Blir alla saker gamla, fina saker?

För en tid sedan var jag på en visning av ett äldre hus, byggt runt 1920. De flesta originalfönster var kvar och på några dörrar hade de sparat de gamla svarta handtagen, slitna, fulla med målarfärgsfläckar, materialet kändes som bakelit.

Det var flera än jag som charmades av de lösa fönstrena att sätta in under den kalla årstiden och tog i handtagen och ojade sig ”Åh, de har sparat de gamla handtagen också! Så charmigt! Vilken karaktär!” Ooooona och aaaaaana kom i jämn ström.

Väl hemma igen i huset byggt 1975 tittade jag på våra stora fönster – ännu ej utbytta, med grå, fula fönstervred. Är det så att om så där en 60, 70 år sker något magiskt och de förvandlas och blir fina, charmiga och får plötsligt karaktär?

På något sätt känns det helt obegripligt att det här ska bli det allra minsta charmigt. Eller vad säger du?

Nej, jag tror inte att alla saker blir gamla, fina saker. Fast å andra sidan – vem hade trott att 70-talets stora brun-orangea mönster skulle bli inne igen. Inte jag.


5 tankar kring ”Blir alla saker gamla, fina saker?

 1. Helen

  Fnitter tbks, inte jag heller! Tror jag hittade ett litet fel i texten, men det får du grunna på! Finito salut nu loggar jag ut! Kram

  Svara
 2. fia

  Ja man vet aldrig vad som som blir charmigt eller värdefullt.
  Man skulle kanske ha sparat på all ”gammal skit” hehehe
  ha de Fia

  Svara
 3. HabibtyNina

  jag är helt säker på att vår fult slitna 90 -tals lägenhet aldrig kommer att vara så fint sliten att nån varken oooar eller ahhhar..jag tror mer på ulkningar 😀

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.