Gift, surgubbar och kiss

I Ungern kämpar man mot det giftiga slammet som människor har varit så duktiga att framställa. Men någon annan får lösa problemet med att få bort det. Och inte talar de om att det är giftigt heller. Är det flera än jag som kommer att tänka Erin Brockovich? Hela hanteringen är misstänkt likt barns beteende när de har gjort något dumt – till att börja med berättar de inte vad de gjort, sen inte hur illa det var och till sist förväntar de sig att någon annan ska fixa till det.

I England har man gjort en undersökning som visar att gubbar blir griniga vid 52 år. What else is new, tänker jag. Jistanes, de hade bara behövt slå en signal, så kunde jag ha berättat det för dem. Inte behövde de slösa tid på en undersökning inte.

I ett äldreboende i Sölvesborg inbillar man sig att det är livs-kvalitetshöjande att ha ett kisschema. Är det ett gammalt känt faktum att man blir olycklig av att få spontankissa när man vill och behöver? Hur det är med nummer två förtäljes ej, men det får väl bara ske någon gång per vecka. Bajsa sällan, det gör gamlingar gladare det vet väl alla. Typ.

Och hur ska jag få ihop det här då?

Så här kanske: Låt inte gamla griniga gubbar bestämma över något farligt. De blir som små barn, hittar på helt galna saker som faktiskt är katastrofala, struntar i konsekvenserna men blir till slut lyckliga av att pinka enligt i förväg fastställda tider.

Eller så är det bara ett tvärsnitt över den galna värld som vi lever i.

5 tankar kring ”Gift, surgubbar och kiss

 1. Helen

  52!! Nej då redan vid 48:a, det börjar innan femtioårskrisen och den varar tydligen livet ut!Bra film den med Erin!

  Ambitioner, ambitioner, nä då jag hörde på morgontv:n idag att man faktiskt kan få ”en släng” av deppighet, det är lika vanligt som en släng av förkylning! Intressant inslag!Så jag ”prövar” hur det känns….

  Du vet väl att jag färgar håret??

  Sleep well! Kramar i kvadrat, så att de räcker till alla!
  Helen

  Svara
 2. Stattinskan

  Gubbar grinig ”vid” 52? … skulle det inte stå ”i” 52 år?:-)
  Läste också om kisserichema och det är då jag sotter och ser ut som en fågelholk … vansinne!
  Gomorron 🙂

  Svara
 3. Millan

  Ha..va bra! Ang Wii så är det säkert kul..men jag har ett huvve som varken tål ljud eller att kollas på bildskärm med. Inte såna där det är mkt rörelse på iallafall..som en pingisboll som viner förbi. Pingis är ju annars görkul. När jag inte längre är i skick som en nittioåring kommer jag att spela Wii-den saken är säker./millan

  Svara
 4. Znogge

  Då får man vara tacksam så länge man får uträtta behoven när det behövs. Skrev själv ett inlägg om det för klpokt är det inte!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.