Att göra det omöjliga

Ibland händer det. Att man lyckas göra det omöjliga. Antagligen lyckas man med det oftare än man vinner en högvinst. Jag gjorde det häromdagen.

I år blev det så att det var sambon som packade ner alla julsaker. De flesta i alla fall, man kanske inte ska begära att precis alla noteras och därmed blir packade. När jag kom hem och upptäckte detta sa jag att jag brukar lägga alla adventsstakar och adventsstjärnor, de saker man tar fram först, i ena kartongen och allt det andra julpyntet i den andra. Ingen viktig sak men det underlättar när allt ska fram nästa jul.

– Vadå? Alla tomtar och julgranspynt och julgransbelysning i EN kartong? Det är helt omöjligt, sa sambon. På ett ganska tjurigt och väldigt bestämt sätt. Och i och med det blev det livsviktigt att det faktiskt gick.
– Det går, jag brukar alltid göra så, svarade jag medan jag värjde mig mot tjurighet som bekant har en förmåga att smitta.
– ALLA tomtar, julgransmattan, julstrumporna och allt det i EN kartong?! Han stirrade på mig som om jag helt hade tappat det. Förståndet alltså.
–  Ja.
–  Alla? Stora tomten som brukar sitta … Här följde en uppräkning som inte behöver återges. Men blicken jag fick var helt övertygad om att jag blåljög.

För att göra en sur historia kort så gick det inte – allt fick inte plats.

Medan vårt julpynt ännu var i oskadat skick lyckades jag avbryta det frenetiska packningsförsöket innan det skulle övergå till packning à la mosning.

Dagen efter packade jag ner allt i lådan.

image

Det känns bra att ha lyckats göra det omöjliga. Men eftersom det här omöjliga var så lätt, tycker jag att andra omöjligheter borde vara lite mer, hmm … ska vi säga lättillgängliga.

 

 

10 tankar kring ”Att göra det omöjliga

 1. Freja

  Jag vågar inte tänka på hur vårt julgranspynt är packad (eller opackat) i år när inte jag orkade vara med och organisera… Det behövs planering och struktur, då löses det mesta!

  Svara
 2. Marina

  Nu kändes det plötsligt ännu bättre att det bara var fyra(!) julsaker som skulle ner tillbaka i en kartong hos oss!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Fyra! Egentligen är det helt galet hur mycket vi har. Innan barnen kom hade jag nästan ingenting.

   Svara
 3. Gunnel

  Min man får aldrig en chans att packa ner julsakerna. Jag vill veta exakt var jag har dem och i rätt ordning, som du säger. Även om han fått chansen att plocka undan efter julen, så tror jag ärligt talat inte att han tagit den. Men det finns ju andra saker här hemma som jag inte ”kan” göra, så då är vi kanske kvitt. Kram

  Svara
 4. Ama de casa

  Haha! Jag brukar vara den som packar julsakerna och resväskorna. Men när det kommer till att packa bilen vid campingar – då är jag portförbjuden. Minns en gång i Frankrike när vi skulle få ner alla grejer och jag inledde med att lägga den lilla radion MITT i bagageluckan 🙂

  Svara
 5. Annika

  Hmm… jag vill nog vara med då alla tomtarna ska ner i lådorna. För jag lovar att det inte bara är en. Men nu ligger de där så fint tills nästa år.
  Kramelikram

  Svara
 6. Decdia

  Vad konstigt, annars brukar ju män vara superbra på ”tetris”. Batman är mästare på att få in galet mycket i diskmaskinen medan den typ bara är halvfull när jag varit framme…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.