Huvud på vift

Alla 2-dagar, alltså fastedagen i 5:2-dieten, går inte av bara farten. Nej. Hemskt mycket nej.

En del kärvar, stretar emot, gör huvudet tungt och magen högljudd. Då kan det komma tankar som: Men jag kan hålla mig vaken till 00:01 och ta mig en macka. Eller en skål chips. Chips är gott. En julvört med örtpastej och smörgåsgurka och ett glas mjölk är också gott.

Vadå?  Jag dricker väl aldrig mjölk?

Just då känns tankarna väldigt normala och kloka på något märkligt vis. Måste vara näringsbristen som slår ut känslan för vad som kallas normalt. Och vi kan väl enas om att de inte passar in i kategorin klokt.

huvud

Det är snarare ”Vem fan slängde in min skalle under en hylla? Och gick därifrån, glatt hummande på en hurtfrisk trudelutt”.

 

23 tankar kring ”Huvud på vift

 1. Gunnel

  Precis så känner jag mig också när jag håller på med en diet. Fattar inte varför jag börjar egentligen, för jag fixar det aldrig. Det är väl bara och konstatera att jag ska vara lite rundnätt för att må bra……och hur ska butikerna annars få sålt sina kläder i storlek XXXXXXXXXL? Man måste tänka på mer än sig själv. Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Haha! Det var många X. Extra stora storlekslappar också? 😉

   Svara
 2. Freja

  När jag var ung körde jag ibland en fasta på upp till en vecka. Det hände att jag gjorde en macka bara för att få bita en tugga och sen spotta ut… Och de sista dagarna läste jag dreglande kokböcker…

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Precis, det är en masochistisk ådra som plötsligt väcks.

   Svara
 3. Marina

  Hmm, och jag som fått för mig att det skulle vara så lätt, så lätt…;) Men nej, jag har inte testat och är inte helt säker på att jag vill heller. Det låter onödigt arbetsamt att inte få äta något onyttigt innan 00.01…

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Vissa dagar är det inget problem alls, medan en del är superjobbiga. Men de är få, tack och lov. Inte behöver väl du 5:2a?

   Svara
   1. Marina

    Som sagt, jag har väl inga överhängande planer på att använda mig av metoden, men lite ibland kanske kunde vara bra för att stoppa annat som verkar ”hänga över” lite onödigt mycket… Men som jag säger, jag har precis samma former som för 20 år sedan, det är bara det att formerna tenderar att befinna sig betydligt längre ner jämfört med tidigare…

    Svara
 4. Tjejsnackaren

  Åh, håller du på och dieterar, din stackare! Tycker det låter förfärligt med två dagars fasta. Själv har jag kört med ”Äta hälften”-varianten de gånger jag velat gå ner – man får äta typ allt, men bara hälften. Och varje lördag frossade jag i vad jag vill. Och vet du vad? Jag hade oftast gått NER i vikt på söndagen! Vilket bara visar att dieter inte är att lita på 🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Njä, att gå och vara hungrig sex dagar istället för två – inget för mig. Och det är just det som jag tycker funkar så bra, att man pinas liksom bara två dagar av fem, inte som i en evighetsdiet där man inte får käka en chokladkaka på evigheter 🙂 Men som bekant är vi olika och gillar olika saker.

   Trevlig helg!

   Svara
 5. Karin på Pettas

  Jag önskar lycka till jag också, här bak i Geta med min bak och mitt bak.
  Just nu skulle det sitta bra med en diet men jag ids inte ens försöka
  utan väntar tills julen är över och vi tar semester…
  Skönt att skjuta saker framför sig ibland.

  Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Jag håller med. Att baka och fasta går inte ihop – skapar bara onödigt lidande.

   Kram

   Svara
 6. Musikanta

  Efter två veckor med 5:2 dieten fick jag så ont i magen att jag fick gå till vårdcentralen och få piller. Så det var bara att lägga av. Jag försöker nu att skriva upp vad jag äter varje dag enligt VV-metoden. Det brukar gå bra tills fram på eftermiddagen då jag skulle kunna äta vad som helst – gärna något sött. Det är DÅ man ska ta en morot eller ett äpple eller båda i stället…
  Kram

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Men jösses. Stackars din mage. Skönt att det gick över.

   På em är det ibland svårast. Och ALDRIG att man är sugen på en morot då 😉

   Kram

   Svara
 7. Anne-Marie

  Låter litet kämpigt tycker jag men de som fastar säger att det efteråt känns bra.
  Har faktiskt aldrig provat att fasta.
  Hoppas att det går bra trots allt.

  Svara
 8. Marina

  Det här har inte ett dugg med några som helst femmor eller tvåor att göra, men om utfall du vill veta så har jag skrivit några rader om din bok nu och även länkat tillbaka till dig (om du vill veta alltså…)

  Svara
 9. Annika

  Oj,oj….skulle aldrig fixa denna diet nu så här före Jul då kyl och frys börjar bli fulla av en massa gott. Men efter helgerna då jäklar….Lycka till och ha en fin början på den här veckan.
  kramen

  Svara
 10. Pernilla

  Jag är av den åsikten att det i te kan vara nyttigt för kroppen att hålla på så. Men samtidigt är jag benägen att testa för att gå ner. För funkar, det gör det ju.
  /P

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Just den här dieten sägs ju vara nyttig för kroppen, en liten rensning. Men det bästa är nog att inte behöva. Kanske?

   Svara
 11. Ama de casa

  Jag utvecklade ett sötbegär först efter att jag balanserade på gränsen mot diabetes. Förut lockade inte söta efterrätter och godis (inte så ofta i alla fall). Nu när jag ”inte får” så är begäret där mest hela tiden.
  Märkligt…
  🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.