Kisschock. Eller muggmobbning.

Kisschocker finns av olika slag. En variant är om man har ätit B-vitamin. Holy Moses! Knallgulgrönt kiss! Rent av läskigt (lite av ”jag har transformerats till en rymdödla-känslan” du vet. Va? Vet du inte? Vad har du för tråkigt liv?) om man inte är beredd. Om man dessutom har käkat några rödbetor – då du, då kan man börja sjunga ”Jag kan pinka i neon … truddeluttanlej”. Det finns en tredje sort också.

Första gången jag var på Teater Brunnsgatan Fyra gick jag med raska steg till toaletten när föreställningen var slut. Upptäckte då att det bara finns en toa. Alltså blev det till att köa en stund. Och en liten stund till. Sen väntade jag ett tag.

Så småningom var det i alla fall min tur. Jag spurtade in, smack i med låset, pang väskan på golvet, ritsch brallor ned och, ja, du vet hur det går till. När spärren liksom släppte, du vet hur man sjunker ihop och pyser ut då, då lyfte jag blicken. Och blev så chockad att strålen tog en ofrivillig time out.

Upprörd satt jag där (lite skum känsla att bli upprörd i just den aktiviteten, men nu har jag provat på det också). Tankarna surrade järnet. Hur kan de ha en sån här toalett? Varför har de inte målat över eländet? De måste väl ändå ha sett det?

Time outen tog slut och mitt ärende var avklarat. När jag vände mig om för att spola, då såg jag denna.

Vilken tankeställare. Eller kisschock. Eller muggmobbning.

Friends, bra gjort!

 

PS. Om de inte hade varit en massa bubbel innan hade jag kanske, jag säger kanske, anat oråd lite tidigare.

PPS: Fotona tog jag nästa gång jag var där.

19 tankar kring ”Kisschock. Eller muggmobbning.

 1. ergo sum

  Kisschocker kan vara väl så viktiga!!! Friends har otroligt mycket bra material i kampen mot mobbing! Vi har använt oss av det många gånger i mina klasser.

  Kramar till dig!

  Svara
 2. Karin

  Det kunde vara skäl att göra en bok eller något liknande om toaletter man besöker på olika ställen. Man får ofta kisschock, fastän man med tiden blir smått resignerad och avtrubbad. Bra beskrivet, som vanligt!:)

  Karin som äter rödbeta i stora mängder just nu

  Svara
 3. Susanne P

  Det är bra att det finns de som verkligen tar tag i dessa problem som mobbing är.

  Men under hela inlägget satt jag och funderade över hur du fick upp mobilen/kameran medans du satt i denna trånga toa men ändå lyckades fota!!!
  Men jag fick förklaringen. 😉

  (nu ligger mitt inlägg ute på min blogg om din fina bok)
  Kram

  Svara
 4. kalebass

  Offentliga toaletter ger ofta en bild av samhället och människans dilemma, denna ständiga kamp för och emot. Oavsett hur man vänder sig har man rumpan bak…

  Svara
 5. Mita

  Jag både skrattar och gråter när jag läser ditt inlägg här..**
  Bedrövligt fasen att dom inte kan ta väck sånt klotter,inget upplyftande precis.
  Kampen mot mobbning får aldrig sluta,bra om fler och fler ansluter sig..
  Tack för upplysningen om boken,då ska jag kika in där sen,
  Kramar♥

  Svara
 6. Afrodite

  Men fy farao vilken ”mugg”! Jag förstår att din stråle tog en time-out! 🙂 Och förstår lika lite som du varför de inte bara målar över eländet.
  Kram på dig!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Afrodite och Mita: Det är organisationen Friends som står bakom ”klottret”. Allt för att skaka om oss och få oss att reagera mot mobbing. Och visst har de lyckats? Jag gick i alla fall på det. 😉

   Kram

   Svara
 7. Ama de casa

  Jag måste nog göra lite mera knipövningar. I det läget hade inte min stråle klarat av att ta time-out tror jag 😉

  Svara
 8. murvlan

  Jag vet. Rödbetor kan skrämma livet ur en…

  Mobbning, det värsta so kan hända både liten och stor människa. Och varför kan ingemn ordentlogt rensa ut eländet. Varför ska en liten människa behöva flytta från sin skola och en vuxen byta jobb`

  Själv härdade jag ut mer än ett år p g a en mobbande chef, tro det eller ej. Jag låtsades vara oberörd, men var berörd..
  Helvetesmänniskan försvann till sist till andra domäner, där hon fortsatte sitt mobbande.

  Svara
 9. Freja

  Snacka om att nå ut med sitt budskap!
  Sv: All offentlig verksamhet lyder under offentlighet och sekretesslagen. Det innebär att ansökningshandlingar som kommer in är allmän handling. Det som ev kan bli sekretessbelagt är tex personnummer och namn, men eftersom jag bett om handlingarna till de som fått tjänsterna, och deras namn offentliggörs så kommer jag troligtvis att få ut handlingarna utan att något blir sekretessbelagt. Jag brukar göra det för att lära mig hur jag ska bygga upp mitt CV och mitt personliga brev.

  Svara
 10. Karin

  Var det? Är det? Är du säker på att det var Friendsklotter? Otroligt illusoriskt.

  Mitt favorittoaklotter tog jag aldrig någon bild på dessvärre. Damtoaletten på Filminstitutet för många år sedan:
  JESUS KOMMER SNART. OCH HAN ÄR JÄVLIGT FÖRBANNAD!

  Svara
 11. Fnulan

  Hej vännen!!
  Förlåt har inte hunnit vara här, och jag har inte hunnit svara på ditt mail! Men ska.. lovar!!!
  PUSS

  Svara
 12. Hörni

  Hör klottret till friends kampanj alltså? Det var ju smart, men jag hade nog inte fattat att det hörde ihop. 🙂

  Fick hem din bok häromdagen. Så fin, söt och riktigt rolig, vad duktiga ni har varit (och vad avundsjuk jag är, fast på ett bra sätt:)).

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Vad kul att du tyckte om boken! Lite avundsjuka är bara bra, tror jag i alla fall. Det var på sätt och vis avundsjuka som fick mig att börja skriva. Du får gärna berätta vad Lilla Mu tyckte sen.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.