Tryffel eller gnejs?

Kommer ni ihåg den här fina chokladasken som jag fick, som jag skrev om här?

På Valborgsmässoafton åkte den fram (och här gör det inget om ni applåderar lite, eftersom jag har lyckats spara den så länge) och spänningen var stor om det skulle vara en +50, bara praliner, eller en -50, bara sten i den. Granit eller gnejs eller så. Troligen inte marmor för då skulle den vara jättetung, inte bara tung. Inte pimpsten heller. För då skulle den vara väldigt lätt. Om man pimpar en gråsten, blir den pimpsten då? Varför känns det som jag har tappat tråden?

Mycket papper var det i alla fall.

Så man kunde anta att vad det än är som ligger i lådan så var det väl inslaget.

Voilá!

Inga geologivibbar än. Däremot började luktsinnet signalera CHOKLAD.

Nu blev ju självklart frågan om jag skulle bli tvungen att bita i varje pralin innan jag bjöd gästerna. Visst måste det anses oartigt att bjuda på gråsten? Fast den är inrullad i choklad.

Får nog ta och fråga Magdalena Ribbing om vad som är god etikett i frågan när man ska bjuda på eventuell sten i choklad. Alkoholfri, observera det. Fast en av gästerna gjorde sitt bästa för att drittla rödvin över. Man kan förstås skita i att bjuda och käka upp alla själv.

————————————————————————–

18 tankar kring ”Tryffel eller gnejs?

 1. Stattinskan

  Jag vet ju knappt hur choklad ska smaka eller vara i konsistensen, så i mig kan du slå både duster och lögner när det gäller den frågan ;-D

  Svara
 2. Freja

  Hahaha, på mitt förra jobb fick vi ett urval fina praliner från en leverantör och när min kollega ”bjöd” mig på dem (de var faktiskt till oss båda!) hade hon nypt av en bit från varje pralin för att smaka….. Jag var tacksam att hon inte tagit ett bett av varje….

  Svara
 3. murvelina

  GUD SÅ ROLIGT. JA MAN VET JU ALDRIG, NÄR GODBITAR STÅTT ETT TAG.
  JAG KAN RIKTIGT SE ”FÖRNÄMA” MAGDALENA RIBBINGS MIN OM NÅGON SAGT…. JAG BET I NÅGRA BITAR OCH BJÖD SEN…

  Svara
 4. Yvonne

  Klart att mina hundar är söta den bästa rasen ;D ….Du den massagen gick inte av för hackor..att du bor så långt bort.Men vi har dom som kommer från Göteborg! Kram!

  Svara
 5. Ann-Mari

  Pralinerna ser lite håglösa ut, tror att de skulle ha mått bra av lite alkohol 🙂
  De får mig att tänka på Budapest praliner – det tar mig en hel julhelg att äta en bit även om jag i övrigt gillar choklad!

  Svara
 6. Babs

  Av mig får du applåder, jag älskar tryfflar och om du kommer ihåg så tog jag redan ett smakprov redan då när du hade fått den.
  Kram

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.