Att vara i medvind

”Vi får hoppas att vinden har vänt tills jag ska gå hem”, sa gumman som gått i motvind till kyrkan.

Så tokigt det kan bli. Efter en ovanligt blåsig vår och försommar har jag tänkt på hur skönt det är att ha kort hår. Nog för att det är trevligt med medvind men man ska inte förneka att om man har lite längre hår så trasslar det in sig i ögonfransarna och klibbar ihop dem och smetar fast sig i läppglanset. I och för sig använder jag läppglans bara cirka tre gånger per år men just vid de tillfällena vill jag ha glanset på läpparna och inte utsmetat längs kinderna som rosa fartränder. Vill det sig illa har jag haft blänkade röda ögonfransar. Okej, en lätt överdrift. Men bara lätt.

24 maj 2015_Lotta Modin_DSC_3537_WEB

Kvinnligt i-landsproblem, jaja. Men skönt att vara av med kalufsen i alla fall. Fotot har duktiga fotografen Anneli tagit. Du hittar henne via hennes blogg esseus.blogg.se om du skulle vilja anlita en kul och duktig fotograf någon gång. Visst är det medvind att ha en sådan vän.

IMG_3373

Krusidullan i rejäl medvind för några år sedan. Minus frans- och glansproblem.

Det tycks blåsa medvind för min bok Ur jord är de komna och mig nu. Det är verkligen jätteroligt! Några artiklar i lokala tidningar, fina recensioner (du kan läsa den senaste här om du vill) och på utlåningstopplistan på biblioteket. Så här skrev en författare om den på Facebook: ”Kom rakt in i berättelsen och hade en otäck känsla hela berättelsen igenom.” Mums!

Det blir mera roligt framöver. I augusti kommer tidningen Miljö & Utveckling att skriva om den och i höst blir det ett större reportage i en veckotidning. Heja!

Jag fortsätter gärna i medvind men har i bakhuvudet att förr eller senare får jag en släng av motvinden.

IMG_3369

Jag hoppas bara att den inte blir så kraftig att jag måste hålla i mig för att inte dras ner.

 

22 tankar kring ”Att vara i medvind

 1. Anne-Marie

  Fin ny frisyr! Ibland behöver man ”göra om sig” litet.
  Jag ser verkligen framför mig den utsmetade läppglansen. 😉
  Roligt också att din bok har en sådan framgång. Det måste kännas skönt att ha medvind. Har förstått att det är en tuff bransch annars – författarbranschen.
  Ha en fin helg! I USA har vi nationaldag på lördag. Inget jag firar utan skall bara se till att jag ”överlever” hettan vi har just nu.

  Svara
 2. Tofflan

  Det glädjer mig SÅ att du har medvind! Skit i motvinden! Eller nej. Gör inte det. Då kan skiten ju komma i ansiktet – bevare oss väl!

  Kort hår funkar bäst för mig, men jag är inte superkvinnlig. Jag monterade till exempel på mig bikini BH:n upp och ner och ut-och-in idag – hur man nu kan göra det…

  Tack för grattiset på min dag! Det blev ju rätt typ av dag till sist! 😉

  Svara
 3. Krönikören Inläggsförfattare

  Montera på sig en BH – hahahaha!

  Tack snälla du. Nä, spotta och skita ska man inte göra i motvind 😉

  Svara
 4. Ama de casa

  Snygg frisyr! 🙂

  Bland det bästa jag har gjort var att klippa av mig långhåret för några år sen. Det blåser väldigt ofta här, och dessutom är det varmt. Hade alltid håret uppsatt, typ som en extra mössa… Fast det avslitna ”småhåret” kom alltid loss och killades i fejjan… Tacka vet jag kort hår! Fast just nu är det för långt för att vara kort…
  🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Det är lite märkligt med kort hår. Ju kortare det är, desto fortare blir det för långt.

   Tackar!

   Svara
 5. Decdia

  Jag har också klippt mig kort nu, fast inte så kort att det inte kan hamna i ögonen… Men då jag låter det vara lockigt så behöver jag i alla fall inte bry mig om att det ska se för jäkligt ut efter blåst och fukt. 🙂
  Fast jag saknar lite att kunna sätta upp det i en totte…

  Svara
 6. Veiken

  Jag gillar kort hår och bilden på dig är ju suverän! Om man tittar på tjejer bakifrån, vet man ju inte vem som är vem. Alla har likadan frisyr! Hujeda mig! ;)*

  Det är bara att gratulera till medvinden. Hoppas att den håller i sig länge! 🙂

  Svara
 7. Bosse Lidén

  Jag håller tummarna för att vinden vänder så det blir enligt gummans önskningar. 🙂
  Även utan läppglans tycker jag det är skönt att ha kortare hår på framför allt sommaren.
  Stort GRATTIS till din medvind när det gäller e-boken. 🙂 Jag såg att du fick en fyra hos Bim. Jag/vi ser med spänning fram emot vad vi ska få för betyg på SolBo Förlags böcker, som hon hade på ”bildbevis” att hon fått i januari och därmed hade nått Täby. Antagligen blev vi skonade från fryspunktbetyg. 🙂 (kan man få minus?) 😉
  Det där med Veckotidning lät spännande. En bra artikel i en sådan brukar ha en lång livslängd.
  Kram svettiga Bosse

  Svara
 8. Krönikören Inläggsförfattare

  Nej men vad trist. Det är ju många månader sedan, kanske dags att påminna. Fast jag förstår inte vad du menar med ”… därmed hade nått Täby”. Utveckla!

  Nej, så ska du inte tänka. Jag har läst den första och vet vad jag pratar om.

  Kram tillbaka till svettiga, glansfria Bosse

  Svara
 9. TantGlad

  Tycker det kan vara snyggt med kort hår på rätt person. Du är rätt person. Du passar bra i kort hår.
  Skönt att slippa läppglanssmet i håret.
  Fast du…..jag som har halvlångt hår, går alltid omkring med målade läppar. Jag har faktiskt blivit skonad från läppstiftsmet i håret. Det kanske är tur bara. Tja….vem vet.
  Men sååå roligt att du har medvind. Grattis till det. Alltid kul när läsare gillar det man skriver.
  Vilken duktig fotograf du har. Tack för tipset. Ska kika in hos henne. Jag gillar ju foto så det blir intressant.

  Kramkram.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Åh, tack för det!
   Ja, ett besök på Annelis blogg är värd varenda minut!

   Svara
 10. Skriva läsa leva

  Fint skrivet om medvinden (funderar just själv på det här med kort vs långt hår eftersom jag efter flera år i kort page nu har axellångt hår som tenderar vara överallt!) och roligt att det finns artiklar som väntar! Jättefina bilder 🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tack, dina ord värmer. Jag gillar pagefrisyrer, går att göra mycket med dem.

   Svara
 11. Tjejsnackaren

  Lyckliga du, du är en av dem som passar superbra i kort hår. Du är kanonsnygg på bilderna – och Krusidullan med 🙂 Själv ser jag mest ut som en magerlagd man med stor näsa 😀 Kan i stort sett bara ha en enda frisyr; den jag har nu och har haft sedan jag var typ 23: Lugg och halvlångt, jämnklippt för övrigt.
  SÅ himla kul med boken, grattis till framgångarna, vad månde bliva? 🙂

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Tack, det var snällt sagt! Både om mig och om boken. Jag funderar på vad jag ska välja som fortsättning, måste lura på det ett tag till.

   Men då har du ju inte haft den frisyren så värst länge, några år bara 😉

   Svara
 12. Mia

  Bra foto, vacker frisyr (och kvinna!). Jag kapade min kalufs igår, kändes riktigt skönt…

  Vad kul att din bok går så bra, jag har den på min ”att-läsa-lista”.

  Svara
 13. Krönikören Inläggsförfattare

  Hon är som sagt en duktig fotograf, tack! Visst är det skönt att vara korthårig i sommarvärmen?

  Skoj, då får vi se vad du tycker sen då 🙂

  Svara
 14. Marina

  Jättesnyggt! Jag har fortfarande inte vågat mig på att kapa håret ordentligt (lever fortfarande i villfarelsen att jag ska ”klippa frisyr när jag blir stor”), troligtvis är jag lite orolig för att jag måste göra något med det, att det där ”tvätta- och skakakonceptet inte håller längre då…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.