Sett och hört

Jag kan tillbringa en evighet med att bara titta och lyssna på folk. Begrunda deras beteenden, fundera över varför de sa så, gjorde så. Några exempel:

 • Pojken på cirka fyra år som satt på fikaplatsen vid skidbacken och skrek TUTTE!, TUTTE!, TUTTE!!, TUTTE!! utan att föräldrarna reagerade det allra lilla minsta. Alla andra reagerade. Och var gör en fyraåring när mamma och pappa inte lyssnar? Tystnar och tänker att det är bäst att vänta lite? Hahaha! Nej, han skriker förstås ännu högre och intensivare: TUTTE!! TUTTE!! TUTTE!! TUTTE!!! TUTTE!!! Nu ska ingen tro att en fyraåring ger upp när uppmärksamheten ändå uteblir. Då menar jag uppmärksamheten från päronen, för alla andras uppmärksamhet hade han ju. Nej då, har tar i lite extra bara. TUTTE!! TUTTE!! TUTTE!! TUTTE!! TUTTE!! TUTTE!! TUTTE!! Svårt att låta bli att fundera över hur det är hemma hos dem.
 • Springslalom. Det är när den optimistiske pappan ska lära sitt barn att åka slalom medelst springmetoden. Det går till så att barnet åker i 180 nerför backen medan pappa försöker springa bredvid. Som någon sorts stöd eller? Extra roligt blir det när pappan drabbas av riktigt seriös hyrbris och tror att han ska klara av att hoppa framför barnet i full fart för att byta sida.
  Idiot.
  Barnet verkade klara sig utan skador i alla fall.
 • Snackelift. Det är när man passar på att ta alla kundsamtal i liften. Krakar. Vad mycket de måste ha att göra. (Om du inte har fattat det tidigare, så är det här ett ställe där du ska läsa med sarkastiskt tonfall. Du kan ta i ordentligt.) Eller så skolkar de.
 • Visst är det lite otippat att stöta på två gulklädda munkar eller nunnor (svårt att säga vilken sort det var) vid frukostbuffén på hotellet? Speciellt som det visar sig att de är nära på experter på att grädda våfflor. Våga vägra vara asketisk munk eller?

17 tankar kring ”Sett och hört

 1. Helen

  Du är rolig du!
  Jag undrar förståss vad som ungen menade med TUTTE, är inte en 4 – åring för gammal eller ung….

  Nattikram

  Svara
 2. Znogge

  Tyvärr finns det väldigt många föräldrar som aldrig har tid att riktigt lyssna. Antingen skriker barnen tutte och när de är äldre blir det något värre…

  Svara
 3. Annelie

  Jo, nog undrar man ibland!
  Å andra sidan har man väl gjort ett och annat som man sen undrar över, hahahahahaha.
  Det finns tillfällen då jag kommit på mig själv med att se mig omkring efter en dold kamera.
  Jag har aldrig upptäckt nån som väl är.

  Svara
  1. Krönikören

   Ingen dold kamera – men kanske en Krönikör som sitter där och samlar in beteenden… Hahaha!

   Svara
 4. Ulrika

  Ungar gör som föräldrarna gör, sägs det ju.
  Kanske pappan i familjen också brukar vråla TUTTE; TUTTE; TUTTE på kvällarna utan att mamman bryr sig särskilt mycket?
  Bara en tanke…;D

  Svara
 5. Freja

  I liften ska man ju sjunga!!!!
  Jag och min bästa kompis brukade sjunga Agneta Fältskog-låtar: ”Tio mil kvar till Korpilomboli” går att göra till en evighetsslinga som räcker hela liftturen… Annars kunde vi hela ”Doktorn” utantill….
  Jag och min brorsa sjöng religösa låtar: ”Om jag vore en liten mus, skulle jag bo under Noas hus, skulle jag se den mannen stark, bygga på sin ark…”
  Och ett ex jag hade kunde hela ”Vill ha dig i mörkret hos miig”, det ekade bra bland fjällen…
  Kundsamtal, pyttsan!

  Svara
 6. annika

  Jag vill veta … Fick det stackars barnet nån TUTTE?

  OCH … Visst är de så, lunch är mycket bättre.
  OCH … Jag blev jätterädd … He he he.
  När … Var … Hur? … pokonis A

  Svara
 7. Susanne P

  Nog kan man hitta massor av bloggmatriel om man betraktar sin omgivning! Hahaha!

  Sv. Det var nog bara DU som uppfattade mitt medvetna ”skrivfel” idag! Men visst lät det mysigt! 😉
  Kram

  Svara
 8. Britt

  Det är därför jag inte reser till orter där det finns barn och idioter till föräldrar, när jag har semester. Det blir som en dag på jobbet. Ingen avkoppling alls. Det är så att jag betalar 500 kronor extra på flyget för att slippa sitta bredvid barnfamiljer…och det beror inte på barnen.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.