Det här är inte en matblogg

Inte är det en fotoblogg heller. Därför är det lite lustigt att det nu följer foton på ätbara saker? Det är bara för att gästerna på adventsfikat tjatade så. Okej. Det var bara tjockisen A som tjatade. Två gånger är tjat. Och innan du sätter i halsen ska jag säga att det är helt okej att kalla henne tjockis nu, för hon ska ha barn nästa vecka. Så hon är tjock och fin. Äter duktigt också.

Lingonrutor med glasyr:

Lingonrutor

Tips: Jag har lite philadelphiaost i glasyren, då blir det bättre vit färg på den. Godare smak också.

Mjuk saffranskaka med snötäcke:

Mjuk saffranskaka med snötäcke

Eftersom jag hade lingonrutor valde jag att garnera med blåbär istället för lingon, som det står i receptet. Kan ju inte ha lingon på allt.

Krönikörens julgodis:

 Krönikörens julgodis

Influerad av Marabous Caramelized Almonds Sea Salt hittade jag på denna lilla skönhet för gommen.

Du behöver:

Odense nougat Sötmandlar Råsocker Havssalt Ischokladformar

Smält nougaten i vattenbad. Om man tar ett halvt paket nougat, ca 125 g blir det omkring 20 godisar. Så varför hålla på och fjutta? Bryt hela kakan i småbitar och smält den. Hetta upp stekpannan och släng i mandlarna, dryga 40 stycken, veva runt med något så de inte bränns. Kasta i 2-3 teskedar råströsocker och låt det smälta, blanda. Ställ åt sidan. Ös upp nougaten i formarna, några i taget, stoppa ner en mandel i varje (akta så du inte bränner dig!) och lägg på ett par saltflingor i varje form. Och nu kommer det svåra: Låt stelna kallt innan du hugger in.

Jag friskriver mig från allt ansvar som har med överätande, beroende, fetma, vitaminbrist och ekonomisk ruin att göra som kan kopplas till detta godis. Ska man ha en sån här © här kanske? Bäst så.

Gul glögg: (Kan kallas kul glögg också beroende på hur mycket vodka du har i). Jag tog ingen bild på den, ser ut som apelsinsaft. Det får du föreställa dig.

Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon:

Varm brietårta

Bild lånad från Tasteline. För när jag skulle fota resterna såg det inte så läckert ut. I receptet står det ett fikon. Höjden av snålhet, jag hade tre.

Pepparkakor med grönmögelost, knäck och sånt antar jag att du kan fixa själv.

—————————————————————————————————————

Tack alla goa grannar/vänner för en fin och rolig eftermiddag!


Kommentarer

22 svar till ”Det här är inte en matblogg”

  1. Så det är därför, frånvaron idag menar jag!
    Du har bakat och stått i ser jag! Ser gott ut!
    Hur mycket vodka hade du i glöggen……..

    Sv. Mina snälla reser inte ragg, de bryr sig inte vad matte har på fossingarna. Kanske var så att de förr tog och gjorde garnet från getter……
    Nattikramar i stort från ett insnöat Skåne!
    Helen

  2. Gottigt värre här 😉

  3. Oj…nu gick jag helt plötsligt upp 3 kilo bara av att se alla läckerheter….
    Kram

  4. Helen

    Affärsidé………..börja sticka eller baka eller göra stakar??
    Hänger inte med riktigt, men så har bacillusken f-kyld slagit till å jag har int ti te dä!
    Tårtan ser go ut goa du!

    Over and out!
    Kramkram

  5. Helen

    Nu är det ett ett.
    Sköskyfflar……….vad har du för tangentbord?
    Tack för att du kommenterade!!!
    ….glömde ju ändra tiden!
    Febersnurr!
    nej nu är det verkligen over over over å måndag!
    Sleep well!

  6. Ojojoj…vilka godsaker!
    Ja….är det jul så är det 🙂
    God morgon!

  7. Jag beklagar verkligen att det inte var jag som fick smaka på allt det där goda.
    Å andra sidan ska jag inte klaga, jag har haft det rätt bra jag också i helgen…

  8. Åhhhhhhhhhhhhhhh.

    Ang resan så tyvärr inge poolbad. Inga drinkar. Däremot många kalla öl, choklad, kex med klet i, oxfilé, bad vid havet. Ljumma vindar, 24 grader. Ni hade väl 20 minus här hemma va? Ho, ho, ho…

  9. Tjockisen

    Man tackar o bockar, det är inte alla dagar man får sin vilja igenom – då får man köpa att bli kallad tjockis. Kan meddela att makens middag igår gick inte åt….det får bli lunch idag istället. Stort tack för gott sällskap o god mat! Så roligt som vi alla hade måste det ha varit mycket vodka i glöggen – även den alkoholfria.

  10. Jisses vilka läckerheter du hade dukat upp!Klart ni hade trevligt med sån förtäring!
    Du kan minsann både baka och fota och skriva.
    Some got it all… 😀

  11. Ser väldans gott ut i alla fall 🙂

    sv: Jag blir mer och mer kär i den där plattan för varje dag som går. Fast just nu bor vi hos svärfar som inte har trådlöst nätverk… Attans också!
    🙂

  12. Gud så gott det ser ut. Chokladen låter som en hit men så har du fått inspirationen från ett av mina favoritchoklad!

  13. Mums,kan man komma över eller…kram och ha en fin måndag

  14. Dreggel, dreggel!

  15. Hahahahaha! Lurad!
    De här makaronerna har jag INTE bakat själv, inte orkar jag göra så många sorter, nej dom köpte jag på Bromma blocks. Kunde inte motstå alla underbara färger, så vi tog en av varje, jag tror det blev 12 st! Och inte blir mina så släta och fina heller för den delen.
    Pajen däremot är hemlagad!

  16. Tack snälla!

    Nån sa att det antagligen är influensan, så tung i huvve som jag är var det länge sedan jag var!
    Det går väl över!

    Ha en go kväll!

    Kramar
    Helen

  17. Åh herregud vilka läckerheter! Ska prova de första tre delikata kakorna!

    Tusen tack!

  18. En sån massa godsaker, tur att jag inte tål nötter. För det var det i allt va? Vi säger det. 🙂

    Sv: Tack för alla kommentarerna, inte ditt fel att du stammar ju..;D

  19. Sv: Japp, så är det absolut. Halsen sväller igen, och jag dör helt enkelt..

  20. …. det är attans trist att inte gilla sötsaker … det ser ju såååå gott ut :-/

  21. Sv. nej jag slänger det!
    Jag vet de som spinner in hundhår i ull. Har själv ett par handledsvärmare som är av detta material och de är jättesköna!
    Hoppas att din måndag varit bra!

  22. Jahaja och inte var jag bjuden till det här delikata fikabordet!!!

    Men tack iallafall för att du bjuder på fina bilder som jag kan dregla framför!

    Kramen går till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.