Om mäns klädlådor och mode

Nyligen såg jag en film med en man som förklarade skillnaderna mellan kvinnors och mäns hjärnor. Han menar att mäns hjärnor består av små lådor, en för varje ämne. En för jobbet, en för bilen, en för familjen osv. Lådorna kommunicerar inte med varandra. Aldrig. Kvinnors hjärnor är en massa ledningar som kopplar ihop precis allt med precis allt. Det är därför kvinnor kommer ihåg allt.

Vilken aha-upplevelse! Här kom förklaringen till att min sambo inte kan lära sig alla nya kläder som kommer, speciellt inte dotterns: han har bara en låda för KLÄDER. Punkt. Det är därför han fortfarande säger kortbyxor, har klara svårigheter att skilja på kjol och klänning, för att inte tala om skillnaden mellan klänning och tunika, allt som är stickat heter tröja, att det är förbryllande att sonen har t-shirts medan dottern har toppar och att strumpbyxor och leggings måste vara två namn på samma sak. Nyheter kan helt enkelt inte ta sig in i klädlådan, väggarna är hermetiskt tillslutna.

Vi måste alltså vara snälla mot alla män, de har ju faktiskt ett modehandikapp och vi kan därför inte begära att de ska lära sig alla nyheter. Eller någon nyhet. Jag vill därför uppmana alla kvinnor att tänka lite extra på männen nu i vår – den lär bli svår för dem. Nu finns det inte bara finns leggings utan även jeggings och treggings, och risken för kortslutning i klädlådan är därför överhängande. Betänk att vid en kortslutning kan det lilla som faktiskt finns i klädlådan försvinna helt.

Vid närmare eftertanke kanske det inte skulle göra någon skillnad.

1 tanke kring ”Om mäns klädlådor och mode

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.