Julvirus och korkad Tomte

Nu kommer det stort: Julviruset. Det yttrar sig som stress och det verkar smitta som attan.

Jag har inte varit stressad över att det snart är jul, men djiiisus det är ju bara i början av december än. Men vad jag än läser så handlar det om julstressen:
Har du drabbats av julstressen?
Lär dig undvika
julstressen
Första symtomen på julstressen
Så här hanterar du
julstressen osv osv osv.

Så nu är jag också stressad. Först blev jag stressad för att jag inte är stressad och sen blev jag stressad bara för att alla andra är det. För man vill ju hänga med, eller hur?

Det händer lätt mycket konstigheter när man stressar. Se här bara:

Men om vi vanliga människor har det stressigt – hur ska inte Tomten ha det då? Va? 

VA? Tänkt på det?

Där kan man verkligen snacka om hög arbetsbelastning under en kort tid. Men hur smart är det att gifta sig just när man har som allra mest att göra? Tomten! Tänkte du inte på det?

Förresten blev jag lite chockad över att Tomten inte redan var gift.


17 tankar kring ”Julvirus och korkad Tomte

 1. Svorskan

  Hade jag vetat att han är singel hade jag slagit till för länge sen! Tänk att få bli tomtemor! 😀 // Alla skriverier om hur stressade vi är (även annars) gör mig mer medveten om att jag KAN vara det och då blir jag det lättare. Lite omvänd psykologi där.. Man blir vad man tänker.

  Svara
 2. Peter L

  1; Om vi utgår från att tomten tillverkar (köper?) alla julklappar så är det otvivelaktigt stressigt, men han är väl typ ”chef” så han väl andra som tar hand om den biten. Sen lär han ju ha det svettigt just på julafton då, men själv skulle jag tycka det var, om än skitstressigt, rätt kul att resa runt hela världen och ge folk saker.

  2; Tomten måste ju vara hur gammal som helst och om han nu gifter sig så ger det ju lite hopp åt oss andra som inte är precis tonåringar längre

  Svara
 3. Camilla

  Hahaha…och NU blev JAG stressad 😉
  Men…Tomten ÄR väl redan gift?
  Han är ju gift med Tomtemor och dom har ju fått små Tomtenissar. Hmmm….Är det månggifte på gång 😉
  Kram på dig!

  Svara
 4. Helen

  Ha ha ha..nä stressad blir inte Käringa mot strömmen inte, jag är ju tväretemot jag!

  Nu hra du väl sett att den är ute, den som skall ge miljon regn över nordvästra Skåne!

  Det blev lungt, inte ens champagne!

  Kramar från ett gråvackert Skåne
  Kram

  Svara
 5. Ulrika

  Eftersom jag är urusel på att planera och därtill är tidsoptimist HINNER jag helt enkelt inte stressa upp mig innan julen redan är över.
  Smart va? ;D

  SV: Hahahaha – tandkräm! Det ser ju faktiskt ut som det. Inte särskilt ädelt, som sagt…Men gott. 😀

  Svara
 6. Znogge

  Man får väl bestämma sig för vad som är viktigt under julen och lägga ribban därefter. Jag har inget behov av att göra all mat själv när det finns utmärkta saker att köpa färdigt.Bara för att saker och ting är perfekta så gör det inte per automatik att allt blir roligare och bättre!

  Julen ska vara kul!

  Svara
 7. mormor

  Försöker undvika stress – särskilt i juletider – åtminstone för julens egen skull!
  Ha en trevlig lördagkväll!/Mormor

  Svara
 8. Helen

  Badet…….
  Det var ju synd det för det blev 5 rätt!!
  Hoppas att du sover gött och gooooooooood morning till er den 2:a advent!
  Kramar

  Svara
 9. Britt

  Förmodar att det blir hon som får göra och dela ut julklapparna i fortsättningen och han får credden för det…inget nytt under solen.

  Svara
 10. Svorskan

  Sv: Jag vet inte om du menade bokstavligen eller inte, men du har en poäng i det att bli av med aggressioner när man hugger ved. När jag tränade konditionsträning så märkte jag väldigt väl när jag hade aggressioner som jag behövde bli av med. Det dök automatisk upp på något sätt, styrketräning ger inte alls den effekten. Jag tror på fullt allvar att vi behöver använda kroppen rejält emellanåt. Kanske inte nödvändigtvis träna som sådan, men ta i ordentligt en gång eller två i månaden.

  Svara
 11. Helen

  Go midda kära du!
  Nämnde inte att det inte blev någon utdelning, jackpot……igen nästa vecka! Tjoho

  Nu är vi klara med stallgörat och ska ge oss ut i snökaoset och köpa hundmat!

  Kram

  Svara
 12. Annelie

  Jovisst har han varit gift! Fem gånger tom! Men ingen har orkat med honom, de har lämnat honom allihop. Han har vissa egenheter nämligen. Han jobbar ju bara runt jul, sen är han ledig, vem står ut med en man som är hemma nästan HELA ÅRET!? Han är egentligen en rikitg odåga, kan inte ens koka gröt själv. ALLT har lilla mor fått stå med, eller ja, det där med att STÅ har han väl i fall klarat. Men vem tror du fått fixa det också? Såja, såja, lägg sig till ro nu, lille krabat….jag har inte tid!
  Så är det alltså, där rök några illusioner till va!? *skratt*

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.