Adventssvamp och torrt mellan tårna

För första gången i hela mitt liv har jag torkat svamp. I dagarna mellan första och andra advent. Helt sjukt. På första advent fick jag nämligen en stor påse höstkantareller. På första advent! Höstkantareller! Ur led är tiden. Och klimatet.

Vi har ätit en massa men det blev ändå en hel del att torka. Så bland glögg, knäck och adventsfika ligger färska kantareller och krymper. Det passar liksom inte, ungefär som att lägga påskägg under granen.

Apropå torka så berättade Krusidullan att hon har berättat för klassen att hennes mamma har svamp mellan tårna. (Nej, inte kantareller om du trodde det. Jag har bytt, pratar om en annan svampsort nu. Häng med lite!) Och att man kan få det om man inte torkar sig ordentligt mellan tårna efter duschen.

Svampen mellan tårna är borta, om nu någon funderar över min tåhygien. Själv funderar jag mest över vad mera som barnen har berättat för sina klasser.

Eller förresten – jag vill nog inte veta det.

17 tankar kring ”Adventssvamp och torrt mellan tårna

 1. Gunnel

  Efter att ha jobbat inom skolbarnsomsorgen i många år kan jag garantera dig att jag hört det mesta. Det gäller att sålla bland informationen.

  Svara
 2. murvelinas hörna

  Roligt med svampen, både här och där. Ja barn kan säga det mesta. Maken testade ett vitt år för att skriva om det. I kö på Åhlens köpte han en lättöl. Barnet fanns med.
  Men pappa du är ju alkoholist! Hon hade missuppfattat nykterist och alkoholist. Folk glodde, han skämdes, jag skrattade och skrev ett kåseri.
  Ett kåserande inslag ger jag idag….en kåseri om otålighet.

  Svara
 3. Helen

  Ha ha, ibland får man vakta sin tunga! Det var väl för väl att det där du hade svampen….

  Tack och tack och tack…..imorgon blir det nog lite grymt!

  HA en go kväll!

  KRamar

  Svara
 4. Annelie

  Nej det vill man nog inte veta. En arbetskamrat till mig har en väldigt fantasifull son, han kan dra dom mest hårresande historier för sin dagisfröken. Som väl är jobbar en väninna till mamman där så hon kan sortera med en gång.
  Jag har också varit inne och tittat nu, tack!
  Och det där med svampen, håller med, det stämmer liksom inte ALLS att torka svamp nu!

  Svara
 5. Freja

  Dottern till en kollega under min tid i Försvarsmakten berättade på dagis att hennes mamma jobbade med militären och sköt folk…. Nej, det är nog bäst att inte veta allt de berättar….

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   De där har man ju åtminstone lite glädje av, fast svårt med skor blir det ju. Men det var rackarns så plattfot den foten är! Plattare än plattast.

   Svara
 6. Elise

  Hehe, Man får passa sig i närheten av barn.
  De snappar upp allt, som små svampar.

  Ah torkade kantareller är ju så bra! Behövs inte många för att piffa till smaken i en maträtt. Likadant med inlagda kantareller.
  Gött mos där krönikören 🙂

  Sv: Jadå frukosten smakade bra,trots val av lektyr =)

  Önskar dig en fin kväll.
  Kram

  Svara
 7. Stattinskan

  HAha, vilken bra idé – påskägg under granen. Billigt och bra och inte samma hysteri som julklappar, och inte behöver man fundera på vad man ska fylla äggen med heller ;-D
  Svar: Jag jobbar som rehabiliteringskonsult – arbetsinriktat för personer med ADHD. Min ”kvot” är att min grupp som ska få en förberedande utbildning för arbetsmarknaden är full (ja, alltså inte berusad då ;-)) och därför behövs det ytterligare personal till kontoret i Lund. Vi visste inte att det skulle bli en så snabb tillströmning (vi samarbetar med FK och AF)

  Svara
 8. fialia

  Visst e de konstigt att plocka svamp nu, fast i dag har vi en cm snö, på tal om vad barn berättar.
  En fröken (för länge sedan) sa till mina föräldrar: om ni lovar att inte tro på allt vad barnen berättar om vad som händer i skolan, lovar jag att inte tro på allt barnen berättar för mig om vad som händer hemma.
  ha de Fia

  Svara
 9. Millan

  Ja……kantareller är väl bättre än de som växer på fötterna. Barn kan annars tala om mkt roliga saker…idag sa hon till kompisar att jag ligger och slöar länge varje morgon och glömmer att ge hästarna mat?

  Svara
 10. Helen

  Tack! Imorgon blir det nog något grymt…

  Ska testa ett kantarellrisotto recept från Linas, kanske kan vara något!

  Kramar i kvällen

  Svara
 11. Fina Frun

  Hahaha ja ibland (specielt när barnen var yngre) var jag ofta med på samlingarna i skolan. Oj vad man fick veta en massa om familjerna!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.