Ljudboken ”Ur jord är de komna”!

Jag har hört röster en tid. Röster som inte brukar höras i mitt huvud eller hemma hos mig. En rysligt mysigt obehaglig upplevelse.

Men jag ska absolut inte klaga. Det har handlat om sköna röster som ibland säger otäcka saker. Eller egentligen bara en röst fast som flera olika karaktärer. De flesta som hör röster förknippar dem nog med något annat, som att genast ha ihjäl alla puckade grannar som tvättar bilen varje dag, stalka alla blåögda som slänger lite extra med vänsterfoten, eller ett behov att omgående gå till kylskåpet och provsmaka en knäck. Igen. Smaken kan ju ha utvecklats.

Att korrlyssna på sin egna bok är en alldeles speciell upplevelse fylld av ”Åh, man kan betona det ordet!” och ”Men gud vad snyggt han gjorde det där!” och ”Vilken underbar norrländska farmodern fick!”.

Jepp. Som du kanske har förstått finns min miljöthriller Ur jord är de komna nu som ljudbok. Om du vill kan köpa den från Bokus, Adlibris, Load2hear, Muntligt, CDON och en massa andra ställen på nätet. Och så kan jag tipsa om att det är gratis att prova på Storytel just nu. Fjorton gratisdagar fulla med ljud- och eböcker. Men wow!  Det är nästan så att det är dumt att låta bli. Och där finns förstås även Ur jord är de komna. Peta gärna i ett betyg så hjälper du mig.

UrJord_omslag test ljudbok

Den har redan hunnit få några positiva recensioner och omdömen:

 • Jasmina <3 på Boktipset säger så här: ”Denna bok var bra tycker jag så denna kan jag allt rekommendera till er andra”.
 • Någon på Storytel ger den betyget 4/5 och säger: ”Välskriven, vardagsnära och läskig”.
 • Bokbloggaren Bloggbohemen säger bland annat: ”… mycket obehagligt och jag vill verkligen inte att den här berättelsen skall vara en framtidsförutsägelse”.

Och du, man kan låna ljudböcker gratis på biblioteken. Om de inte har just denna inne, är det bara att säga till så ordnar de det. Just det ja. Priset. Den kostar mellan 55 och 60 kronor och tar 73 minuter att lyssna på. Ungefär ett knäckkok lång.

Jag har fått ännu en dröm uppfylld, den att göra en ljudbok. Hjälp mig att uppfylla även nästa dröm – att gå med plus. Och tänk om boken skulle bli en snackis? Jo, drömma ska man.

Nu säger en röst att det var väldigt länge sedan jag provsmakade knäcken. (Lakritsknäcken, för att vara exakt.) Bäst att lyda. Men jag ska inte blanda ihop saker och ting. Knäck i lurarna och ljudböcker gifter sig inte.

PS: På produktionsbolaget Whip Media har man en ängels tålamod med ljudboksrookies. Eller nybörjare, som det heter på svenska.

15 tankar kring ”Ljudboken ”Ur jord är de komna”!

 1. Marina

  Ok, alltså är det dags för mig att försöka fixa det där storytel som jag tänkt så länge men som aldrig blir av…om inte annat så kan det ju vara väldigt lägligt att ha det lagom till nästa flygresa hemåt.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Absolut! 😀 Man kan ladda ner på sin enhet också, ifall man skulle bli utan nät.

   Svara
   1. Marina

    Nu är det gjort! Storytel är på plats och din bok är snart ”utlyssnad”. Inser nu att det var längesedan jag lyssnade på böcker och glömt hur bekvämt det var. Det blir nog en liten promenad idag också med begynnande invasion i öronen…

    Svara
    1. Krönikören Inläggsförfattare

     Hoppsan Kerstin! Ibland går det undan. Hoppas verkligen att du gillar den. Och inte får en invasion i öronen…

     Svara
     1. Marina

      Färidg! ja, Jag gillade den, och kände igen alldeles för mycket…kanske tur att vi inte längre har någon trädgård…;)
      (Har jag rätt om jag säger att jag tyckte mig skönja viss dragning åt mina hemtrakter då det gäller uppläsaren?)

  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det tycker jag också! Är så där löjligt, pösigt stolt och glad 🙂 Tack!

   Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jag gillar uppläsaren skarpt, han har en väldigt behaglig röst och lever sig in i karaktärerna perfekt. Men sånt är ju en smaksak 🙂

   Svara
 2. fialia

  Men så roligt att du har kommit ut med en ljudbok, jag lyssnar på det varje kväll innan jag somnar.
  Håller tummen för det där ”plusset”.
  Sv: snö kan jag oxå vara utan, fy för frost.
  ha de Fia.

  Svara
 3. Bosse Lidén

  Jag är glad för din skull att ännu en dröm är uppfylld. Hoppas nästa också bli det. Om jag kommer ihåg det ska jag tipsa om din bok för några kompisar som lyssnar på böcker. Själv fortsätter jag som stenåldersBosse så länge mina diabetesögon tillåter det. Men jag förstår att det måste vara suveränt för de som reser mycket.
  Knäckkramar från Bosse

  Svara
 4. SKRIVDIVAN

  Oj vad roligt! Grattis till ljudboken. Jag öppnade ett storytelkonto förr förra månaden och hade tänkt använda i bara 14 dagar som provtiden erbjuder… sen blev jag beroende! haha. Nu har jag dock avslutat kontot därför att jag har hunnit plöja de böcker jag ville läsa på Storytel (mest personlig utveckling & psykologi). Men jag tror att jag har några dagar på mig innan sista dagen går ut, jag ska försöka kolla in din bok!

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tack så mycket! Så man kan bli beroende av ljudböcker också… 😉 Tänk om man bara hade mera tid.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.