Referensramar

Kloker 8 år sitter på toa när en kompis ringer. Sambon svarar och ska vara lite rolig (ibland går det inte så bra) och säger:

– Han sitter på ett ställe där han inte kan prata just nu. Höhö.

– Jaha, säger kompisen undrande, sitter han framför teven?

?


Jag har en liten privatkurs för en dam på 75 år i hur man använder sin mobil. Vi håller på med att skriva och skicka sms och varje gång det rödmarkerade Skicka visas i menyn blir hon livrädd och skriker: 

– Aaa!!!!! Vad gör jag nu?!?!?! Det får inte skickas fel!!!!

Varje gång förklarar jag att Skicka inte betyder att sms:et skickas eftersom hon inte har angett något nummer eller någon kontakt. Och varje gång hör jag hur konstigt det låter att Skicka inte betyder skicka. För den som kan det är det självklart – men absolut inte för andra.

Tänk vilken roll våra referensramar spelar. Och med den meningen menar jag precis det jag säger. Inget annat.


15 tankar kring ”Referensramar

 1. Gun

  Hahaha, jag tror dig, du menar precis det du säger. Våra referensramar spelar stor roll!

  Sv: Butiken ligger nära ett konditori, så det är lugnt.:)

  Svara
 2. Jane

  Jag förstår hur du menar.
  Jag försöker lära min mamma att skriva sms:s
  Men det är ungefär samma sak. Hon är livrädd stackarn.
  Kramar / Jane

  Svara
 3. Ewa Pihl

  Hojojoj, Nu har jag läst ifatt igen!! En härli salig blandning. Vilket urläckert fat du fick..!!
  Och flickorna inspiration.. HA_HA_HA.. Varför har ingen sagt åt dom.. så att dom snabbt kunde ändra.. Tur man inte behöver transpirera.. hupp inspireras.. Är redan överinspiererad… Av hela jäkla jordelivet.. Go?att !!! önskar Nattsuddarn Pihlan

  Svara
 4. carina@pocolococreativo

  HAHA! Det påminner mig om en kollega i Sverige, hon köpte sin första mobil och fattade inte ett dugg. Så jag satte in mitt nummer där, men skrev ONOFF i namnet, sen SMS:ade jag till henne att hon hade vunnit en resa för två personer vart hon ville på sitt nummer.
  Det blev ett jäkla rabalder, hon gick till BUTIKEN och ville ha sitt pris! Fast de bara gapskrattade!

  Svara
 5. Babs

  Ojoj, jag tycker synd om henne, jag försökte lära min mamma medan hon levde men det var bara att ge upp.
  Chokladen, den med sprit i var kanongod, blev lite fnittrig av den så jag tar mig friheten att ta en till.
  Kram

  Svara
 6. sladdertackan

  Vilken underbar kommentar, TVn, hahaha.

  Ja, det är inte lätt när man blir gammal, så lätt att göra fel. Jag råkade boka mig på fel ställe (på internet, förstås. Gymmet finns på två olika platser i Borås), så när jag kom till träningen så fick jag inte vara med utan böta för att jag gjort fel. Håhåjaja.

  Svara
 7. Snyggmormor

  Wooohahaha….barn är ju föööör roliga ibland…(en del män kan också få till det ibland…fniss)

  Men, vad gulligt med damen…

  Ha en bra dag!!!

  Kram till dig!!

  Svara
 8. Helen

  Referenser är bra, men ramarna kan man ta bort.

  ? äts upp och sekreterare?
  Nu hänger jag inte med!!??

  Kramar
  Helen

  Nu är det 5:e gångnen……

  Svara
 9. Helen

  Aha nu förstår jag! Det har varit så segt att komma hit idag.

  Jo det är en utmaning eller liknande hos Viola V, så igår var det självporträtt och idag en pryl man inte kan vara utan. I morgon så är det ”någon familje medlem”.
  Jag har kommenterat fler igår och idag är de borta………fast det går ju att redigera. MEN det har jag inte gjort…
  @ kommer senare, nu middag!

  Kramkram

  Svara
 10. Britt

  Det jag säger är egentligen inte det du tror att jag menar om du inte har samma erfarenheter som jag… eller något sånt?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.