Det har varit ganska mycket om IKEA och Krösus Kamprad i medierna det senaste året. Men det värsta kommer nog nu:
IKEA har fått mig, som har varit vegetarian länge länge, att börja äta fisk. Det bästa av allt är att den inte är utrotningshotad.
Men är det inte lite skumt att IKEA har börjat sälja mat? ”Jag ska åka och köpa en soffa och lite inlagd sill!” låter… hmmm… ovant. Fast det är klart, man kan ju köpa en säng och lite inlagd sill. Men jag förstår att utlandssvenskarna gärna åker dit och köper köttbullar och påssås. I alla fall försöker jag förstå det (för om man nu ska äta köttbullar så ska det väl vara mera kött än jox i dem?) eftersom till och med inlandssvenskarna gör det.
Själv är jag glad för den svenska fisken som är engelsk och utan gelatin.
Det är inte dåligt det.
En tia för en påse är inte dåligt det heller.
Uppdatering: Jag förstår att utlandssvenskar rasar över IKEAs beslut att ersätta svenska märken med sina egna. Jag med. Hur ska det då gå med Malacos Swedish Fish?
DN: Kunderna rasande att IKEAs mat försvinner
SVD: Matuppror mot IKEA
Lämna ett svar