den och därför funderar på att boka en ny tid har bara att göra med att jag inte vill fastna i fredagsrusningen på vägen hem, den börjar ju så himla tidigt vissa fredagar. Inte alls något annat om nu någon skulle få för sig det.

25 tankar kring ”Jag är INTE vidskeplig

 1. Freja

  Själv funderade jag under sonens förlossning om jag kunde lägga av att krysta så han skulle födas fredagen den 13 istället för torsdagen den 12. Barnmorska och make var rörande överens om att trycka ut ungen med handkraft utifrån om jag försökte mig på det…

  Svara
 2. Ama de casa

  Här i Spanien är det tisdagen den 13:e som man ska akta sig för. Så fredagen är helt ofarlig. Fast jag passar mig för båda dagarna, bara för säkerhets skull. Jag är inte heller vidskeplig.
  🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   När man ändå är i farten kan man ju passa sig för båda dagarna, fast man inte är vidskeplig 😉

   Svara
 3. Lena i Wales

  Det är som om du skrivit ner mina tankar!
  Att jag heller inte lägger nycklar på bordet beror på att de helt enkelt hör hemma någon annansatan, hi,hi!!!
  Ha en bra dag!

  Svara
 4. Pernilla

  Jag är inte heller vidskeplig och nycklar hamnar på bordet och jag korsar svarta katters väg utan att spotta över axeln. Men så är det väl inte så att vi har världens flyt heller. hela familjen står ju på änd så det kanske ändå ligger något i det?
  /P

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Aj då. Det låter inte så bra. Hoppas att det inte är något allvarligt.

   Glad påsk!

   Svara
 5. Tjejsnackaren

  Eftersom alla har tjatat om dessa saker i evigheter så blir man präglad. Det betyder inte att man tror att det ligger någon sanning i det. Nej, det handlar om betingade reflexer! Och de slår till varje gång man hör eller ser något vidskepligt. När man väl vet att det bara är en totalt intelligensbefriad reflex kan man lugnt lägga kallelser av den här typen till handlingarna 🙂
  Glad påsk på dig! 😀

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Vad skönt. Betingade reflexer. Som Pavlovs hundar. Så nu lägger jag detta fnys till handlingarna.

   Ha det så bra!

   Svara
 6. Marina

  Vidskeplig, vem jag? Åh nej, inte då! Att jag undviker vissa datum är troligen bara en slump, och att spotta efter katter, tja, varför inte… Nycklar ska definitivt vara någon annanstans än på bordet, precis som skor…och det kan ju vara dumt att utmana ödet liksom…;) Glad påsk!

  Svara
 7. SKRIVDIVAN

  Jag brukar fnysa åt andras vidskepligheter men när jag ser en svart katt gå över gatan spottar jag tyst i hjärnan tre gånger för att halvt gardera mig haha.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Sant. Undrar vad doktorn skulle tycka om jag som av en händelse råkar slänga en vitlök på honom?

   Svara
 8. Bosse Lidén

  Såklart du inte är. Du låter MYCKET övertygande i dina ord. 🙂 Mitt favorittal är tretton. Det har gett mig tur många gånger. Säkert på fredagarna också. Det är långt till vecka 19. Har du tur vinner du ett stipendium och får åka på kurs mot dina små allergier. 🙂
  Kram Bosse

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jag kände mig väldigt övertygande. Just då i alla fall.

   Kram till dig!

   Svara
 9. Gunnel

  Mina föräldrar var enormt vidskepliga, men på nåt vis så smittade det inte av sig på mig. Ganska skönt! Du låter ju (inte alls) vidskeplig. Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Ibland blir det så med barnen – att de blir totalt tvärtom mot föräldrarna i vissa saker. Skönt för dig. Fast för mig spelar det ju ingen roll. Eller hur var det nu?

   Svara
 10. Annelie/Fullblodsekologen

  Kom ner och bo här, du kan slagga på min soffa!!! Här är det tisdag den 13:e som är otursdagen.
  På tal om nycklar på bordet så lyckades jag få mina arbetskamrater att låta dessa ligga i fickan i stället för på bordet. Förmodligen var det för att de var trötta på att höra mig varje gång. Nä jag är inte heller vidskeplig…………………………………..

  Svara
 11. Musikanta

  Jag lägger ALDRIG nycklar på bordet – risken är ju att någon annan tar dem då. ”Någon annan” det var jag som för mycket länge sen norpade en kollegas hemnycklar som låg på bordet och inte upptäckte det förrän jag var hemma några timmar senare. Själv hade jag lagt mina egna ordentligt i min handväska som vanligt. Jag var inte populär efter det.
  Ingrid

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.