Väljandets vånda

Redan som liten hade jag svårt att välja. Allt. På frågan om jag ville ha röd eller gul saft kom en försynt motfråga: ”Finns det någon grön?” När jag hade provat alla skorna i butiken undrade jag om det inte fanns några andra. Med klacken från en sko, färgen från en annan och tån från en tredje.

Precis likadant tycker jag det är i det stundande valet. Jag menar, jag har svårt att välja skor och tapeter – hur svårt är det inte då att välja ett parti? Dessutom är blocken nu mer uttalade än någonsin och har till och med egna loggor. Så även om du tillhör dem som vet precis vilket parti du ska välja så får du lite av de andra med på köpet.

Kruxet är att
du inte kan vara säker på vilken del du får.Kanske är det så att vi är så vana vid att få mer än vi väljer, inte bara när vi dressar mannen eller köper nya hemtextilier, utan även till riksdagen. Men då blir ju genast nästa fråga om man ska satsa på kvalitet: ”Välj 1 – få 3” eller kvantitet: ”Välj 1 – få 4”.

Att välja, det är som att köpa en påse med färdigblandat godis. Chansen att jag gillar ALLA godisarna är minimal, men för att få mitt favoritgodis får jag stå ut med några av de äckliga också. Tänk om det var som lösgodis istället: Jag tar en röd ferrari, en blåbärsbumling, en grön sill osv. Det är bara att konstatera att i vissa avseenden har jag inte ändrat mig. Gott & Blandat eller Lördagspåse? Snälla… kan man få lite av båda?


|

DN, DN, AB

3 tankar kring ”Väljandets vånda

 1. fia

  Ja visst är det svårt att välja ibland. Tycker att alla restauranger t.e.x. bara skulle ha på menyn, kött, fisk eller veg,
  Så fick man ta det som kom in på bordet.
  Var iväg o gjorde mitt val (det stora) häromdagen.
  ha de bäst Fia

  Svara
 2. Helen

  Hant ja läst detta förrut………..
  Jag är slut! I morgon kantarell plockning, mangling, mera tvätt, in med garderoberna, lingonsylts kokning ja fortsätt du i all oändlighet….orkar inte mail nu! Men motti är en sorts gröt gjort på skrämjöl……..googla!
  Sov gott vi hörs i möra! Kramar Helen

  Svara
 3. Annika

  He he … Känner igen mej i veligheten … Är du möjligen också en velig våg. Jag skyller alltid på stjärntecknet när det blir svårt … Aftonbladet eller expressen … Som sagt … studier är perfekt om det behöver städas.
  pokonis A

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.