Banta med brie!

Gissa om jag har haft fullt upp? Och fortfarande har. TIll råga på allt började min dator krångla förra helgen. Så nu har jag fått låna Krusidullans dator. Men än är jag inte helt knäckt.

Knäckt

För jag har råkat ramla över glada nyheter! Två stycken till och med. Den första är att ost är bra för vikten. Ja, just det, FÖR vikten, inte emot, som vi är vana att höra. Dessutom får man ett långt liv om man äter massor med ost. Jippie! Både gammal och smal, inte illa det.

Brie

Den andra är att champagne är bra mot demens. Okej, kan vara bra mot demens. Det är i alla fall bra för minnet. Undrar hur det blir om jag börjar dricka en massa champagne, jag som redan har så bra minne (brukar sambon säga med ett inte alls glatt tonfall ibland). Mest undrar jag om det går lika bra med mousserande vin. Riktig champagne är ju rätt dyr. Och så undrar jag om man ska byta måltidsdryck på äldreboendena? Av någon anledning har jag svårt att tro det.

Champagneglas

Hur som, nu ser jag fram emot ett långt smalt och liv kantat med brie och andra goda ostar. Att jag dessutom allt som oftast är lite på snusen ser jag som ett plus.

 

21 tankar kring ”Banta med brie!

 1. Gunnel

  Hahaha! Äntligen ett levnadssätt som är lätt att följa! Nu ska jag göra mig klar för att åka och veckohandla. Tänk så bra…. jag behöver inte ens en kom-ihåg-lapp……..två saker är inte så svårt att hålla i minnet. Kram

  Svara
 2. JEnny

  Haha! Tack Lotta! Underbart forskningsresultat. En balansgång över parmesanträsket får ju helt nya dimensioner 🙂

  Svara
 3. Musikanta

  Bra. Jag har en hel liten Brieost i kylen, kvar sedan 70-års-kalaset. Jag ska genast ta mig an den. Tyvärr gillar jag inte champagne som dessutom har en viss förmåga att omedelbart sätta sig i benen (!) så den fina flaskan som vi har på nedersta hyllan i svalen och som legat där gott och väl fem år får väl ligga kvar lika länge till. Vi fick den av svärsonen som är nykterist som fått den som gåva på jobbet. RIKTIG champis…
  Kram från Ingrid

  Svara
 4. Cathrine

  Perfekt!! Jag äter brieost till frukost varje dag så nu är det bara att byta ut mitt te mot lite dryck av bättre sort! Jag trivs!

  Trevlig helg!

  Svara
 5. Karin på Pettas

  Det är bara att börja lovsjunga nu !
  Här är en annan som tycker om ost av alla de slag…..
  champagne har vi sällan hemma, ungefär i nyårs och midsommartaget men man kan väl
  ändra sig. Ett tag så var det inne att banta på vitt vin och jordgubbar också..
  Och precis som Gunnel säger så två saker minns man alltid när man far och handlar.
  Det är synd om champagnen som ligger i Musikantas kyl….det där kallas spritmissbruk. Ge bort den Ingrid
  åt någon innan den blir ättika. Fast å andra sidan kan du säkert använda den som rengöringsmedel då….:)
  Eller varför inte låta benen få spatt och du fnatt? Om hundra år så spelar det ingen som helst roll.
  Kanske vi ska ha bloggträff hos Ingrid? 🙂

  Kramar!

  Svara
 6. Tofflan

  Men toppen! Ost och champagne älskar jag ju – bara nån annan betalar, så… 😉

  Fästmön äter väldigt mycket ost nu, det ingår s a s i den dieten hon kör efter. Och trots att den innehåller SÅ mycket fett går hon ner i vikt. Själv GLOR jag på en kakjävel och går upp tio kilo… 👿 Livet är inte rättvist…

  Svara
 7. Pernilla

  De bjuder på mer Skumpa och Brie på äldreboendena, kommer de i alla fall få det bra mycket roligare. Och glädje kan man leva länge på.
  /P

  Svara
 8. Ama de casa

  Det där var dom bästa nyheterna jag har fått på länge!!! Hoppas verkligen att det funkar lika bra med cava som champagne, för god cava köper vi för 1,65 euro på Mercadona. Som sagt, undrar om det funkar? Men jag är ingen fegis – jag chansar! Och om det blev fel så har jag väl snart glömt att jag gjorde ett misstag… 🙂

  Svara
 9. Micke

  Älskar ju ost jag..speciellt Brie…gärna med en bit salami som tilltugg.
  Är man liten på snusen också är det ju extra gott 😉

  Ha en fin kväll.

  Svara
 10. TantGlad

  Hahaha……..Vilka härliga nyheter.
  Fast jag tillhör de som kan äta vad som helst utan att gå upp i vikt.

  Ha en jättefin tisdag nu.

  Kramkram.

  Svara
  1. Krönikören Inläggsförfattare

   Hehe. Vi får hoppas det.

   Jepp, datorn är äntligen hemma igen. Puh.

   Kram

   Svara
 11. Marie-Louise Grimlund

  Hej !

  Bara jag såg att det stod banta med Brie, så började jag läsa
  kommentarerna som fick mig på väldans bra humör

  Gick in från Gunnels blogg.
  Har även jag en liten Brie i kylen,. alkoholhaltiga drycker är tabu i mitt liv numera sedan en längre tid tillbaka.
  Men att bara äta Brie blir väldigt enformigt,, bantat sedan 30-årsåldern. och fått lyckade resultat men efter 55+ -65+-70+ är det hopplöst, fettet sitter fast. Har försökt gå mycket,hjälper föga.
  från den s.k.midjan och uppåt har jag smalnat. varför vet jag inte.

  Alla har vi våra problem ,när någon påpekar att jag är tjock, svarar jag ska ha lite hull ifall jag blir allvarligt sjuk, så finns det att ta av.

  .. Ha en fin dag,.vecka,månad. eller till jag ånyo är hos dig igen

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.