Kommer ni ihåg den här fina chokladasken som jag fick, som jag skrev om här?
På Valborgsmässoafton åkte den fram (och här gör det inget om ni applåderar lite, eftersom jag har lyckats spara den så länge) och spänningen var stor om det skulle vara en +50, bara praliner, eller en -50, bara sten i den. Granit eller gnejs eller så. Troligen inte marmor för då skulle den vara jättetung, inte bara tung. Inte pimpsten heller. För då skulle den vara väldigt lätt. Om man pimpar en gråsten, blir den pimpsten då? Varför känns det som jag har tappat tråden?
Mycket papper var det i alla fall.
Så man kunde anta att vad det än är som ligger i lådan så var det väl inslaget.
Voilá!
Inga geologivibbar än. Däremot började luktsinnet signalera CHOKLAD.
Nu blev ju självklart frågan om jag skulle bli tvungen att bita i varje pralin innan jag bjöd gästerna. Visst måste det anses oartigt att bjuda på gråsten? Fast den är inrullad i choklad.
Får nog ta och fråga Magdalena Ribbing om vad som är god etikett i frågan när man ska bjuda på eventuell sten i choklad. Alkoholfri, observera det. Fast en av gästerna gjorde sitt bästa för att drittla rödvin över. Man kan förstås skita i att bjuda och käka upp alla själv.
————————————————————————–
Lämna ett svar