Jag tycker att Arla verkar försova sig rätt ofta. Det har hänt ett flertal gånger det senaste året att vi förskräckta tittar på mjölktetrans datum – i tron att vi råkat köpa halvårsgammal mjölk.
Till exempel var det i höstas recept där man skulle njuta av vårens primörer. Fast de kanske menade frysta? Det finns ju en hel del på konserv också.
Finns det folk som planerar maten ett halvår i förväg? ”På söndag den 23 januari 2011 ska vi ha fläsklägg med rotmos!” Trodde det bara var Nobelkocken som gjorde så. Ja, inte fläsklägg då förstås.
I morse trodde jag att vi köpt en tre månader gammal mjölk. Nu, i början av september, är det ”Sommarutmaningen” på mjölkförpackningarna. Massor med tips om vad man kan göra på sommarlovet. Nästa år då?
Visst känns det bättre i magen om företag som handlar med färskvaror hänger med sin tid.
Lämna ett svar